Υγιεινό κέικ καρότου με μπανάνες Chiquita

Υγιεινό κέικ καρότου με μπανάνες Chiquita
Dessert
75 min
Ambitious
Vegetarian
1
Τρίψτε το καρότο, κόψτε κομματάκια τις μπανάνες και ψιλοκόψτε τα καρύδια. Χτυπήστε τα αβγά, το μέλι και μια πρέζα αλάτι με ένα χτυπητήρι ή μίξερ μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
2
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175ºC. Στη συνέχεια, προσθέστε το λάδι ανακατεύοντας προσεκτικά, ώστε να αναμειχθεί ομοιόμορφα με το μείγμα των αβγών-μελιού. Κοσκινίστε το αλεύρι με την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ πάνω από το μείγμα των αβγών και ανακατέψτε καλά.
3
Προσθέστε με ένα κουτάλι το τριμμένο καρότο (πιέζοντας πρώτα για να αφαιρέσετε την επιπλέον υγρασία), τις δύο πολτοποιημένες μπανάνες και τα ψιλοκομμένα καρύδια. Αδειάστε το μείγμα σε ένα τσέρκι. Ψήστε για περίπου 50 λεπτά (ελέγχοντας στα 40 λεπτά) και μετά αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
4
Για το γλάσο, ανακατέψτε το μέλι με το γιαούρτι. Απλώστε το γλάσο πάνω στο κέικ καρότου με την κυρτή επιφάνεια ενός κουταλιού. Πασπαλίστε από πάνω φουντούκια, φέτες μπανάνας και κανέλα.

ΥΛΙΚΑ FOR 2 PERSONS

-
2 ΆΤΟΜΑ
+
4 αυγά
1/4 cup μέλι
1/2 cup sunflower oil
1 cup self-rising flour
1 tbsp κανέλα
1 tsp ginger
1 tsp nutmeg
1/2 bag of baking powder
1 cup of grated carrot
2 μπανάνες Chiquita
Μια πρέζα αλάτι
1/2 cup of walnuts
1 μπανάνα Chiquita
1/2 cup of thick (Greek 0%) yogurt
1 tbsp μέλι
1/4 cup of hazelnuts
1 tsp κανέλα
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
495
Θερμίδες
33,8 γρ.
Λιπαρά
5 γρ.
Κορεσμένα
35,7 γρ.
Υδατάνθρακες
19,8 γρ.
Σάκχαρα
3,4 γρ.
Φυτικές ίνες
9,8 γρ.
Πρωτεΐνη
0,8 γρ.
Αλάτι
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
495
Θερμίδες
33,8 γρ.
Λιπαρά
5 γρ.
Κορεσμένα
35,7 γρ.
Υδατάνθρακες
19,8 γρ.
Σάκχαρα
3,4 γρ.
Φυτικές ίνες
9,8 γρ.
Πρωτεΐνη
0,8 γρ.
Αλάτι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ