ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

H Chiquita κάνει δωρεά γης για την κατασκευή σχολείων στο Υπουργείο Παιδείας της Κόστα Ρίκα

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

31 Μαρτίου 2020 ・ 10 ανάγνωση λεπτών

Η Chiquita νοιάζεται για την εκπαίδευση των παιδιών στις περιοχές όπου έχει τις φυτείες της.

«Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση των παιδιών αποτελεί το μέσο με το οποίο μπορούμε να έχουμε τη μεγαλύτερη επίδραση στις οικογένειες και τις κοινότητες των υπαλλήλων μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chiquita, Andrew Biles.

Στις 16 Μαρτίου θα γίνει το επόμενο βήμα για την εκπλήρωση αυτής της δέσμευσης: Η εταιρεία σκοπεύει να δωρίσει τη γη για όλα τα σχολεία του Sarapiquí στο Υπουργείο Παιδείας της Κόστα Ρίκα. Σε αυτά τα σχολεία πηγαίνουν περίπου 400 μαθητές. Όλοι βρίσκονται σε περιοχές όπου κατοικούν εργάτες της Chiquita. Η δωρεά θα επιτρέψει στο Υπουργείο Παιδείας να επενδύσει στις υποδομές των σχολείων.

Αποτέλεσμα του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού με το Υπουργείο Παιδείας της Κόστα Ρίκα

Με αυτήν τη δωρεά οι νέοι ιδιοκτήτες και η νέα διοίκηση της Chiquita εκπληρώνουν μια υπόσχεση που δόθηκε το 1993. Τότε ξεκίνησε η παραγωγή μπανάνας στο Sarapiquì. Η Chiquita ενδιαφέρονταν από την αρχή για την εκπαίδευση των παιδιών των εργατών της. Για αυτόν το λόγο, η εταιρεία κατασκεύασε σχολεία στην περιοχή και αποφάσισε να προχωρήσει στη δωρεά της γης στις 16 Μαρτίου 2018. Η Υπουργός Παιδείας Sonia Marta Mora και ο Raúl Gigena, Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων της Chiquita, καθώς και ο Wagner Beig, Διευθυντής Γεωργίας της Chiquita, θα υπογράψουν τη σύμβαση δωρεάς σε μια ειδική εκδήλωση στο Finca Cocobolo του Sarapiquí. Αναμένεται να παραβρεθούν στην εκδήλωση πολλοί εργάτες και εργαζόμενοι.

Μία από τις πολλές δράσεις της Chiquita για την εκπαίδευση των παιδιών

Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια όλα τα παιδιά στις περιοχές παραγωγής μπανάνας θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν πρωτοβάθμια εκπαίδευση υψηλού επιπέδου.

Ο Andrew Biles, Διευθύνων Σύμβουλος της Chiquita, δήλωσε: «Σχεδιάζουμε και υποστηρίζουμε κοινωνικά έργα όπως την επένδυση σε σχολικές υποδομές, την παροχή βοήθειας σε παιδιά ώστε να λάβουν εκπαίδευση, τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης και την προώθηση της κοινωνικής χειραφέτησης.» Η Chiquita πιστεύει πως βοηθώντας τα παιδιά να αποκτήσουν πρόσβαση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα υπάρξει μια θετική, μακροπρόθεσμη επίπτωση στις κοινότητες. Αυτό δεν είναι μόνο καλό για την κοινωνία, αλλά και για την ποιότητα της εργασίας στην οποία βασίζεται η Chiquita.

Σύνοψη της προόδου τα τελευταία χρόνια:

  • Μέχρι το 2017 η Chiquita είχε υποστηρίξει 24 σχολεία, δωρίζοντας υλικά και εξοπλισμό και βοηθώντας στη βελτίωση της υποδομής των κτιρίων (χρώματα, οροφές, ασφάλεια, μπάνια και άλλα)
  • Μέχρι το 2020 η Chiquita σκοπεύει να φτάσει τα 100 σχολεία και τα 20.000 παιδιά κατασκευάζοντας και ανακαινίζοντας σχολικές υποδομές, παρέχοντας εκπαιδευτικό υλικό και μαθήματα. Ξεκινώντας με πιλοτικά έργα στην Κόστα Ρίκα και τον Παναμά στις ιδιόκτητες φάρμες της, η Chiquita θα επεκταθεί στη συνέχεια στις χώρες εκείνες από τις οποίες αγοράζει μπανάνες από ανεξάρτητους παραγωγούς.
  • Θα δοθεί η ευκαιρία σε κάθε εργαζόμενο της Chiquita να προσφέρει 1 ημέρα πληρωμένης εργασίας στην υποστήριξη της κατασκευής και ανακαίνισης σχολείων ή/και στη διδασκαλία.
H Chiquita κάνει δωρεά γης για την κατασκευή σχολείων στο Υπουργείο Παιδείας της Κόστα Ρίκα
H Chiquita κάνει δωρεά γης για την κατασκευή σχολείων στο Υπουργείο Παιδείας της Κόστα Ρίκα
H Chiquita κάνει δωρεά γης για την κατασκευή σχολείων στο Υπουργείο Παιδείας της Κόστα Ρίκα
H Chiquita κάνει δωρεά γης για την κατασκευή σχολείων στο Υπουργείο Παιδείας της Κόστα Ρίκα
H Chiquita κάνει δωρεά γης για την κατασκευή σχολείων στο Υπουργείο Παιδείας της Κόστα Ρίκα - 5
H Chiquita κάνει δωρεά γης για την κατασκευή σχολείων στο Υπουργείο Παιδείας της Κόστα Ρίκα - 6
H Chiquita κάνει δωρεά γης για την κατασκευή σχολείων στο Υπουργείο Παιδείας της Κόστα Ρίκα- 7
H Chiquita κάνει δωρεά γης για την κατασκευή σχολείων στο Υπουργείο Παιδείας της Κόστα Ρίκα - 8

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link