ΥΓΕΙΑ & ΟΦΕΛΗ

Πώς να κάνετε τα παιδιά που είναι ιδιότροπα στο φαγητό να τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

ΥΓΕΙΑ & ΟΦΕΛΗ

30 Μαρτίου 2020 ・ 10 ανάγνωση λεπτών

Πώς να κάνετε τα παιδιά που είναι δύσκολα στο φαγητό να καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Αν και όλοι θα θέλαμε τα παιδιά μας να έχουν πλούσιο διαιτολόγιο, η πραγματικότητα την ώρα του γεύματος μπορεί να είναι πολύ διαφορετική. Ως γονιός, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι τα μικρά σας λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που θα τα βοηθήσουν να μεγαλώσουν και δυναμώσουν. Αυτό όμως δεν είναι εύκολο αν τα παιδιά σας είναι ιδιότροπα στο φαγητό και απορρίπτουν σχεδόν όλα τα φρούτα και τα λαχανικά. Ευτυχώς, έχετε πάντα στο πλευρό σας σύμμαχο την πιστή, πολυαγαπημένη λιχουδιά της οικογένειας, την μπανάνα Chiquita! Κανείς δεν είναι πρόθυμος να στερηθεί τη λαχταριστή γεύση που έχουν οι μπανάνες Chiquita!

Δεν βλέπω λαχανικά, δεν γεύομαι λαχανικά.

Μην καταθέτετε τα όπλα, συνεχίστε να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να γευτούν το «ουράνιο τόξο» των θρεπτικών τροφών και να δοκιμάσουν νέα πράγματα. Αλλά μέχρι τα παιδιά σας να πειστούν ότι τα φρούτα και τα λαχανικά δεν είναι τελικά και τόσο άνοστα, πρέπει να φερθείτε με λίγη πονηριά. Για να βεβαιωθείτε ότι θα πάρουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά, κρύψτε τα φρούτα και τα λαχανικά στα πιάτα.

Οι σάλτσες για ζυμαρικά εξυπηρετούν εδώ και χρόνια αυτόν τον σκοπό. Μπορείτε να τρίψετε οποιοδήποτε λαχανικό θέλετε και να το προσθέσετε στη σάλτσα. Τα λαχανικά θα περάσουν απαρατήρητα από τα μάτια και τους γευστικούς κάλυκες των παιδιών, γεμίζοντας ενέργεια τον οργανισμό τους! Το ίδιο μπορείτε να κάνετε φτιάχνοντας μπουρεκάκια με κρέας ή λαχανικά, καθώς και λαζάνια λαχανικών. Προσθέστε κρυφά τις θρεπτικές τροφές και χαμογελάστε με ικανοποίηση όταν ακούσετε τη μαγική φράση «θέλω κι άλλο!».

Όσο για τους γλυκατζήδες, δείτε τα κόλπα που έχουμε ετοιμάσει για εσάς! Φτιάξτε μερικά Δίχρωμα μπισκότα σπιράλ με μπανάνα Chiquita και αμύγδαλο. Είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά, πρωτεΐνες και διατροφικές ίνες, ενώ έχουν τη γλυκιά γεύση μιας πάστας και είναι 100% ελκυστικά. Εάν αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε τον φούρνο, φτιάξτε ξυλάκια γρανίτα με φρούτα. Αλέστε μπανάνες Chiquita, ροδάκινα και μούρα. Βάλτε τα στην κατάψυξη και θα έχετε ένα δροσερό απογευματινό σνακ ή επιδόρπιο για μετά το γεύμα! Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα ξυλάκι γρανίτα;

Κάντε την ανατροπή με παραλλαγές

Πολύ σωστά, μπορείτε να κάνετε άφοβα αντικαταστάσεις. Φτιάξτε κοκκινιστό και αντικαταστήστε τον συνοδευτικό πουρέ πατάτας με αλεσμένο κουνουπίδι. Έχουν το ίδιο χρώμα, την ίδια όψη, αλλά διαφορετικά θρεπτικά συστατικά και η αλλαγή θα περάσει απαρατήρητη. Αντικαταστήστε τα μακαρόνια με κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες. Βαφτίστε τα «κακαρόνια», αυτή η αστεία ονομασία θα κάνει τα παιδιά να τα φάνε με περισσότερο ενθουσιασμό! Αντί για πίτσα με αλλαντικά, φτιάξτε πίτσα με λαχανικά. Αντικαταστήστε τα τσιπς πατάτας με τσιπς γλυκοπατάτας. Αντί για ρύζι, χρησιμοποιήστε ρύζι από κουνουπίδι. Εάν θέλετε να φτιάξετε γλυκό, οι μπανάνες Chiquita αποτελούν κάθε φορά το ιδανικό υποκατάστατο για το βούτυρο, τα αυγά ή τη ζάχαρη. Είναι γλυκές, αρωματικές και γεμάτες θρεπτικά συστατικά.

Αυτές οι αντικαταστάσεις είναι ένας ήπιος και έξυπνος τρόπος για να προσθέσετε φρούτα και λαχανικά σε οικεία γεύματα. Τα παιδιά μπορεί να μην το καταλάβουν καν. Αλλά ακόμα κι αν το καταλάβουν, θα έχουν φάει κάμποσο και το πιθανότερο είναι ότι θα έχουν απολαύσει το φαγητό τους!

Γίνετε δημιουργικοί

Δεν εννοούμε να αρχίσετε να παίζετε με το φαγητό σας, αλλά εντάξει, αν αυτό πρόκειται να πείσει τα παιδιά σας να τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, γιατί όχι; Δημιουργήστε τέχνη από φρούτα! Μετατρέψτε μια νόστιμη μπανάνα Chiquita σε ένα φοινικόδεντρο σε τροπικό νησί, σερβιρισμένο στο πιάτο σας. Ακόμα καλύτερα, κάντε τις κρέπες σας σαν κουνελάκια με τη συνταγή μας για Pancakes-κουνελάκια με μπανάνα Chiquita! Είναι απίστευτα χαριτωμένα και πεντανόστιμα!

Μην απελπίζεστε εάν τα παιδιά σας είναι ιδιότροπα στο φαγητό. Με τις έξυπνες συμβουλές της Chiquita και με λίγη υπομονή και ενθάρρυνση, τα παιδιά σας θα αρχίσουν να τρώνε όλες τις θρεπτικές τροφές σε χρόνο μηδέν.
Εάν έχετε κι εσείς κάποια συμβουλή για να αντιμετωπιστούν οι ιδιοτροπίες των παιδιών στο φαγητό, μοιραστείτε τη μαζί μας χρησιμοποιώντας το #Chiquitabanana

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link