ΥΓΕΙΑ & ΟΦΕΛΗ

Υγιεινά σνακ Δεν υπάρχει πιο υγιεινό σνακ για τα παιδιά από την μπανάνα Chiquita!

ΥΓΕΙΑ & ΟΦΕΛΗ

25 Νοεμβρίου 2020 ・ 5 ανάγνωση λεπτών

Μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι και όλες ότι οι μπανάνες Chiquita είναι ένα υπέροχο υγιεινό σνακ. Ωστόσο, μπορούμε να συμφωνήσουμε για το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να φάμε μια μπανάνα; Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας; Ποιο είναι το καλύτερο στάδιο ωρίμανσης;

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις. Για να βρείτε την κατάλληλη ώρα της ημέρας για να φάτε μπανάνα, δείτε παρακάτω τα οφέλη της μπανάνας.

Ποιο είναι το καλύτερο στάδιο ωρίμανσης

Όλοι λατρεύουμε τα υγιεινά γλυκά σνακ. Ποιο είναι, λοιπόν, το καλύτερο στάδιο ωρίμανσης για να φάτε μια μπανάνα; Η απάντηση εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τις προσωπικές προτιμήσεις και τις διατροφικές ανάγκες σας. Όλοι και όλες γνωρίζουν ότι οι λιγότερο ώριμες μπανάνες έχουν πιο ελαφριά, φρέσκια γεύση και όσο ωριμάζουν γίνονται πιο γλυκές.

Η αλλαγή στη γλυκύτητα οφείλεται στο ανθεκτικό άμυλο στην μπανάνα που διασπάται σε φυσικά απλά σάκχαρα. Όσο πιο ώριμη είναι η μπανάνα, τόσο περισσότερα σάκχαρα περιέχει. Επομένως, αν σας αρέσουν πολύ τα γλυκά, ένα υγιεινό γλυκό σνακ είναι μια πιο ώριμη, κίτρινη μπανάνα, ή ακόμη και μία με καφέ κηλίδες!

Αν θέλετε σνακ με λίγες θερμίδες, μια λιγότερο ώριμη μπανάνα (πιο πράσινη) θα είναι καλύτερη επιλογή για εσάς, καθώς το ανθεκτικό άμυλο σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι και χορτάτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αν είστε διαβητικός/ή, ΜΠΟΡΕΙΤΕ να φάτε μπανάνες με μέτρο, εφόσον λαμβάνετε υπόψη την περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

Και τι να κάνω τις πολύ ώριμες μπανάνες; Πού και πού τυχαίνει να μείνει πολύ καιρό μια μπανάνα, να την ξεχάσετε στον πάτο του μπολ φρούτων και να γίνει καφέ. Αυτές οι πανέμορφες καφέ μπανάνες είναι πραγματικά ιδανικές για ψήσιμο (όπως για μπανανόψωμο φυσικά!) ή για ένα γευστικότατο και υγιεινό σμούθι. Ρίξτε μια ματιά στη μεγάλη ποικιλία συνταγών με μπανάνες που έχουμε συγκεντρώσει εδώ.

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να φάτε μπανάνες;

Οι μπανάνες είναι μία από τις καλύτερες υπερτροφές και είναι ιδανικές για κάθε στιγμή της ημέρας. Δείτε όλες τις δυνατότητες παρακάτω…

Οι μπανάνες είναι ένα υγιεινό πρωινό

Ψάχνετε ιδέες για πρωινό; Απολαύστε μια μπανάνα για ένα φανταστικό υγιεινό πρωινό, ετοιμάστε ένα πρωινό σμούθιή κόψτε την μπανάνα σε φέτες και προσθέστε τις σε γκρανόλα ή βρόμη. Οι επιλογές είναι ατελείωτες! Χάρη στον συνδυασμό του ανθεκτικού αμύλου με τα φυσικά σάκχαρα, οι μπανάνες σάς παρέχουν σταθερά ενέργεια όλο το πρωί. Επιπλέον, επειδή περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα, αν ακολουθείτε δίαιτα με χαμηλές θερμίδες και φάτε μπανάνες για πρωινό, περιορίζετε τις λιγούρες πριν από το μεσημεριανό.

Οι μπανάνες είναι ιδανικό σνακ πριν από και μετά την προπόνηση

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι να φάτε πριν από το τρέξιμο; Μπανάνες! Οι μπανάνες είναι το καλύτερο σνακ πριν από και μετά τη γυμναστική. Οι αθλητές αντοχής και οι ειδικοί ευεξίας ορκίζονται για τα οφέλη της μπανάνας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε υδατάνθρακες, του μέτριου γλυκαιμικού δείκτη και της αφθονίας σε φυτικές ίνες. Οι ειδικοί συνιστούν να τρώτε μια λιγότερο ώριμη μπανάνα πριν από προπόνηση αντοχής και μια πολύ ώριμη μπανάνα για γρήγορη ενίσχυση του αποθέματος ενέργειάς σας. Η βιταμίνη B6 στις μπανάνες βοηθά το σώμα να απελευθερώσει ενέργεια. Η μπανάνα είναι επίσης ένα από τα καλύτερα φρούτα, αναφορικά με τη συγκέντρωση καλίου, το οποίο είναι αναγκαίο στο σώμα για την άσκηση. Οι μπανάνες είναι πραγματικά το καλύτερο σνακ πριν από την προπόνηση καθώς και μετά την προπόνηση και είναι εξαιρετικά βολικές!

Chiquita_ τρέξιμο

Οι μπανάνες είναι υγιεινό σνακ για τα παιδιά

Ψάχνετε για υγιεινά σνακ για παιδιά; Κανένα δεν ξεπερνά την μπανάνα που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε! Τα παιδιά χρειάζονται ενέργεια που θα τροφοδοτήσει το σώμα και το μυαλό τους καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής μέρας. Επομένως, μια μπανάνα στο κολατσιό τους είναι μια εξαιρετικά υγιεινή επιλογή. Ξεχάστε τις καραμέλες και άλλες λιχουδιές με ζάχαρη… Οι μπανάνες είναι ένα υπέροχο υγιεινό γλυκό σνακ που λατρεύουν σχεδόν όλα τα παιδιά!

Μπανάνες μετά το βραδινό

Δεν υπάρχει κάτι που να σας εμποδίζει να φάτε μια μπανάνα μετά το δείπνο! Οι μπανάνες είναι ένα από τα καλύτερα σνακ με λίγες θερμίδες, και επειδή περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, θα αισθάνεστε χορτάτος/η για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, δεν προκαλούν απότομη αύξηση και πτώση του σακχάρου στο αίμα, το οποίο μπορεί να σας κάνει να λιγουρεύεστε μη υγιεινές λιχουδιές.

Μπανάνες πριν από τον ύπνο

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν πραγματικά καλά σνακ για τη νύχτα. Και μαντέψτε ποια είναι αυτά: οι μπανάνες! Μια μελέτη του 2012 στο περιοδικό Journal of Pineal Research ανακάλυψε ότι τρώγοντας μπανάνα αυξάνονται τα επίπεδα μελατονίνης, της ορμόνης που ελέγχει τον κύκλο ύπνου-αφύπνισής μας. Αυτή η αύξηση συμβαίνει επειδή οι μπανάνες περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που βοηθά το σώμα να παράγει σεροτονίνη, τον νευροδιαβιβαστή της ευτυχίας, πρόδρομο της μελατονίνης. Οι μπανάνες είναι επίσης μία από τις καλύτερες τροφές για την πρόσληψη καλίου, το οποίο βοηθά τους μύες σας να χαλαρώσουν. Επομένως, μην ανησυχείτε. Οι μπανάνες είναι ένα καλό σνακ για τη νύχτα και ο καλύτερος τρόπος να προετοιμαστείτε για ξεκούραση!

Μπανάνες: ο ήρωας της κουζίνας για υγιεινά σνακ!

Οι μπανάνες είναι πραγματικά το καλύτερο υγιεινό σνακ! Οι μπανάνες, πλούσιες σε βιταμίνες Β6, Β9, C, κάλλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φυτικές ίνες, είναι ένα υπέροχο σνακ με λίγες θερμίδες, ένα vegan σνακ, σνακ για παιδιά και το τέλειο σνακ για το βράδυ… Τα οφέλη των μπανανών είναι πραγματικά απίστευτα!

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link