Υγιεινό κέικ καρότου με μπανάνες Chiquita

Υγιεινό κέικ καρότου με μπανάνες Chiquita
Dessert
75 min
Ambitious
Vegetarian
1
Τρίψτε το καρότο, κόψτε κομματάκια τις μπανάνες και ψιλοκόψτε τα καρύδια. Χτυπήστε τα αβγά, το μέλι και μια πρέζα αλάτι με ένα χτυπητήρι ή μίξερ μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
2
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175ºC. Στη συνέχεια, προσθέστε το λάδι ανακατεύοντας προσεκτικά, ώστε να αναμειχθεί ομοιόμορφα με το μείγμα των αβγών-μελιού. Κοσκινίστε το αλεύρι με την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ πάνω από το μείγμα των αβγών και ανακατέψτε καλά.
3
Προσθέστε με ένα κουτάλι το τριμμένο καρότο (πιέζοντας πρώτα για να αφαιρέσετε την επιπλέον υγρασία), τις δύο πολτοποιημένες μπανάνες και τα ψιλοκομμένα καρύδια. Αδειάστε το μείγμα σε ένα τσέρκι. Ψήστε για περίπου 50 λεπτά (ελέγχοντας στα 40 λεπτά) και μετά αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
4
Για το γλάσο, ανακατέψτε το μέλι με το γιαούρτι. Απλώστε το γλάσο πάνω στο κέικ καρότου με την κυρτή επιφάνεια ενός κουταλιού. Πασπαλίστε από πάνω φουντούκια, φέτες μπανάνας και κανέλα.

ΥΛΙΚΑ FOR 2 PERSONS

-
2 ΆΤΟΜΑ
+
4 αυγά
1/4 cup μέλι
1/2 cup ηλιέλαιο
1 cup αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 tbsp κανέλα
1 tsp τζίντζερ
1 tsp μοσχοκάρυδο
1/2 bag από μπέικιν πάουντερ
1 cup από τριμμένο καρότο
2 μπανάνες Chiquita
Μια πρέζα αλάτι
1/2 cup από καρύδια
1 μπανάνα Chiquita
1/2 cup ελληνικό γιαούρτι με πέτσα (0%)
1 tbsp μέλι
1/4 cup από φουντούκια
1 tsp κανέλα
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
495
Θερμίδες
33,8 γρ.
Λιπαρά
5 γρ.
Κορεσμένα
35,7 γρ.
Υδατάνθρακες
19,8 γρ.
Σάκχαρα
3,4 γρ.
Φυτικές ίνες
9,8 γρ.
Πρωτεΐνη
0,8 γρ.
Αλάτι
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
495
Θερμίδες
33,8 γρ.
Λιπαρά
5 γρ.
Κορεσμένα
35,7 γρ.
Υδατάνθρακες
19,8 γρ.
Σάκχαρα
3,4 γρ.
Φυτικές ίνες
9,8 γρ.
Πρωτεΐνη
0,8 γρ.
Αλάτι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ