Ροζ Αυτοκόλλητα Chiquita
Ροζ Αυτοκόλλητα Chiquita

Μην 
το αμελείς, βάλε στη ζωή σου το ροζ!

Υγεία & Tρόπος ζωής
02 Σεπ 2019

Η Chiquita ευαισθητοποιεί το κοινό για τον καρκίνο με ένα νέο Ροζ Αυτοκόλλητο


Φέτος τον Οκτώβριο το ροζ είναι το νέο κίτρινο για τις μπανάνες Chiquita: για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Chiquita υποστηρίζει τον Μήνα Ευαισθητοποίησης κατά του Καρκίνου του Μαστού βάφοντας το εμβληματικό Μπλε Αυτοκόλλητο του brand ροζ, ώστε να ταιριάζει στη Ροζ Κορδέλα, το διεθνές σύμβολο ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Ο Μήνας Ευαισθητοποίησης κατά του Καρκίνου του Μαστού είναι μια ετήσια παγκόσμια καμπάνια για την υγεία η οποία διοργανώνεται από φιλανθρωπικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο που ασχολούνται με το θέμα του καρκίνου του μαστού. Το Ροζ Αυτοκόλλητο της Chiquita δίνει στο brand μια μοναδική ευκαιρία να υποστηρίξει αυτό το ζωτικής σημασίας έργο σε παγκόσμιο επίπεδο, συμβάλλοντας στη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού για την πάθηση. Παράλληλα συμβάλλει στην συγκέντρωση πόρων που αξιοποιούνται στην έρευνα των αιτιών, στην πρόληψη, στην διάγνωση, αλλά και στην θεραπευτική αντιμετώπιση και στην ίαση του καρκίνου του μαστού. Η σπουδαιότητα παρόμοιων πρωτοβουλιών αποδεικνύεται με τη μείωση στα ποσοστά θνησιμότητας λόγω της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού μέσω προληπτικών εξετάσεων και καλύτερης ενημέρωσης, καθώς και χάρη στην εύρεση καλύτερων θεραπειών.

Η Chiquita δίνει ιδιαίτερη σημασία στην υποστήριξη αυτού του σκοπού, καθώς η πρέσβειρά μας είναι γυναίκα, η γνωστή σε όλους Miss Chiquita, πρώτη κυρία των φρούτων. Οι μπανάνες επίσης αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα παγκοσμίως και υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα σπίτια, γεγονός που τα καθιστά ιδανικό μέσο για την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Για τέσσερις εβδομάδες, 200 εκατομμύρια Ροζ Αυτοκόλλητα θα διανεμηθούν παγκοσμίως για την υποστήριξη αυτού του τόσο σημαντικού σκοπού. Ο καρκίνος του μαστού είναι σήμερα η συνηθέστερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες και δεύτερη πιο συχνή μορφή καρκίνου γενικά. Παράλληλα πρόκειται και για δεύτερη συνηθέστερη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες. Είναι η μοναδική φορά που το Μπλε Αυτοκόλλητο –το οποίο συνήθως συνδέεται με πιο ανάλαφρες χαρούμενες στιγμές που αποτελούν και την πεμπτουσία του brand– μετατρέπεται σε Ροζ Αυτοκόλλητο για να αναδείξει ένα σοβαρότερο θέμα.

Ροζ Αυτοκόλλητα Chiquita
Ροζ Αυτοκόλλητα Chiquita

Φέτος η Chiquita θα συνεργαστεί με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία στις ΗΠΑ και την οργάνωση Pink Ribbon στη Γερμανία. Εκτός από τις δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, η Chiquita θα αναπτύξει επίσης σε συνεργασία μαζί τους ένα πρόγραμμα για την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και μιας σωστής διατροφής με την κυκλοφορία μερικών ειδικών «Ροζ Συνταγών» για το κοινό.

Η Chiquita ξεκίνησε την πρωτοβουλία το 2017 στο πλαίσιο της ενίσχυσης του προγράμματος βιωσιμότητας «Η σημασία του καλού γείτονα», το οποίο δεν εστιάζει μόνο στις κύριες περιοχές και κοινότητες παραγωγής μπανάνας σε πεδινές περιοχές της Λατινικής Αμερικής, αλλά και στην ενημέρωση των καταναλωτών της Chiquita. Κατά την πρώτη χρονιά υλοποίησης της πρωτοβουλίας δόθηκε μια δωρεά στην οργάνωση Pink Ribbon της Γερμανίας και στο Αμερικανικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο.

Το 2018, η καμπάνια Ροζ Αυτοκόλλητο συνεργάστηκε με την οργάνωση Pink Ribbon της Γερμανίας και μαζί δημιούργησαν μια δράση προώθησης της αυτοεξέτασης τονίζοντας τα οφέλη της στον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου του μαστού. Στις ΗΠΑ η Chiquita συνεργάστηκε με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία δημιουργώντας πέντε ειδικές συνταγές με μπανάνα Chiquita σε συνεργασία με γιατρούς και διατροφολόγους. Στόχος ήταν να στείλουν ένα μήνυμα που τονίζει τα οφέλη της σωστής διατροφής και γενικά του υγιεινού τρόπου ζωής στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Ροζ Αυτοκόλλητα Chiquita


Στο Ηνωμένο Βασίλειο η Chiquita συνεργάστηκε με έναν σύλλογο επιζώντων του καρκίνου του μαστού, που ονομάζεται GIRLvsCANCER, και μαζί σχεδίασαν ειδικά κοντομάνικα μπλουζάκια που διατέθηκαν προς πώληση προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την καταπολέμηση της πάθησης. Στην Ιταλία, μια υπαίθρια καμπάνια, μεγάλης απήχησης, στα μέσα μαζικής μεταφοράς του Μιλάνου ευαισθητοποίησε το κοινό για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, παρακινώντας τις γυναίκες να αυτοεξετάζονται σε τακτική βάση. Μια παγκόσμια καμπάνια επίσης προώθησε τα μηνύματα που φιλοδοξεί να περάσει το Ροζ Αυτοκόλλητο.

Η Chiquita επιδεικνύει επίσης σταθερή προσήλωση σε σημαντικές οικογενειακές αξίες: οι ιδιοκτήτες μας έχουν ισχυρή δέσμευση στην επιστροφή οφελών στα ενδιαφερόμενη μέρη, όπου και αν βρίσκονται. Τη φετινή χρονιά, η υποστήριξη της Chiquita θα περιλαμβάνει δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, καθώς και ευαισθητοποίηση των γυναικών σε θέματα πρόληψης της συγκεκριμένης νόσου.

Η Chiquita υποστηρίζει τον υγιεινό τρόπο ζωής, καθώς αποτελεί στοιχείο-κλειδί στην πρόληψη του καρκίνου: η διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής είναι ζωτικής σημασίας στην πρόληψη του καρκίνου και οι μπανάνες Chiquita μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό και φυσικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες και πολλά αντιοξειδωτικά.

Παρακάτω θα βρείτε μια σειρά υγιεινών «ροζ συνταγών» με την υποστήριξη διατροφολόγων της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Η κρέμα Budwig παρέχει στον οργανισμό σας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Η συνταγή μας φτιάχνεται με μπανάνες Chiquita, σύκα, μήλο, κράνμπερι και λιναρόσπορο. Η συνταγή αυτή είναι σύμφωνη με τις διατροφικές οδηγίες της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ACS). Η ACS προτείνει μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και άπαχες πρωτεΐνες, ενώ περιορίζει το κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου.
Αυτή η υγιεινή συνταγή για πεντανόστιμες σωταρισμένες μπανάνες Chiquita με γαρίδες θα είναι έτοιμη για να την απολαύσετε σε μόλις 15 λεπτά. Θα λατρέψετε την εξωτική γεύση που χαρίζουν ο ανανάς, το κόκκινο κρεμμύδι, το αγγούρι, το τζίντζερ και το λάιμ! Η συνταγή αυτή ακολουθεί τις διατροφικές οδηγίες της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ACS). Η ACS προτείνει μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και άπαχες πρωτεΐνες, ενώ περιορίζει το κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου.
Η συνταγή που σας προτείνουμε για υγιεινό, γλυκό και κρεμώδες παγωμένο τσάι λάτε με μπανάνες Chiquita είναι τόσο γευστική, που θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά. Η συνταγή ακολουθεί τις διατροφικές οδηγίες της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ACS). Η ACS συνιστά μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και άπαχες πρωτεΐνες, ενώ περιορίζει το κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου.
Το τοστ είναι ένα ιδιαίτερα υποτιμημένο και πολύ ευέλικτο φαγητό. Απολαύστε αυτό το πεντανόστιμο ελαφρύ τοστ με ψωμί από μούσλι και μπανάνες Chiquita. Μπορείτε να βάλετε στο τοστ άπαχο τυρί κότατζ και κόκκινα φρούτα για ένα υγιεινό γεύμα. Η συνταγή αυτή βασίζεται στις κατευθυντήριες διατροφικές οδηγίες της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ACS). Η ACS προτείνει μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και άπαχες πρωτεΐνες, ενώ συστήνει την ελάττωση του κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου.
Απολαύστε ένα πρωτότυπο πρωινό με κινόα και μπανάνα Chiquita! Φτιάχνεται με άπαχο ελληνικό γιαούρτι, σταφίδες, μήλο, κόκκινα φρούτα, νιφάδες κακάο, κανέλα, καρύδα και φρέσκα φρούτα. Είναι υγιεινό και κατάλληλο για vegan. Η συνταγή αυτή είναι σύμφωνη με τις διατροφικές οδηγίες της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ACS). Η ACS συνιστά μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και άπαχες πρωτεΐνες, ενώ περιορίζει το κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου.
Μετατρέψτε τα αγαπημένα σας φρούτα σε μια εύκολη παγωμένη γρανίτα με υγιεινά υλικά: Μπανάνες Chiquita και αγγούρι. Η γρανίτα αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση χωρίς λακτόζη αντί του παγωτού και είναι πολύ δροσιστική για το καλοκαίρι!
Θέλετε να μάθετε πώς να φτιάξετε ένα vegan smoothie σε μπολ με μπανάνα; Αυτό το smoothie σε μπολ είναι καλή πηγή ινών, πρωτεΐνης, υγιεινών λιπαρών και υδατανθράκων για να ξεκινήσετε σωστά την ημέρα σας.