Η μπανάνα Chiquita ψηφίστηκε ως ένα από τα τρία πιο βιώσιμα προϊόντα
Η μπανάνα Chiquita ψηφίστηκε ως ένα από τα τρία πιο βιώσιμα προϊόντα

Η μπανάνα Chiquita ψηφίστηκε ως ένα από τα τρία πιο βιώσιμα προϊόντα

Εταιρικά νέα
30 Δεκ 2016

Οι εργαζόμενοι και οι πελάτες του γερμανικού ομίλου καταστημάτων REWE ψήφισαν την μπανάνα Chiquita ως ένα από τα τρία πιο βιώσιμα προϊόντα της Γερμανίας στην κατηγορία τροφίμων.

Οι μακρόχρονες προσπάθειες της Chiquita αποδίδουν καρπούς: τα προϊόντα του διεθνή παραγωγού μπανάνας κατέκτησαν μία από τις τρεις κορυφαίες θέσεις στο βραβείο για τα πιο βιώσιμα προϊόντα της Γερμανίας, σύμφωνα με τους εργαζόμενους και τους πελάτες του ομίλου REWE (κατηγορία τροφίμων). 

Οι μπανάνες Chiquita επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 60 προϊόντα συνολικά (τρόφιμα και μη τρόφιμα) στην κατηγορία «των πιο βιώσιμων προϊόντων της Γερμανίας», ως μέρος της ψηφοφορίας καταναλωτών του ομίλου REWE το 2016. Ήταν η 6η φορά που δόθηκε το βραβείο REWE για τα πιο βιώσιμα προϊόντα.

«Το γεγονός πως οι μπανάνες μας αναγνωρίστηκαν ως ένα από τα πιο βιώσιμα προϊόντα της Γερμανίας είναι μια αναγνώριση των μεγάλων μας προσπαθειών του παρελθόντος αλλά και του παρόντος. Είναι μια επιβεβαίωση ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο όσον αφορά το πρόγραμμα μας για τη βιωσιμότητα, το οποίο έχει ως στόχο να συνεισφέρει σημαντικά στις μελλοντικές γενιές: στο Chiquita brand, τους πελάτες μας, τους προμηθευτές μας, τους εργαζόμενούς μας και την κοινότητά μας, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνουμε υπόψη τις ανάγκες του περιβάλλοντος», δήλωσε ο Andrew J. Biles, Πρόεδρος και CEO της Chiquita Brands International. «Είναι μια πολύ σημαντική αναγνώριση των προσπαθειών μας για τη βιωσιμότηττα και μας δίνει μια ώθηση ώστε να συνεχίσουμε υπερήφανα και αποφασιστικά σε αυτό το ταξίδι».

Σχετικά με το βραβείο βιωσιμότητας

Το γερμανικό βραβείο βιωσιμότηττας απονέμεται από το ίδρυμα «Deutscher Nachhaltigkeitspreis e.V.», σε συνεργασία με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, κοινοτικές κεντρικές οργανώσεις, εμπορικούς συνδέσμους, δημόσιους οργανισμούς και ινστιτούτα ερευνών. Με πέντε κατηγορίες, περισσότερους από 800 υποψήφιους και 2.000 προσκεκλημένους στην τελετή βράβευσης, το γερμανικό βραβείο βιωσιμότητας είναι το μεγαλύτερο στο είδος του στην Ευρώπη. Βρείτε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την κατηγορία «των πιο βιώσιμων προϊόντων της Γερμανίας (ψηφοφορία καταναλωτών ομίλου REWE 2016)» εδώ.