ΥΓΕΙΑ & ΟΦΕΛΗ

Συμβουλές για να παροτρύνετε την οικογένειά σας να ακολουθεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής

ΥΓΕΙΑ & ΟΦΕΛΗ

31 Μαρτίου 2020 ・ 10 ανάγνωση λεπτών

Τα σωστά βήματα για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής για όλη την οικογένεια.

Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε εσείς και η οικογένειά σας να έχετε μια υγιεινή διατροφή και έναν δραστήριο τρόπο ζωής. Ωστόσο, με τα ακατάστατα ωράρια και τις ιδιοτροπίες του καθενός στο φαγητό, αυτό δεν είναι πάντα και ό,τι πιο εύκολο. Στην Chiquita πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι μικρές αλλαγές κάνουν τις μεγάλες διαφορές, κυρίως στο θέμα της σωστής διατροφής. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τα μέλη της κοινότητας της Chiquita να παροτρύνουν τις οικογένειές τους να υιοθετήσουν έναν τρόπο ζωής πιο υγιεινό και δραστήριο από ποτέ!

Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές για να ξεκινήσετε.

Κάντε υγιεινές αντικαταστάσεις
Αντί για ροφήματα που περιέχουν ζάχαρη, προτιμήστε νερό αρωματισμένο με φρούτα ή φρέσκα smoothie με μπανάνα Chiquita. Αντί να μείνετε σπίτι βλέποντας όλοι μαζί ταινία, κάντε οικογενειακώς μια ευχάριστη βόλτα, για παράδειγμα στο πάρκο. Αντί για επιτραπέζια παιχνίδια, διοργανώστε διαγωνισμούς μαγειρικής. Αντί να παραγγείλετε φαγητό στο σπίτι, φάτε έξω (ακόμα καλύτερα αν κάνετε πικ-νικ στον καθαρό αέρα!). Αντικαταστήστε τα γλυκά με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Ζητήστε τη συμμετοχή όλων των μελών της οικογένειας!
Ζητήστε από όλα τα μέλη της οικογένειά σας να διαλέξουν γεύματα. Ξεκινήστε δίνοντάς τους μια επιλογή από υγιεινές συνταγές και ζητήστε τους να επιλέξουν εκείνες που προτιμούν, ώστε να φτιάξετε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα γευμάτων. Δείτε μερικές από τις αγαπημένες υγιεινές συνταγές της Chiquita εδώ. Όλοι χαίρονται όταν έχουν την ευκαιρία να πουν τη γνώμη τους, γιατί λοιπόν να μην ισχύει το ίδιο και όταν πρόκειται για το φαγητό; Θα ανακαλύψετε ότι αυτή η πρωτοβουλία σας θα τους ενθουσιάσει όλους. Επίσης, θα σας βοηθήσει να οργανωθείτε καλύτερα και θα απλοποιήσει τη λίστα με τα ψώνια σας.

Γίνετε το λαμπρό παράδειγμα!
Εάν τρέφεστε ανθυγιεινά και προτιμάτε τα ροφήματα με ζάχαρη, είναι πιθανό να κάνουν το ίδιο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειά σας. Εάν αποφασίσετε να περάσετε το σαββατοκύριακο αραχτοί στον καναπέ βλέποντας το αγαπημένο σας τηλεπαιχνίδι στην τηλεόραση, το ίδιο θα κάνει και η οικογένειά σας! Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να αποτελέσετε παράδειγμα μίμησης για την οικογένειά σας, κάνοντας κάθε φορά μια μικρή αλλαγή. Αντί να τσιμπολογάτε συσκευασμένα πατατάκια, προτιμήστε τα σπιτικά τσιπς από μπανάνες Chiquita. Ξεχάστε το τηλεπαιχνίδι και κάντε έναν περίπατο στη γειτονιά. Θα δείτε ότι και η υπόλοιπη οικογένεια θα χαρεί να σας συνοδεύσει.

Προσέχετε τις μερίδες!
Φροντίστε το μισό πιάτο κάθε μέλους της οικογένειας να έχει φρούτα και λαχανικά. Ελέγξτε για να μάθετε τις συνιστώμενες μερίδες για κάθε μέλος της οικογένειας και προσπαθήστε να τις θυμάστε όταν τους σερβίρετε το φαγητό. Αυτό είναι σημαντικό ώστε ο καθένας να προσλαμβάνει την κατάλληλη ποσότητα βιταμινών και θρεπτικών συστατικών, χωρίς να τρώει περισσότερο ή λιγότερο από όσο πρέπει.

Δώστε έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά
Προσθέστε λαχανικά στα συνηθισμένα σας γεύματα. Είναι πολύ πιο εύκολο να εντάξετε λαχανικά σε ήδη αγαπημένα πιάτα. Σερβίρετε τα λαχανικά σας με διάφορους τρόπους, όχι χρησιμοποιώντας πάντα την ίδια παλιά συνταγή. Κόψτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά και διατηρήστε τα έτοιμα για κατανάλωση. Φυλάξτε τα σε δοχεία στο ψυγείο, ώστε η οικογένεια να μπορεί να βρει εύκολα ένα γρήγορο και υγιεινό σνακ. Κάντε τα φρούτα και τα λαχανικά ελκυστικά στην όψη και εύκολα στην κατανάλωση.

Κάντε τη διαφορά και διδάξτε την!
Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να διδάξετε την οικογένειά σας τι και γιατί τρώνε ό,τι τρώνε. Με αυτόν τον τρόπο, τα μέλη της οικογένειάς σας, έχοντας ήδη τις γνώσεις, θα μπορούν να κάνουν μόνα τους τις διατροφικές επιλογές τους. Μάθετε στην οικογένειά σας τη διαφορά μεταξύ του να τρώνε σνακ κάθε μέρα και σε ειδικές περιστάσεις, μάθετέ τους ποια θρεπτικά συστατικά περιέχονται σε ποιες τροφές και πώς λειτουργεί κάθε θρεπτικό συστατικό στον οργανισμό. Μάθετε επίσης στην οικογένειά σας τη συνιστώμενη ημερήσια δραστηριότητα και πρόσληψη τροφής.

 

Μερικές ανθυγιεινές συνήθειες μπορούν να γίνουν ρουτίνα στην οικογένεια. Σας καλούμε να αντικαταστήσετε αυτές τις συνήθειες με πιο υγιεινές. Κάποιες οικογένειες ακολουθούν ήδη έναν υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Σας καλούμε να ανεβείτε άλλο ένα σκαλί και να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο της υγιεινής ζωής!

 

Ξεχάστε τον παλιό τρόπο ζωής και υιοθετήστε έναν περισσότερο δραστήριο και συνειδητοποιημένο. Αρχίστε να θέτετε στόχους για ένα πιο υγιεινό μέλλον για εσάς και την οικογένειά σας! Πείτε μας τους στόχους σας χρησιμοποιώντας το #Chiquitabanana

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link