ΥΓΕΙΑ & ΟΦΕΛΗ

Τα υγιεινά σνακ έρχονται σε πράσινο, κίτρινο ή καφέ χρώμα!

ΥΓΕΙΑ & ΟΦΕΛΗ

23 Νοεμβρίου 2020 ・ 5 ανάγνωση λεπτών

Η διατροφή με μπανάνες μπορεί να είναι πολύχρωμη! Τα οφέλη της μπανάνας είναι εκπληκτικά, είτε είναι πράσινη, κίτρινη ή καφέ...

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιο είναι το καλύτερο επίπεδο ωρίμανσης για το αγαπημένο σας υγιεινό σνακ; Πράσινη, κίτρινη ή καφέ; Ευτυχώς, στην Chiquita, γνωρίζουμε κάποια πράγματα για τις μπανάνες! Ακολουθεί ένα χρήσιμο ερωτηματολόγιο για να ανακαλύψετε τα πάντα σχετικά με τη διατροφή με μπανάνες, συμπεριλαμβανομένων των χρωμάτων.

Μπορείτε να φάτε πράσινες μπανάνες;

Ναι! Στην πραγματικότητα, σε πολλά μέρη του κόσμου οι άνθρωποι προτιμούν να τρώνε πράσινες μπανάνες. Για τα οφέλη των μπανανών γνωρίζουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Η μπανάνα είναι ένα εκπληκτικά δημοφιλές και ευέλικτο φρούτο και οι άνθρωποι την απολαμβάνουν με κάθε είδους τρόπο.

Για παράδειγμα, στην Καραϊβική αποκαλούν τις πράσινες μπανάνες «σύκο της Καραϊβικής». Τις χρησιμοποιούν σαν λαχανικό και συνήθως τις κόβουν σε φέτες και τις προσθέτουν σε σαλάτες ή τις πολτοποιούν και φτιάχνουν πόριτζ.

Στο Πουέρτο Ρίκο, ένα δημοφιλές σνακ που βρίσκεις παντού είναι η “alcapurria”. Πρόκειται για ένα γευστικό πιάτο με ρίζα taro και πράσινες μπανάνες, το οποίο περιέχει στο εσωτερικό του μοσχαρίσιο κιμά, σάλτσα σοφρίτο, κάπαρη, ελιές και πιπεριές πιμέντο. Πεντανόστιμο!

Στην Ουγκάντα, οι ντόπιοι παρασκευάζουν έναν πικάντικο πράσινο πουρέ μπανάνας με σοταρισμένα κρεμμύδια, κύμινο, σκόρδο, τσίλι, ντομάτα και πουρέ ντομάτας. Και στην Ασία, ο κόσμος τρώει τις πράσινες μπανάνες βραστές, τηγανητές, πουρέ ή με κάρι. Οπότε ναι! Η απάντηση είναι ότι μπορείτε να φάτε πράσινες μπανάνες και είναι πολύ νόστιμες!

Οι πράσινες μπανάνες είναι καλές για εσάς;

Ναι, οι πράσινες μπανάνες έχουν εξαιρετικά οφέλη για την υγεία! Είναι καλύτερη πηγή φυτικών ινών από τις κίτρινες, και βοηθούν στην υγεία του εντέρου. Επιπλέον, στο πράσινο στάδιο της ωρίμανσης έχουν λιγότερη ζάχαρη, αλλά τη μέγιστη ποσότητα βιταμινών και μετάλλων.

Ακόμη, οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο πλούσια σε κάλιο φρούτα. Τα 100 γρ. μπανάνας περιέχουν περίπου 17,9% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας καλίου. Το κάλιο μας βοηθά στη ρύθμιση του νευρικού συστήματος και τη σταθεροποίηση της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, οι μπανάνες έχουν πολλή βιταμίνη Β6, η οποία συμβάλλει στον σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων και στη στήριξη ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι κίτρινες (πιο ώριμες) μπανάνες είναι επίσης καλές για την υγεία μας;

Ασφαλώς! Μια τέλεια, ώριμη, κίτρινη μπανάνα είναι το καλύτερο γρήγορο και εύκολο υγιεινό πρωινό. Καθώς οι μπανάνες ωριμάζουν, η περιεκτικότητά τους σε άμυλο μετατρέπεται σε απλά φυσικά σάκχαρα (σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη) και αυτά τα σάκχαρα είναι πραγματικά υγιή. Σε συνδυασμό με τις διαλυτές ίνες, τα φυσικά σάκχαρα σας προσφέρουν ενέργεια που διαρκεί για όλο το πρωινό σας.

Ποια είναι η καλύτερη συνταγή που πρέπει να κάνετε με μια ώριμη κίτρινη μπανάνα;

Μπορείτε να κάνετε τα πάντα με μια ώριμη κίτρινη μπανάνα! Η κίτρινη μπανάνα είναι το πιο υπέροχο και υγιεινό σνακ στον κόσμο! Επιπλέον, είναι ιδανικό σνακ για πριν από ή μετά την προπόνηση, για το ταξίδι και για να έχετε μαζί σας ένα υγιεινό σνακ όπου κι αν βρίσκεστε. Ας μην ξεχνάμε τι αγαπούν όλοι και όλες να κάνουν με την ταπεινή κίτρινη μπανάνα: Να φτιάχνουν μπανανόψωμο! Ακόμη, οι κίτρινες μπανάνες είναι φανταστικές αν θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε σε υγιεινά σμούθι και να κόψετε φέτες πάνω από βρόμη ή γκρανόλα το πρωί – το απόλυτο υγιεινό πρωινό.

Μπανάνες_Chiquita

Τι γίνεται με τις μπανάνες με καφέ κηλίδες; Είναι χαλασμένες;

Όχι! Όσο ωριμάζει η μπανάνα, στη φλούδα της αναπτύσσονται μικρές καφέ κηλίδες. Αυτές είναι γνωστές ως “γλυκές κηλίδες” και έχουν επίσης εκπληκτικά οφέλη για εσάς. Αν ξεφλουδίσετε μια μπανάνα με καφέ κηλίδες, θα ανακαλύψετε ότι το φρούτο είναι ακόμη εντάξει, απλά λίγο πιο ώριμο και γλυκό απ’ ότι ήταν όταν η φλούδα της ήταν κατακίτρινη.

Στην πραγματικότητα, όσο πιο πολλές καφέ κηλίδες, τόσο πιο γλυκό είναι το φρούτο. Επομένως, μην πετάτε αυτές τις υπέροχες μπανάνες με καφέ κηλίδες. Είναι ακόμη κατάλληλες για να τις φάτε. Στην πραγματικότητα, οι τόσο ώριμες μπανάνες είναι ιδανικές για τις περισσότερες συνταγές με μπανάνες, όπως είναι η νόστιμη και εύκολη τάρτα για την Ημέρα των Ευχαριστιών!

Πώς μπορώ να ξέρω αν μια μπανάνα έχει χαλάσει;

Αν για κάποιον άγνωστο λόγο οι μπανάνες σας έχουν μείνει πολύ καιρό και έχουν γίνει καφέ, μπορείτε ακόμη να τις χρησιμοποιήσετε! Οι καφέ ή ακόμη και οι μαύρες μπανάνες είναι ιδανικές για συνταγές με μπανάνες, όπως μπανανόψωμο, σμούθι μπανάνας και οποιαδήποτε συνταγή με μπανάνα που εμπεριέχει ψήσιμο.

Ακόμη, μπορείτε να καταψύξετε τις μπανάνες που έχουν ωριμάσει πολύ, αφού πρώτα τις ξεφλουδίσετε. Συνδυάστε τις πολύ ώριμες μπανάνες με γάλα και άλλα φρέσκα φρούτα για να δημιουργήσετε ένα πολύ εύκολο και νόστιμο υγιεινό πρωινό. Ή δοκιμάστε μία από τις συνταγές μας, όπως αυτήν τη φανταστική συνταγή για πρωτεϊνικό ρόφημα με μπανάνες Chiquita, το οποίο είναι τέλειο σνακ για μετά την προπόνηση.  Επιπλέον, οι πολύ μαλακές και γλυκές μπανάνες είναι ιδανικές για pancake, βάφλες, μπισκότα, και φυσικά μπανανόψωμο – και η λίστα δεν τελειώνει!

Οι μπανάνες Chiquita αποτελούν πάντα έναν ισχυρό θρεπτικό παράγοντα και το καλύτερο υγιεινό σνακ, είτε είναι πράσινες, κίτρινες ή καφέ. Επομένως, την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια, μη φοβάστε να γεμίσετε το καλάθι σας με ένα μεγάλο τσαμπί μπανάνες Chiquita!

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link