Πίτα με μπανάνα Chiquita και καραμέλα

Πίτα με μπανάνα Chiquita και καραμέλα
Πίτα με μπανάνα Chiquita και καραμέλα
Snack
60 min
Expert
Vegetarian
1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 °C.
2
Για τη βάση:
3
Κόψτε το βούτυρο σε κομματάκια. Αναμείξτε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το βούτυρο. Χρησιμοποιήστε δυο πιρούνια ή έναν κόφτη ζύμης για να ανακατέψετε τη ζύμη μέχρι να αποκτήσει σπυρωτή υφή. Ραντίστε τη ζύμη με παγωμένο νερό, ρίχνοντας 1 κουταλιά της σούπας τη φορά και ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μετά από κάθε κουταλιά. Διπλώστε τη ζύμη με τα χέρια σας μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι στη ζύμη. Σχηματίστε μια μπάλα με τη ζύμη. Χωρίστε τη ζύμη στα δύο, τυλίξτε σφιχτά το κάθε μισό με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο.
4
Για τη γέμιση:
5
Κόψτε τις μπανάνες Chiquita σε κομμάτια και προσθέστε ζάχαρη, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ξύσμα πορτοκαλιού, τζίντζερ και κανέλα. Βουτυρώστε μια φόρμα με ελατήριο. Βάλτε με προσοχή τη ζύμη στη φόρμα και στρώστε την, ώστε η επιφάνεια της ζύμης να είναι λεία. Αδειάστε με ένα κουτάλι τη γέμιση μπανάνας Chiquita στη βάση της πίτας.
6
Για την καραμέλα:
7
Προθερμάνετε ένα μεσαίο τηγάνι και ζεστάνετε την κρυσταλλική ζάχαρη. Για να μην καεί, ανακατεύετε συνεχώς τη ζάχαρη με μια σπάτουλα ανθεκτική στην υψηλή θερμότητα, μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη καστανή καραμέλα. Μόλις η ζάχαρη λιώσει τελείως, προσθέστε το αλατισμένο βούτυρο. Ανακατέψτε το βούτυρο στην καραμέλα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος πολύ αργά και προσεκτικά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αφήστε το μείγμα να βράσει για 1 λεπτό. Θα φουσκώσει ενώ βράζει. Κατεβάστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσετε.
8
Για την πίτα:
9
Προσθέστε 120 mL καραμέλα επάνω από τη γέμιση μπανάνας Chiquita. Βάλτε την πίτα στο ψυγείο. Πλάστε την υπόλοιπη ζύμη σε έναν κύκλο μεγάλο όσο η φόρμα με ελατήριο. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε λωρίδες. Βγάλτε την πίτα από το ψυγείο και πλέξτε τις λωρίδες ζύμης τη μία πάνω από την άλλη για να δημιουργήσετε το σχέδιο της εικόνας. Πιέστε τα άκρα των λωρίδων στη ζύμη της βάσης της πίτας για να κολλήσουν. Απλώστε ελαφρά με ένα πινέλο το αυγό στη ζύμη της βάσης της πίτας και πασπαλίστε με κανέλα. Ψήστε την πίτα στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Κατεβάστε τη θερμοκρασία στους 80°C και ψήστε για άλλα 30-35 λεπτά. Ελέγχετε συχνά την πίτα. Εάν τα άκρα πάρουν χρώμα πολύ γρήγορα, καλύψτε τα με αλουμινόχαρτο. Αφήστε την πίτα να κρυώσει πριν την απολαύσετε. Γαρνίρετε με την υπόλοιπη καραμέλα.

ΥΛΙΚΑ FOR 2 PERSONS

-
2 ΆΤΟΜΑ
+
Pie crust
300 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225 g βούτυρο
10 g αλάτι
120 mL ice-cold water
Filling
7 μπανάνες Chiquita
100 g table sugar
30 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 g κανέλα
1 g αλεσμένο τζίντζερ
6 g orange zest
Caramel
300 g table sugar
90 g salted butter
120 g cold heavy cream
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
510
Θερμίδες
25,9 g
Λιπαρά
16,5 g
Κορεσμένα
62,5 g
Υδατάνθρακες
38,5 g
Σάκχαρα
2,7 g
Εδώδιμες ίνες
5 g
Πρωτεΐνη
0,6 g
Αλάτι
Πίτα με μπανάνα Chiquita και καραμέλα
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
510
Θερμίδες
25,9 g
Λιπαρά
16,5 g
Κορεσμένα
62,5 g
Υδατάνθρακες
38,5 g
Σάκχαρα
2,7 g
Εδώδιμες ίνες
5 g
Πρωτεΐνη
0,6 g
Αλάτι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ