Το καλύτερο Banana Bread! Συνταγές και οδηγίες ψησίματος

το καλύτερο Banana Bread

Τι λέτε να σκεφτόμαστε όταν ακούμε για ψητές μπανάνες ή για συνταγές με μπανάνες στον φούρνο; Το υγιεινό Banana Bread, φυσικά! Εδώ, θα ανακαλύψετε τους καλύτερους τρόπους να δημιουργήσετε τις πιο νόστιμες εκδοχές του υγιεινού σνακ Banana Bread που αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο. Υπάρχουν τόσες πολλές εξαιρετικές συνταγές Banana Bread στον ιστότοπο της Chiquita που πιστεύουμε ότι πρέπει να τις δοκιμάσετε όλες – εμείς πάντως αυτό κάναμε! Οι μπανάνες Chiquita είναι μια εξαιρετική προσθήκη στα κέικ, επειδή χαρίζουν νοστιμιά και υγρή υφή, για να έχετε ένα τέλειο, υγιεινό σνακ, το οποίο μπορείτε να απολαμβάνετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Ανακαλύψτε τα άρθρα μας σχετικά με τo banana bread

Βρείτε την τέλεια συνταγή εδώ:

39 προτεινόμενες συνταγές :

Το μυστικό για να έχετε το καλύτερο Βanana Βread κάθε φορά

  1. Ώριμες μπανάνες. Όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες που χρησιμοποιείτε, τόσο πιο υγρή υφή και έντονη γεύση θα έχει ένα υγιεινό Banana Bread σας. Επομένως, αφήστε τις μπανάνες σας να ωριμάσουν. Αν βγάλουν και μερικές καφέ κηλίδες, ακόμη καλύτερα!
  2. Πρόσθετα υλικά. Ό,τι βρείτε στην κουζίνα σας! Προσθέστε ξηρούς καρπούς, σοκολάτα ή επιπλέον φρούτα και η γεύση του θα σας πάει σε άλλα επίπεδα, όπως ένα Banana Bread με καρύδι!
  3. Επικάλυψη. Φανταστείτε μια κρεμώδη επικάλυψη από γλάσο λεμονιού ή από πλούσιο φοντάν σοκολάτας. Πραγματικά, τίποτα δε μπορεί να πάει στραβά αν προσθέσετε λίγη φαντασία στο Banana Bread σας! Ακόμη, όμως, και αν είστε από αυτούς που το θέλουν σκέτο, να ξέρετε ότι σας καταλαβαίνουμε απόλυτα!

Να θυμάστε: Το Banana Bread είναι το πιο υγιεινό σνακ για όλες τις προτιμήσεις. Για όλους εσάς που είστε vegan, χορτοφάγοι, έχετε δυσανεξία στη λακτόζη ή τη γλουτένη, ή ακόμα και για εσάς που λατρεύετε τα σνακ που είναι πλούσια σε λιπαρά(!). Έχουμε συνταγές για υγιεινό Banana Βread για όλα τα γούστα!

Θέλετε Banana Bread με υγρή υφή; Βάλτε ώριμες μπανάνες!

Όλοι γνωρίζουν ότι για να φτιάξετε το καλύτερο Banana Bread, οι μπανάνες σας πρέπει να είναι πολύ ώριμες. Όχι πράσινες… ούτε κίτρινες… αλλά κίτρινες με καφέ βούλες! Αυτές οι μπανάνες, πολτοποιούνται πιο εύκολα, αλλά είναι και πιο γλυκές! Έτσι, θα δώσουν στο Banana Bread σας ακόμη πιο νόστιμη γεύση και πιο υγρή υφή.

Οδηγίες ψησίματος μπανανόψωμου με μπανάνες Chiquita

Ο απόλυτος οδηγός ψησίματος Banana Bread

Για την τέλεια υφή Banana Bread, ανακατέψτε απαλά τα υγρά υλικά με τα ξηρά. Είναι σημαντικό να μην τα ανακατέψετε πάρα πολύ έντονα, διότι έτσι θα αναπτυχθεί η γλουτένη, η οποία μπορεί να το κάνει σκληρό και λαστιχωτό. Οπότε, ανακατέψτε απαλά και μην το παρακάνετε!

Επίσης, μην υποκύψετε στον πειρασμό να βάλετε περισσότερες μπανάνες από όσες λένε οι συνταγές. Αν το κάνετε, μπορεί το Banana Bread σας να βγει λασπώδες και άψητο από τον φούρνο. Εάν έχετε περισσότερες μπανάνες από ό,τι χρειάζεστε για τη συνταγή, καταψύξτε τες ή, ακόμη καλύτερα, φτιάξτε ένα επιπλέον Banana Bread με καρύδι και βάλτε αυτό στην κατάψυξη!

Το καλύτερο Banana Bread με την τέλεια υγρή υφή χρειάζεται το τέλειο κόλπο: Να βρείτε την ιδανική αναλογία για το αλεύρι και τις μπανάνες. Για να βάλετε τη σωστή ποσότητα από αλεύρι, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τη “μέθοδο κουταλιού και κούπας”. Αντί να βάζετε αλεύρι κατευθείαν από τη συσκευασία του στην κούπα, που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη συμπίεση μεγάλης ποσότητας αλευριού σε λίγο χώρο, μεταφέρετε το αλεύρι στην κούπα με ένα κουτάλι, κι έπειτα χρησιμοποιήστε κάτι επίπεδο, όπως ένα μαχαίρι, για να αφαιρέσετε το περιττό αλεύρι.

Για να ελέγξετε εάν το Banana Bread σας είναι έτοιμο, μην το κόβετε με μαχαίρι. Τρυπήστε το με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Εάν βγει με υπολείμματα ζύμης, αφήστε το στο φούρνο για άλλα πέντε λεπτά. Εάν η οδοντογλυφίδα βγει καθαρή ή με λίγα ψίχουλα… τότε είναι έτοιμο για να το απολαύσετε!

Όταν το βγάλετε από τον φούρνο, μεταφέρετέ το αμέσως σε μια σχάρα, ώστε να μην τραβήξει υγρασία και λασπώσει. Μην μπείτε στον πειρασμό να το τυλίξετε με μεμβράνη πολύ σύντομα. Αφήστε το να κρυώσει πρώτα. Μόλις σας ανοίξει η όρεξη και θέλετε να ξαναζεστάνετε το Banana Bread σας, απλώς βάλτε το πάλι στο φούρνο (ή στο φούρνο μικροκυμάτων) για λίγα λεπτά.

Πώς μπορώ να διατηρώ φρέσκο το Banana Bread Chiquita;

Ακολουθούν μερικές συμβουλές και κόλπα για να διατηρείτε το Banana Bread ή το vegan Banana Bread σας, ώστε να παραμένει φρέσκο, νόστιμο και με την ίδια υγρή υφή για μέρες. Το τέλειο μέρος για να αποθηκεύσετε ένα φρεσκοψημένο Banana Bread είναι σε ένα αεροστεγές δοχείο, σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου, διατηρεί τη μαλακή και υγρή υφή του. Ωστόσο, μετά από μερικές ημέρες, είναι προτιμότερο να το φυλάξετε στο ψυγείο. Επειδή φτιάχνεται με ώριμες μπανάνες, περιέχει πολλή υγρασία, η οποία τελικά μπορεί να μετατραπεί σε μούχλα. Γι’ αυτόν τον λόγο, φροντίστε να φυλάξετε το Banana Bread σας στο ψυγείο, πριν προλάβει να γίνει αυτό. Φυσικά, υπάρχει και η άλλη λύση: Να το καταβροχθίσετε όλο σε μια μέρα – πιστέψτε μας δεν θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα!

Διατηρείστε το Banana Bread σας στον πάγκο της κουζίνας

Για να αποθηκεύσετε το Banana Bread ή το vegan Banana Bread στον πάγκο της κουζίνας, θα πρέπει να το τοποθετήσετε σε πλαστικό δοχείο αποθήκευσης με καπάκι που ασφαλίζει. Έτσι, δίνετε του λίγο χώρο για να αναπνέει, ενώ παράλληλα δεν του επιτρέπετε να τραβήξει υγρασία (πράγμα που μπορεί να συμβεί αν το τυλίξετε με μεμβράνη). Είναι, επίσης, καλή ιδέα να τοποθετήσετε μια χαρτοπετσέτα στο δοχείο κάτω από το Banana Bread ή το vegan Banana Bread. Η χαρτοπετσέτα θα απορροφήσει την περιττή υγρασία, διατηρώντας το φρέσκο για περισσότερο καιρό.

Διατηρείστε το Banana Bread στο ψυγείο

Εάν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του Banana Bread, διατηρήστε το στο ψυγείο. Ωστόσο, φροντίστε να το τυλίξετε σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη, ώστε να μη στεγνώσει.

Διατηρείστε το Banana Bread στην κατάψυξη

Γνωρίζατε ότι το Banana Bread διατηρείται εξαιρετικά στην κατάψυξη; Την επόμενη φορά που θα το φτιάξετε, να θυμάστε ότι μπορείτε να φτιάξετε διπλή ποσότητα χωρίς να ανησυχείτε ότι το ένα θα χαλάσει, καθώς μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη για να το φάτε μια άλλη μέρα.

Ελα μαζί μας!

Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.