Η Chiquita λανσάρει νέα υπηρεσία μεταφοράς μπανανών στην Καλιφόρνια
Η Chiquita λανσάρει νέα υπηρεσία μεταφοράς μπανανών στην Καλιφόρνια

Η Chiquita λανσάρει νέα υπηρεσία μεταφοράς μπανανών στην Καλιφόρνια

Εταιρικά νέα
10 Φεβ 2017

Η Chiquita North America ανακοινώνει με υπερηφάνεια νέες βελτιώσεις στην αποκλεισιτκή της υπηρεσία μεταφοράς μπανανών και την αλυσίδα εφοδιασμού, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της στη Δυτική Ακτή. Η νέα υπηρεσία μεταφοράς θα μειώσει στο μισό τον χρόνο μεταφοράς των φρούτων, οπότε θα απαιτούνται μόλις 4-5 μέρες για το ταξίδι από την περιοχή παραγωγής των μπανανών έως το λιμάνι του Hueneme-Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο φρέσκες και καλύτερης ποιότητας μπανάνες για τους πελάτες της Chiquita στη Δυτική Ακτή.

Επιπλέον, η Chiquita διεξάγει ένα μεγάλο πρόγραμμα ανανέωσης των ψυγείων κοντέινερ. Από το 2014 έχει αντικαταστήσει το 65% του στόλου της προκειμένου να δημιουργήσει πιο βιώσιμες πρακτικές μεταφοράς. Η Chiquita διαθέτει περισσότερα από 15.000 ψυγεία κοντέινερ τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην αλυσίδα εφοδιασμού των μπανανών σήμερα. Οι βελτιώσεις στον σχεδιασμό και τη λειτουργική απόδοση των κοντέινερ έχουν προσφέρει σημαντικά περιβαλλοντολογικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, της χρήσης πιο φιλικών προς το περιβάλλον ψυκτικών μέσων και μονωτικών υλικών με μειωμένο αποτύπωμα εκπομπών αερίων.

«Όλοι μας στην ομάδα της Βόρειας Αμερικής είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παραδίδουμε στους πελάτες μας τις πιο φρέσκες και υψηλής ποιότητας Μπανάνες Chiquita που υπάρχουν», δήλωσε ο Chris Dugan, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Chiquita Fresh North America. «Πέρα από την πρόσφατη επένδυση στις φυτείες μας, αυτό είναι ένα ακόμα παράδειγμα για το πώς αναζητούμε συνεχώς νέους τρόπους για να βελτιώσουμε τη φρεσκάδα και την καθημερινή ποιότητα των μπανανών μας και την ικανοποίηση των πελατών μας».

Ο αντίκτυπος αυτής της ανανέωσης του στόλου είναι πολύ σημαντικός, καθώς η Chiquita έχει πλέον τη δυνατότητα να εξοικονομεί ενέργεια έως και 35% σε σύγκριση με τις παλιές μονάδες, ενώ παράλληλα είναι εφικτή η εξοικονόμηση 34 εκατομμυρίων κιλοβατώρων σε ρεύμα, καθώς και ετήσιες μειώσεις εκπομπής αερίων της τάξης των 17.000 τόνων CO2 ανά έτος. Αυτό ισοδυναμεί με την απόσυρση 3.000 αυτοκινήτων από τους δρόμους κάθε έτος.