Ανακαλύψτε τα θρεπτικά και φρέσκα φρούτα μας | Θρεπτικές μπανάνες Chiquita

Μπανάνα Chiquita

Πιθανότατα το πιο τέλειο φρούτο στον κόσμο

Οι μπανάνες Chiquita είναι μια πραγματική υπερτροφή και ένα από τα πιο υγιεινά και βολικά σνακ. Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα, οι μπανάνες έγιναν, δικαίως, βασικό στοιχείο σε κάθε κουζίνα! Το αγαπημένο μας κίτρινο φρούτο δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά και πολύ θρεπτικό.

Από την υποστήριξη του ανοσοποιητικού μας συστήματος, την προστασία της καρδιάς και την παροχή ενέργειας και βιταμινών, αυτοί είναι έξι λόγοι (εκτός του ότι είναι πεντανόστιμες!)για τους οποίους οι μπανάνες αξίζουν τον τίτλο του “Πιθανότατα πιο τέλειου φρούτου στον κόσμο”.

1. Οι μπανάνες δεν έχουν λιπαρά και χοληστερόλη

Όταν μιλάμε για μπανάνες, τα λιπαρά και η χοληστερόλη δεν είναι πρόβλημα. Αυτό το φρούτο δεν περιέχει χοληστερόλη και λιπαρά, γι’ αυτό και είναι μια υγιεινή επιλογή για όλους. Οι μπανάνες Chiquita είναι επίσης μια εκπληκτική πηγή ανθεκτικού αμύλου, ειδικά όταν είναι ακόμα λίγο πράσινες. Αυτό το άμυλο λέγεται “ανθεκτικό” επειδή δεν χωνεύεται εύκολα, που σημαίνει ότι το σώμα μας το αφομοιώνει πολύ αργά. Επομένως, μια μπανάνα αποδίδει πολύ λιγότερες θερμίδες από ένα μπισκότο ή ένα γλυκό αντίστοιχου μεγέθους. Επίσης, αν ακολουθείτε μια ειδική διατροφή (paleo, χωρίς γλουτένη, χωρίς γαλακτοκομικά, vegan, Whole30 (που μειώνει την πρόσθετη ζάχαρη), χωρίς δημητριακά, χωρίς ζάχαρη ή με βάση τα φυτά), μια μπανάνα Chiquita είναι το ιδανικό υποκατάστατο για την επεξεργασμένη ζάχαρη, τα αυγά ή το αλεύρι.

2. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο

Το κάλιο έχει πολυάριθμα οφέλη. Αυτό το μεταλλικό στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, προστατεύει την καρδιά και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Συμβάλλει επίσης στην υποστήριξη του νευρικού συστήματος και τη βελτίωση της μυϊκής λειτουργίας. Εάν θέλετε να ανακτήσετε πιο γρήγορα τις δυνάμεις σας μετά από έντονη άσκηση, μαντέψατε σωστά: Το κάλιο μπορεί να βοηθήσει και εδώ. Και από πού μπορείτε να πάρετε αυτό το θαυματουργό μεταλλικό στοιχείο; Μια μπανάνα μεσαίου μεγέθους περιέχει τη γενναιόδωρη ποσότητα των 400 milligram καλίου που αντιστοιχούν σχεδόν στο 10% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.

3. Και είναι επίσης μια εκπληκτική πηγή βιταμινών

Το χρήσιμο φρούτο μας είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία, όπως η ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2), η οποία βοηθά στην πρόληψη της αναιμίας, του καταρράκτη και των σπασμένων χειλιών, ενώ διατηρεί το δέρμα σας υγιές και απαλό. Η B2 είναι επίσης πολύ σημαντική για τη διατήρηση των αποθεμάτων ενέργειας του οργανισμού, ενώ βοηθά επίσης στην απορρόφηση και ενεργοποίηση άλλων ωφέλιμων βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Μόλις φάτε μια μπανάνα έχετε εξασφαλίσει ήδη το 35% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Β6, μιας βασικής βιταμίνης για την ανάπτυξη των κυττάρων. Το φιλικό κίτρινο φρούτο μας περιέχει επίσης καλή ποσότητα μαγγανίου, το οποίο υποστηρίζει τα οστά και τον μεταβολισμό, καθώς και μαγνήσιο, βιταμίνη Α, σίδηρο, χαλκό και άλλες απαραίτητες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που εξασφαλίζουν ότι ο οργανισμός μας διατηρείται σε άριστη κατάσταση. Οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες Ε και C και η φυσική υγρασία του φρούτου είναι επίσης εξαιρετικά οφέλη της μπανάνας που συμβάλλουν στην αναζωογόνηση και την ενυδάτωση του κουρασμένου δέρματος.

4. Οι μπανάνες προσφέρουν εξαιρετική φυσική προστασία

Η βιταμίνη C είναι το μπαλαντέρ της φύσης που ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Μια μπανάνα περιέχει 10 milligram αυτής της ισχυρής βιταμίνης και έτσι βοηθά στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού σας. Οι μπανάνες Chiquita είναι μια φανταστική πηγή ειδικών διαλυτών ινών που μειώνουν την κακή χοληστερόλη και τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και διαβήτη τύπου 2.

5. Οι μπανάνες δίνουν ενέργεια που διαρκεί

Όταν φροντίζουμε το σώμα μας και ειδικά όταν κάνουμε έντονες αθλητικές δραστηριότητες, χρειαζόμαστε πολλή ενέργεια. Οι μπανάνες δεν είναι μόνο πλούσιες σε βιταμίνες, αλλά περιέχουν και απλούς υδατάνθρακες που είναι ο τέλειος τρόπος για να πάρετε μια ισχυρή δόση ενέργειας. Θέλετε ένα απογευματινό σνακ ή μήπως χρειάζεστε ενέργεια για την προπόνησή σας; Οι μπανάνες είναι ο σύμμαχός σας! Με αυτά τα οφέλη, δεν είναι να απορεί κανείς που οι αθλητές αντοχής και οι δρομείς αγαπούν τις μπανάνες Chiquita. Μάλιστα, συνεργαζόμαστε με πολλούς δρομείς και μαραθωνοδρόμους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που τρέχουν στους περίφημους αγώνες της Νέας Υόρκης, της Disney και της Αθήνας.

Βάλτε λοιπόν λίγο ζωηρό κίτρινο στην καθημερινότητά σας και να είστε σίγουροι ότι το σώμα σας θα το λατρέψει!

6. Οι μπανάνες ανοίγουν εύκολα

Γνωρίζετε πραγματικά πώς να ανοίξετε μια μπανάνα Chiquita;

Βλέπετε το άκρο του μίσχου της μπανάνας που κόπηκε από το φυτό; Συνήθως, προσπαθούμε να την ανοίξουμε λανθασμένα από εκεί. Γυρίστε την μπανάνα ανάποδα και κοιτάξτε το άλλο μυτερό άκρο της. Πιάστε και πιέστε το μεταξύ του δείκτη και του αντίχειρά σας. Έτσι, θα ανοίξει εύκολα η φλούδα της μπανάνας, για να την ξεφλουδίσετε. Παιχνιδάκι!

Οι μπανάνες είναι μάλιστα το απόλυτο φαστ φουντ, καθώς έχουν τη δική τους πρακτική συσκευασία που δεν είναι μόνο ανθεκτική, ώστε να μεταφέρονται εύκολα, αλλά μπορεί να γίνει μέχρι και λίπασμα!

1 2 3 4 5 6

Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε από εσάς!