Το κιβώτιο
Η Chiquita αποτελεί περίτρανη απόδειξη ότι η συσκευασία ενός προϊόντος μπορεί να είναι εξίσου διάσημη και δημοφιλής με το ίδιο το προϊόν.

Μιλάμε για το περίφημο κουτί της Chiquita, το ειδικό κιβώτιο συσκευασίας για μπανάνες. Το κουτί που βλέπει κανείς στα σούπερ μάρκετ, τα παντοπωλεία και τα οπωροπωλεία όλου του κόσμου γεμάτο με μπανάνες και όχι μόνο.

Το 1961 η Chiquita έγινε η πρώτη εταιρεία του κλάδου που χρησιμοποίησε ειδικά κιβώτια συσκευασίας για τη μεταφορά των μπανανών. Μέχρι τότε οι μπανάνες μεταφέρονταν σε τσαμπιά, κρεμασμένα από άγκιστρα στα αμπάρια των πλοίων, με αποτέλεσμα πολλές φορές να φτάνουν στον προορισμό τους σε πολύ κακή κατάσταση.

Η ανθεκτικότητα του κουτιού της Chiquita είναι πασίγνωστη και αξιοποιείται κατάλληλα και σε πολλούς άλλους τομείς, με μοναδικό περιορισμό τα όρια της φαντασίας εκείνων που το επαναχρησιμοποιούν σε άκρως δημιουργικές και προσωπικές εφαρμογές: ως βιβλιοθήκη, ως κρεβατάκι για κατοικίδια, ως ένα γερό και ανθεκτικό κουτί για τη μεταφορά εύθραυστων αντικειμένων κ.ά. Αλλά και οι πλανόδιοι μικροπωλητές που το χρησιμοποιούν για τη μεταφορά της πραμάτειας τους από αγορά σε αγορά δεν θα το αντάλλαζαν με τίποτα στον κόσμο!

Ένα πολυλειτουργικό κουτί με χιλιάδες πιθανές χρήσεις, που άλλαξε πρόσφατα εμφάνιση αλλά παραμένει ανθεκτικό όσο ποτέ.

Ιδού μια σειρά από «εναλλακτικές» χρήσεις για το θρυλικό κουτί της Chiquita!

Κάντε όσα ψώνια θέλετε και χρησιμοποιήστε για τη μεταφορά τους το κουτί της Chiquita!
Χωράει και αντέχει τα πάντα!
Το κουτί της Chiquita μετατρέπεται σε σπιτάκι
για τους τετράποδους φίλους μας!
Ποιος είναι ο πιο πολύτιμος σύμμαχος σε μια μετακόμιση;
Τα κουτιά της Chiquita!
Οι δημιουργικές ιδέες για την επαναχρησιμοποίηση του κουτιού της Chiquita είναι κυριολεκτικά ατελείωτες!

Κάποιος κατασκεύασε ακόμη και ολόκληρο σπίτι από κουτιά!