ΥΓΕΙΑ & ΟΦΕΛΗ

Υγιεινά σνακ για παιδιά Δεν υπάρχει πιο υγιεινό σνακ για τα παιδιά από την μπανάνα Chiquita!

ΥΓΕΙΑ & ΟΦΕΛΗ

24 Νοεμβρίου 2020 ・ 10 ανάγνωση λεπτών

Ως γονείς, αναζητάμε πάντα ακαταμάχητα αλλά υγιεινά σνακ για παιδιά, που θα τα κάνουν να θέλουν περισσότερα. Δεν υπάρχει πιο υγιεινό σνακ για τα παιδιά από τις μπανάνες Chiquita! Βολική, ευέλικτη και εξαιρετικά υγιεινή: Η μπανάνα Chiquita προσφέρει στους μικρούς μας φίλους την ενέργεια που χρειάζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και πολλές απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα. Ακολουθούν ορισμένες ιδέες για διασκεδαστικά και θρεπτικά σνακ με μπανάνες Chiquita που θα ξετρελάνουν τα παιδιά σας...

Λουλούδια μπανάνας και ζωάκια

Με αυτήν την πολύ χαριτωμένη και διασκεδαστική παρουσίαση τα παιδιά σας θα φάνε ό,τι υπάρχει στο πιάτο! Κόψτε μια μπανάνα σε φέτες. Τοποθετήστε μια φέτα στη μέση του πιάτου και μετά τις υπόλοιπες φέτες τριγύρω σαν πέταλα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε μερικές σταγόνες σοκολάτας στην κεντρική φέτα, ώστε να μοιάζει με το κέντρο ενός λουλουδιού. Σχηματίστε το κοτσάνι του λουλουδιού με μία μπατονέτα πρέτσελ, χρησιμοποιήστε μια χούφτα αμύγδαλα για να φτιάξετε τα φύλλα και έπειτα παρακολουθήστε τα παιδιά σας να απολαμβάνουν όλο το πιάτο!

Επιπλέον, μπορείτε να φτιάξετε διασκεδαστικά πλάσματα με σώμα από φέτες μπανάνας, καφέ M&Ms για μάτια, μπαστουνάκια τυριού για μαλλιά και λωρίδες αγγουριού ή μπατονέτες πρέτσελ για πόδια. Για την ακρίβεια, μπορείτε να δημιουργήσετε όποιο ζώο θέλετε. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη! Μπορείτε να φτιάξετε μια τέλεια μύτη σκύλου με καρύδι και τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν προσθέτοντας σταγόνες σοκολάτας για βούλες στον σκύλο.

Γρανίτα με μπανάνα, σοκολάτα και μέντα

Ένα τόσο εύκολο και υγιεινό σνακ που μπορούν να βοηθήσουν και τα παιδιά. Κόψτε μια μπανάνα και βάλτε τη στο μπλέντερ. Προσθέστε μία κούπα γάλα αμυγδάλου, δύο κουταλιές του γλυκού μέλι, μια κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, λίγες σταγόνες εκχύλισμα μέντας και μια κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη. ΕΤΟΙΜΟ! Ένα γρήγορο και υγιεινό σμούθι. Όσο μείνει από το μείγμα βάλτε το σε φόρμα για γρανίτα και τοποθετήστε τη στην κατάψυξη. Είναι μια εξαιρετική παγωμένη λιχουδιά.

Muffin μπανάνας

 

 

Τα muffin, ιδιαίτερα τα muffin μπανάνας, είναι ένα διαχρονικά δημοφιλές υγιεινό σνακ. Για αυτήν τη συνταγή, ανακατέψτε σε ένα μπολ δύο κούπες αλεύρι ολικής άλεσης, μια κούπα νιφάδες βρόμης, ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα και μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Σε διαφορετικό μπολ, ανακατέψτε τρεις κουταλιές της σούπας μέλι, δύο αυγά, μία κούπα γιαούρτι, ένα τέταρτο της κούπας ελαιόλαδο και μισό κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Στη συνέχεια προσθέστε το υγρό μείγμα στο μείγμα ξηρών συστατικών. Προσθέστε δύο πολτοποιημένες μπανάνες Chiquita και ανακατέψτε καλά. Ψήστε τα στους 180 ˚ C για 20-30 λεπτά. Τρυπήστε στη μέση με μια οδοντογλυφίδα, για να δείτε αν είναι έτοιμα. Αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση!

Παγωτό με φιστικοβούτυρο, σοκολάτα και μπανάνα

Υπέροχη συνταγή! Αυτό το εύκολο παγωτό μπανάνας θα κάνει όλα τα παιδιά να χαμογελάσουν. Και είναι πολύ υγιεινό. Για να το φτιάξετε, ανακατέψτε στο μπλέντερ μια παγωμένη μπανάνα με μια κουταλιά της σούπας φιστικοβούτυρο, μια κουταλιά της σούπας κακάο και μια κούπα γάλα ή γιαούρτι. Η κατεψυγμένη μπανάνα θα δημιουργήσει μια υπέροχη κρεμώδη υφή σαν παγωτό. Είναι εγγυημένα ένα διαχρονικά δημοφιλές υγιεινό σνακ για παιδιά αλλά και για ενήλικες!

Σάντουιτς με φιστικοβούτυρο και μπανάνα

Snackbox with a peanut butter Chiquita banana sandwich

Το πιο σημαντικό για τα υγιεινά σνακ για παιδιά είναι να φροντίζετε να είναι συναρπαστικά. Για να φτιάξετε αυτό το χορταστικό και πολύ εύκολο σάντουιτς, κόψτε μια μπανάνα σε λεπτές φέτες, απλώστε φιστικοβούτυρο σε δύο φέτες ψωμί (ή μαρμελάδα ή άλειμμα σοκολάτας) και τοποθετήστε τις φέτες μπανάνας στη μία φέτα ψωμιού. Τοποθετήστε από πάνω την άλλη φέτα ψωμιού για να ολοκληρώσετε το σάντουιτς. Έπειτα, για μια ενδιαφέρουσα αλλαγή, χρησιμοποιήστε κουπ πατ για να κόψετε τα σάντουιτς σε διάφορα σχήματα που θα απολαύσουν τα παιδιά. Συγχαρητήρια, υπέροχη μαμά ή υπέροχε μπαμπά!

Μπράουνι μπανάνας με σταγόνες σοκολάτας

Δεν υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό από ένα μπράουνι που λιώνει στο στόμα. Ανακατέψτε σε ένα μπολ ένα και ένα τέταρτο της κούπας αλεύρι ολικής άλεσης, ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και μια πρέζα αλάτι. Σε άλλο μπολ, ανακατέψτε μιάμιση κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας, δύο πολτοποιημένες μπανάνες και δύο κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Στη συνέχεια, προσθέστε μισή κούπα στραγγιστό γιαούρτι, μια κουταλιά του γλυκού μέλι και δύο κουταλιές της σούπας γάλα. Έπειτα, ανακατέψτε το υγρό και το ξηρό μείγμα και προσθέστε τρεις κουταλιές της σούπας σταγόνες σοκολάτας. Απλώστε το μείγμα σε μια φόρμα για μπράουνι και ψήστε στους 150 ˚ C για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλιας για έξτρα πόντους νοστιμιάς!

Vegan μπουκιές βρόμης με μπανάνα και μέλι χωρίς γλουτένη

Αυτές οι μικρές μπουκιές είναι πολύ νόστιμες και εύκολες στην παρασκευή και είναι ένα υγιεινό σνακ χωρίς γλουτένη. Επιπλέον, δεν περιέχουν ούτε γαλακτομικά ούτε αυγά, οπότε είναι ιδανικά για παιδιά με αλλεργίες. Πολτοποιήστε μια ώριμη μπανάνα, προσθέστε μια κούπα νιφάδες βρόμης, μια κουταλιά της σούπας μέλι και μια κουταλιά της σούπας χυμό μήλου. Στη συνέχεια, πλάστε μικρές μπουκιές στα χέρια σας και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί. Ψήστε στους 170 ˚ C για 10 λεπτά περίπου. Μπορείτε να τα απολαύσετε είτε ζεστά είτε κρύα. Τα παιδιά σας θα τα λατρέψουν!

Καραμελένια pancake μπανάνας

Pancake, καραμέλα και μπανάνες: Θα λατρέψετε αυτήν τη συνταγή! Για την επικάλυψη των pancake, προσθέστε περίπου 60 γραμμάρια βούτυρο, μισή κούπα κρέμα σαντιγί και ένα τέταρτο της κούπας καστανή ζάχαρη σε ένα τηγάνι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει καραμέλα. Στη συνέχεια, προσθέστε μεγάλες φέτες μπανάνας στο κολλώδες μείγμα και καλύψτε τις. Μαγειρέψτε τα pancake σας (ανάλογα με την αγαπημένη σας συνταγή) και μετά απλώστε από πάνω το καραμελένιο μείγμα με τις μπανάνες. Θα εύχεστε να είχατε φτιάξει περισσότερα!

Ψητές μπανάνες με καραμελωμένα πεκάν

Δεν υπάρχει καλύτερο σνακ για να ζεσταθούν τα παιδιά μια κρύα μέρα του χειμώνα που πρέπει να μείνουν στο σπίτι, από τις ψητές μπανάνες. Για να τις φτιάξετε, κόψτε τις μπανάνες στη μέση κατά μήκος και καλύψτε και τις δύο φέτες με φιστικοβούτυρο ή άλειμμα σοκολάτας. Πασπαλίστε με λίγα καραμελωμένα πεκάν που έχετε κόψει στη μέση και έπειτα τυλίξτε τις μπανάνες σε αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 180 ˚ C για 10-12 λεπτά. Ζεστά και νόστιμα για τις μικρές, πεινασμένες κοιλίτσες!

Μπουκιές μπανάνας με κανέλα στο τηγάνι

Ακούγεται απολαυστικό; Είναι πολύ εύκολο! Κόψτε σε φέτες μερικές ώριμες μπανάνες. Στη συνέχεια, ανακατέψτε σε ένα μπολ δύο κουταλιές της σούπας βανίλια, μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη, ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα και τις φέτες μπανάνας. Στη συνέχεια, τηγανίστε τις φέτες μπανάνας με λίγο βούτυρο σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά… Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν με αυτές τις νόστιμες μπουκιές και θα σας ζητούν περισσότερες!

Έχετε γεμίσει ιδέες και έμπνευση; Μην ξεχάσετε να γεμίσετε το καλάθι σας με μπανάνες Chiquita την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια. Οι μπανάνες Chiquita είναι τόσο υγιεινές και ευέλικτες. Οπότε είναι πολύ εύκολο να σκεφτείτε νέα και συναρπαστικά υγιεινά σνακ για τα παιδιά σας!

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link