ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑ & ΟΦΕΛΗ

Ποιές είναι οι καλύτερες συνταγές για υγιεινό πρωινό;

ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑ & ΟΦΕΛΗ

2 Δεκεμβρίου 2020 ・ 5 ανάγνωση λεπτών

Οι μπανάνες είναι τα πιο υγιεινά φρούτα, αλλά έχετε αναρωτηθεί ποιες είναι οι καλύτερες συνταγές για υγιεινό πρωινό; Smoothie μπανάνας; ή μήπως Banana Bread

Οι μπανάνες Chiquita είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και πιο υγιεινά φρούτα στον κόσμο, πράγμα που δεν μας προκαλεί και μεγάλη έκπληξη. Αυτά τα μοναδικά, καμπυλωτά κίτρινα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, είναι ακαταμάχητα γλυκά και νόστιμα, ενώ το φυσικό κίτρινο περίβλημά τους τα κάνει και εξαιρετικά βολικά.

Σχεδόν όλοι έχετε απολαύσει μια μπανάνα ως ένα υγιεινό σνακ κατευθείαν μετά το ξεφλούδισμα. Ωστόσο, έχετε δοκιμάσει να τις χρησιμοποιήσετε και με άλλους τρόπους; Για παράδειγμα, για την παρασκευή Banana Bread, τούρτας ή muffin; Υπάρχουν τόσες πολλές συνταγές για υγιεινό πρωινό προκειμένου να απολαύσετε τις μπανάνες Chiquita! Δείτε μερικές ιδέες παρακάτω…

Η μπανάνα είναι αναμφίβολα ένα υγιεινό σνακ

Σε όλον τον κόσμο οι άνθρωποι τρώνε τις μπανάνες ως ένα υγιεινό σνακ με τον ίδιο τρόπο: κατευθείαν μετά το ξεφλούδισμα. Μπορεί να υπάρξει άραγε κάτι πιο απλό; Λόγω του φυσικού και ανθεκτικού περιβλήματός τους, αποτελούν υπέροχα σνακ, τα οποία μπορείτε να απολαμβάνετε πριν ή μετά την προπόνηση ή οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας, οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε!

Pancake μπανάνας

Προσθέστε μπανάνες στην αγαπημένη σας συνταγή για pancake, για να ενισχύσετε τη γεύση του και να το κάνετε πιο θρεπτικό. Μπορείτε, επίσης, να κόψετε μια μπανάνα σε ροδέλες, ώστε να τις χρησιμοποιήσετε ως επικάλυψη για τα pancake σας, προσθέτοντας και μέλι για να τα κάνετε λίγο πιο γλυκά. Για να φτιάξετε απίστευτα pancake με μπανάνα, ρίξτε μια ματιά στην εξαιρετικά απλή συνταγή για εύκολα pancake με ανάμεικτα κόκκινα φρούτα και τσιπς μπανάνας της Chiquita και απολαύστε ένα πλούσιο, νόστιμο και υγιεινό πρωινό.

Πουτίγκα με σπόρους chia

Οι σπόροι chia γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς λόγω της απίστευτης περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες και ωμέγα 3. Σε αυτήν τη συνταγή πουτίγκας, συνδυάσαμε τους σπόρους chia με τις μπανάνες Chiquita για να φτιάξουμε μια απολαυστική λιχουδιά για ένα υγιεινό πρωινό ή επιδόρπιο. Απλά ανακατέψτε στο μπλέντερ μια μπανάνα, ½ κούπα γάλα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γάλα βρώμης ή αμυγδάλου), δύο κουταλιές της σούπας σπόρους chia, δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας. Στη συνέχεια, προσθέστε μια μικρή ποσότητα κανέλας για γεύση. Απλά μοναδική γι’ αυτό και δικαιωματικά ανήκει στις εύκολες συνταγές με μπανάνα που σας προτείνουμε!

Smoothie μπανάνα

Ένας από τους αγαπημένους μας τρόπους για να τρώμε τις μπανάνες είναι να τις προσθέτουμε σε smoothie μπανάνα, αναμιγνύοντάς τες με φρέσκα φρούτα και άλλα υλικά, όπως φυστικοβούτυρο ή σκόνη κακάο. Οι μπανάνες δημιουργούν μια υπέροχη, παχύρρευστη, κρεμώδη βάση για το smoothie σας, η οποία είναι και πολύ υγιεινή. Ρίξτε μια ματιά στις συνταγές μας με μπανάνα για να βρείτε και πολλές συνταγές smoothie μπανάνα. Μία από τις αγαπημένες μας είναι αυτό το ρόφημα με φυστικοβούτυρο και μπανάνες Chiquita για γυμναστική, το οποίο είναι ένα ιδανικό υγιεινό σνακ που μπορείτε να απολαμβάνετε πριν από την προπόνησή σας.

Βρώμη ή δημητριακά με επικάλυψη μπανάνας

Οι μπανάνες ήταν ανέκαθεν τα πιο υγιεινά φρούτα για πρωινό, καθώς διαθέτουν γλυκιά γεύση και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες κι έτσι σας χαρίζουν ενέργεια που διαρκεί όλες τις ώρες της ημέρας. Τι πιο φυσικό, λοιπόν, από το να κόψετε μια μπανάνα και να τη χρησιμοποιήσετε ως επικάλυψη για τη βρώμη ή τα δημητριακά σας, για ένα εξαιρετικά υγιεινό πρωινό στο ξεκίνημα της μέρα σας.

Υγιεινό παγωτό μπανάνας

Φαντάζεστε να υπήρχε ένα παγωτό που δεν έχει ανθυγιεινά λιπαρά και σάκχαρα; Κι όμως, υπάρχει, και είναι το παγωτό μπανάνας! Είναι εξαιρετικά εύκολο να το φτιάξετε και δε χρειάζεται να έχετε άλλα συστατικά – μόνο τις μπανάνες. Απλά κόψτε και καταψύξτε μερικές μπανάνες (οι πολύ ώριμες μπανάνες είναι ιδανικές). Μόλις παγώσουν, ανακατέψτε τις στο μπλέντερ. Το αποτέλεσμα είναι ένα ακαταμάχητο παγωτό με γεύση μπανάνας. Αν θέλετε να το κάνετε ακόμη πιο απολαυστικό, προσθέστε σιρόπι σοκολάτας και ξηρούς καρπούς!

Muffin και μπισκότα μπανάνας

Οι συνταγές ζαχαροπλαστικής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε πολύ ώριμες μπανάνες που έχουν γίνει εντελώς καφέ ή ακόμη και μαύρες. Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ξανά συνταγές με μπανάνα, ξεκινήστε με αυτά τα εύκολα μπισκότα με μπανάνα Chiquita και κομματάκια σοκολάτας. Στη συνέχεια, αν νιώθετε πιο σίγουρος/η και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι πιο τολμηρό, αυτά τα vegan muffin με μπανάνα Chiquita και σοκολάτα θα εντυπωσιάσουν όχι μόνο τους vegan φίλους σας, αλλά και όλη την οικογένεια.

Κλασικό Banana Bread

Τους τελευταίους μήνες το Banana Bread ήταν ένα υγιεινό σνακ από τα πιο αγαπημένα της οικογένειας, ενώ η προετοιμασία του ήταν μια ευκαιρία για ποιοτικό χρόνο μαζί! Το Banana Bread είναι ένα πανεύκολο, πεντανόστιμο και πολύ υγιεινό σνακ. Ευτυχώς, υπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες συνταγές ανάμεσα από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε ποια σας ταιριάζει περισσότερο. Κάποιες από τις αγαπημένες μας εδώ στην Chiquita είναι το Banana Bread Chiquita με σοκολάτα, το Banana Bread Chiquita με βρώμη και το πολύ απλό, εύκολο Banana Bread Chiquita σε κούπα που απλώς χρειάζεται δύο λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων! Μπορεί να υπάρξει κάτι ευκολότερο;

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link