Μπανανόψωμο Chiquita με μύρτιλλα και γλάσο λεμονιού
Μπανανόψωμο Chiquita με μύρτιλλα και γλάσο λεμονιού
Διαλέξτε ένα τσαμπί μύρτιλλα και φτιάξτε με αυτά ένα πεντανόστιμο μπανανόψωμο Chiquita! Για μια πιο γευστική εμπειρία, προσθέστε από πάνω γλάσο λεμονιού.
Vegetarian
1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C.
2
Λιώστε τις μπανάνες Chiquita με πιρούνι σε ένα μπολ
3
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο για 30 δευτερόλεπτα κι έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε τις λιωμένες μπανάνες Chiquita, τα αυγά, το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
4
Σε ένα άλλο μπολ αναμείξτε το αλεύρι, τη βρώμη, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Προσθέστε αυτό το μείγμα στο μπολ με τις μπανάνες Chiquita και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα υγρό μείγμα. Προσθέστε τα μύρτιλλα στη ζύμη ανακατεύοντας απαλά και αφήνοντας δυο-τρία μύρτιλλα για γαρνίρισμα.
5
Αδειάστε με ένα κουτάλι τη ζύμη σε μια φόρμα ψησίματος και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα μύρτιλλα.
6
Ψήστε για περίπου 60-65 λεπτά κι έπειτα αφήστε το μπανανόψωμο να κρυώσει.
7
Για να φτιάξετε το γλάσο, ανακατέψτε σε ένα μικρό μπολ τον χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη άχνη. Ρίξτε το γλάσο πάνω στο κρύο κέικ.
Διαλέξτε ένα τσαμπί μύρτιλλα και φτιάξτε με αυτά ένα πεντανόστιμο μπανανόψωμο Chiquita! Για μια πιο γευστική εμπειρία, προσθέστε από πάνω γλάσο λεμονιού.