ΥΓΕΙΑ & ΟΦΕΛΗ

Έξι λόγοι για να επιλέξετε μπανάνες Chiquita για το μωρό σας

ΥΓΕΙΑ & ΟΦΕΛΗ

31 Μαρτίου 2020 ・ 10 ανάγνωση λεπτών

Ο απογαλακτισμός και η μεταφορά τους σε στερεά τροφή είναι ένα σημαντικό και συναρπαστικό βήμα για μωρά και γονείς! Οι μπανάνες είναι μια  εξαιρετική στερεή τροφή που δίνεται στα μωρά, καθώς είναι εύκολο να αφομοιωθούν, έχουν μαλακή κρεμώδη υφή και είναι γεμάτες βιταμίνες και μέταλλα. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε εύκολα μπανάνες με δημητριακά ρυζιού που μπορεί να τρώει ήδη το μωρό σας ή απλώς να του δώσετε απευθείας πουρέ μπανάνας.

Ακολουθούν έξι εξαιρετικοί λόγοι για να επιλέξετε τις μπανάνες Chiquita ως μία από τις πρώτες στερεές τροφές του μωρού σας:

 Τα μωρά λατρεύουν τη γλυκιά γεύση

Τα μωρά αγαπούν τις μπανάνες Chiquita, επειδή έχουν μια υπέροχη φυσική γλυκιά γεύση και βελούδινη κρεμώδη υφή, ενώ μπορείτε να τις πολτοποιήσετε εύκολα ωμές. Το γεγονός ότι καταναλώνονται ωμές είναι πολύ σημαντικό, επειδή σημαίνει ότι όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και οι βιταμίνες του φρούτου διατηρούνται ακέραια. Δε θεωρείται τυχαία, άλλωστε, ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα!

Η διατροφή μπανάνας είναι πολύ ωφέλιμη για τα μωρά

Οι μπανάνες Chiquita δεν είναι απλά μια λαχταριστή λιχουδιά για το μωρό σας, αλλά αποτελούν επίσης την ιδανική τροφή για τη σωματική του ανάπτυξη αφού συγκαταλέγονται στα φρούτα που είναι πλούσια σε κάλιο. Μια μεσαία μπανάνα Chiquita περιέχει περίπου 100 θερμίδες και 19 γραμμάρια φρουκτόζη, ένα απλό, φυσικό σάκχαρο. Οι μπανάνες μας είναι γεμάτες θρεπτικά συστατικά: έχουν πλούσια περιεκτικότητα σε κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, καθώς και βιταμίνες A, B6, B12, φυτικές ίνες και φολικό οξύ. Όλα αυτά αποτελούν βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες ζωτικής σημασίας που βοηθούν στην υγιεινή αύξηση του βάρους του παιδιού σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 Οι μπανάνες είναι εύπεπτες

Οι μικρές κοιλίτσες χρειάζονται εύπεπτες τροφές που είναι εύκολο να αφομοιωθούν. Και όταν μιλάμε για πέψη, τίποτα δεν είναι καλύτερο από μια μπανάνα Chiquita γεμάτη από θρεπτικά συστατικά. Οι μπανάνες αποτελούν εξαιρετική πηγή υδατανθράκων, ιδιαίτερα όταν είναι ώριμες  και τα περισσότερα μωρά μπορούν να τις τρώνε εύκολα. Είναι σημαντικό να επιλέγετε ώριμες μπανάνες για τα μωρά: Όταν οι μπανάνες είναι ώριμες, η πηκτίνη αρχίζει να διασπάται, με αποτέλεσμα οι μπανάνες να μαλακώνουν και να γίνονται εύπεπτες.

Οι μπανάνες διευκολύνουν το μωρό να μάθει τη στερεά τροφή

Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει και δε χρειάζεται πια να αλέθετε τις τροφές, μπορείτε να αρχίσετε να πολτοποιείτε λιγότερο τις μπανάνες Chiquita, ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης του μωρού. Όταν το μωρό σας είναι έτοιμο, περίπου στους εννέα μήνες, μπορείτε να αρχίσετε να ακολουθείτε διατροφή μπανάνας  προσθέτοντας πολύ μικρά κομματάκια μπανάνας στο αλεσμένο φαγητό του. Λιώνουν στο στόμα με ελάχιστο μάσημα και γι’ αυτό αποτελούν την ιδανική, αλλά και υγιεινή τροφή για τις πρώτες προσπάθειες ενός μωρού να φάει μόνο του.

Οι μπανάνες διευκολύνουν το μωρό να μάθει να τρώει μόνο του

Όταν το μωρό σας γίνει περίπου ενός έτους, μπορείτε να αρχίσετε να του δίνετε σε μεγαλύτερα κομμάτια, το πιο υγιεινό φρούτο, τη μπανάνα Chiquita, ως το πρώτο του φαγάκι που θα τρώει μόνο του με τα χεράκια του. Οι μπανάνες κόβονται, επίσης, πολύ εύκολα σε μικρά κομματάκια, ώστε να μπορούν να τα πιάσουν χωρίς δυσκολία ακόμα και τα τοσοδούλικα δαχτυλάκια του.

Μπορείτε να αναμίξετε τις μπανάνες με άλλες τροφές ή φρούτα

Ένα από τα σπουδαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τις μπανάνες Chiquita που είναι φιλικές προς το μωρό σας είναι να τις προσθέσετε σε άλλα τρόφιμα (όπως πουρέ μήλου, κολοκύθας ή κουάκερ ρυζιού) έτσι ώστε το μωρό σας να επεκτείνει τη γκάμα των τροφίμων του με τη βοήθεια μιας γεύσης που ήδη αγαπούν.

Λοιπόν, είστε έτοιμοι να παρουσιάσετε στο μωρό σας ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα του κόσμου; Η διατροφή μπανάνας έχει μεγάλη διατροφική αξία, καθώς δεν είναι μόνο ένα  φρούτο πλούσιο σε κάλιο, αλλά οι μπανάνες είναι επίσης εξαιρετικές όταν πρόκειται για ευκολία και άνεση. Εκατομμύρια μωρά σε όλο τον κόσμο αγαπούν τις μπανάνες – και ελπίζουμε και το δικό σας! Καλή εξερεύνηση!

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link