Chiquita plantains
Chiquita plantains

Chiquita plantains

Chiquita Plantains. Μοιάζουν με φρούτο, τρώγονται σαν λαχανικό

Οι Chiquita plantains μοιάζουν με μεγάλες μπανάνες με πιο χοντρή φλούδα και συνήθως τις τηγανίζουμε, τις ψήνουμε στο γκριλ ή στον φούρνο με τον ίδιο τρόπο που μαγειρεύουμε τις πατάτες.

Η plantain δεν είναι μπανάνα. Είναι συγγενές είδος της μπανάνας, πλούσια σε άμυλο, που συνήθως σερβίρεται ψητή στο γκριλ, ψημένη στον φούρνο, βραστή ή τηγανιτή σε γλυκά και αλμυρά συνοδευτικά πιάτα. Οι plantains είναι διαθέσιμες όλον τον χρόνο. Αν δεν μπορείτε να τις βρείτε στο τοπικό σας μανάβικο, ζητήστε να σας τις φέρουν.

Οι νόστιμες plantains είναι παραδοσιακά ένα βασικό μέρος της διατροφής σε πολλές κουλτούρες στις τροπικές χώρες. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε κάθε στάδιο ωρίμανσης ως κύριο ή συνοδευτικό πιάτο, σνακ ή επιδόρπιο. Μάθετε πώς να φτιάχνετε νέες εντυπωσιακές συνταγές με plantains και πάρτε την οικογένειά σας για μίνι διακοπές στον παράδεισο!

Διατροφικά στοιχεία

Οι Chiquita Plantains είναι ένα γευστικό υποκατάστατο για τα παραδοσιακά ριζώδη λαχανικά, όπως είναι τα καρότα και η ρέβα.

Τα φρούτα που είναι πράσινα ή που μόλις κιτρίνισαν είναι αμυλώδη, όπως η γλυκοπατάτα, και γίνονται καλύτερα τηγανιτά. Είναι ιδανικές για τηγάνισμα. Οι plantains μπορούν να καταναλωθούν σε οποιοδήποτε στάδιο ωρίμανσης όταν μαγειρευτούν σωστά. Μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους, απλώς δείτε τις συνταγές μας για το προτεινόμενο στάδιο ωρίμανσης.

Plantains

Μέγεθος μερίδας 1 μέτρ. ωμή (174 γρ.) - Ποσότητα ανά μερίδα: 

Θερμίδες: 22
Συνολικά λιπαρά: 0,5 γρ. 
Νάτριο: 5 mg
Κάλιο: 890 mg
Συνολικοί υδατάνθρακες: 57 γρ.
  Εδώδιμες ίνες: 4 γρ.
  Σάκχαρα: 10 γρ.
Πρωτεΐνες: 2 γρ.

Chiquita Plantains

Πώς να μαγειρέψετε τις plantains

Μαύρες Plaintains

Οι σκούρες καφέ / μαύρες Chiquita Plantains είναι οι πιο γλυκές και είναι εξαιρετικές για επιδόρπια. Σε αυτό το στάδιο μπορούν να ξεφλουδιστούν και να καταναλωθούν όπως είναι. Για να κάνετε τις plantains να ωριμάσουν πιο γρήγορα ώστε να ταιριάζουν στην αγαπημένη σας συνταγή, αποθηκεύστε τις σε μια χάρτινη σακούλα.

Πράσινες Plantains

Τα φρούτα που είναι πράσινα ή που μόλις κιτρίνισαν είναι αμυλώδη, όπως η γλυκοπατάτα, και γίνονται καλύτερα τηγανιτά. Είναι ιδανικές για τηγάνισμα.

Κίτρινες Plaintains...

   

  Καθώς το φρούτο κιτρινίζει, το άμυλο αρχίζει να μετατρέπεται σε σάκχαρα. Η ελαφρώς πιο γλυκιά, πιο κίτρινη ή κίτρινη και μαύρη plantain είναι ιδανική για φαγητά στη γάστρα, για βραστά και τηγανιτά.

  • Οι plantains είναι πιο αμυλώδεις και λιγότερο γλυκές
  • Τρώγονται μαγειρεμένες (όχι ωμές)
  • Μεγαλύτερες με πιο χοντρή φλούδα
  • Το φρούτο έχει την υφή της πατάτας
  • Η φλούδα μπορεί να είναι πράσινη, κίτρινη ή μαύρη
  • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε στάδιο της ωρίμανσής τους
  • Το φρούτο μπορεί να είναι κίτρινο ή ελαφρώς ροζ
  • Καλή πηγή βιταμίνης A και C
  • Πάντα πωλούνται σε μονά κομμάτια
  Συνταγές με plantains

  Πώς να ξεφλουδίσετε τις plantains

  Πώς να Ξεφλουδίσετε τις Plantains

  Βήμα 1 – Κόψτε και τις δύο άκρες

  Βήμα 2 – Χαράξτε τη φλούδα κατά μήκος

  Βήμα 3- Αφαιρέστε τη φλούδα σε ένα κομμάτι

  Καθώς το φρούτο κιτρινίζει, το άμυλο αρχίζει να μετατρέπεται σε σάκχαρα. Η ελαφρώς πιο γλυκιά, πιο κίτρινη ή κίτρινη και μαύρη plantain είναι ιδανική για φαγητά στη γάστρα, για βραστά και τηγανιτά.

  Συνταγές με plantains
  Η προσθήκη μπανάνας Chiquita και σταφίδων δίνει μια τροπική γεύση σε αυτό το κάρι. Γρήγορο, εύκολο και νόστιμο, θα γίνει αμέσως το αγαπημένο σε κάθε σπίτι!