Ιδανικές συνταγές με μπανάνα για πολύ ώριμες μπανάνες

Ιδανικές συνταγές

Έχετε πολύ ώριμες μπανάνες στον πάγκο της κουζίνας σας; Μην τις πετάξετε. Εκμεταλλευτείτε τες! Έχουμε πολλές πεντανόστιμες υγιεινές συνταγές με μπανάνες, οι οποίες θα σας πείσουν να μην ξαναπετάξετε ποτέ μία ώριμη μπανάνα! Φανταστείτε ένα υπέροχο.

Βanana Βread με την απίστευτη υγρή υφή του, ή ακόμη και ένα κλασικό, πολυαγαπημένο μπανάνα σπλιτ. Υπάρχουν υγιεινές συνταγές για κάθε στάδιο ωρίμανσης του αγαπημένου μας φρούτου, που καθένας θέλει να συμπεριλάβει σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής!

Ανακαλύψτε τα πιο πρόσφατα και ενδιαφέροντα άρθρα!

βρείτε τις τέλειες συνταγές μπανανών

73 προτεινόμενες συνταγές :

Πρωινό με μπανάνες Chiquita

Όλοι γνωρίζουμε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μια υγιεινή συνταγή ενισχύει τα ενεργειακά μας επίπεδα και βοηθά στη διαχείριση του βάρους και τη συγκέντρωση του νου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Γνωρίζατε ότι στα Αγγλικά η λέξη για το πρωινό, “breakfast”, σημαίνει κυριολεκτικά “breaking your fast”, δηλαδή “σπάσε τη νηστεία σου”;

Όσο κοιμόμαστε το βράδυ, τα επίπεδα ενέργειάς μας μειώνονται. Επομένως, με μία υγιεινή συνταγή μπορείτε να δημιουργήσετε το υγιεινό πρωινό που θα συμπληρώσει τα επίπεδα γλυκόζης σας το πρωί, δίνοντας στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται για την υπόλοιπη μέρα. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα από ένα θρεπτικό και γεμάτο ενέργεια υγιεινό πρωινό με την καλύτερη μπανάνα Chiquita!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Vegan Βάφλες Μπανανόψωμου Chiquita

Συνταγές με μπανάνα για υγιεινό smoothie

Για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, το smoothie είναι ο γρηγορότερος και ευκολότερος τρόπος για να πάρετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση φρούτων και λαχανικών! Αυτές οι συνταγές για ένα υγιεινό smoothie με μπανάνα Chiquita θα γίνουν οι πραγματικοί ήρωες του πρωινού σας. Είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, ετοιμάζονται αστραπιαία και είναι τόσο νόστιμες, που μας κάνουν να σηκωνόμαστε με όρεξη από το κρεβάτι ακόμη και τις Δευτέρες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολο smoothie με φράουλες και μπανάνες Chiquita

Συγχαρητήρια! Βρήκατε το καλύτερο Banana Bread

Ανακαλύψτε ένα ολόκληρο σύμπαν με συνταγές banana bread στην πλατφόρμα μας! Δοκιμάστε ένα ή δοκιμάστε τα και όλα – εμείς πάντως αυτό κάναμε! Εδώ θα βρείτε συνταγές για όλες τις προτιμήσεις και τις διατροφές: vegan, χορτοφαγικές, χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη, με συνδυασμούς βρώμης, με καρύδα, με καρότο, τηγανίτες, mugcake, βάφλες και πολλά άλλα!

Όλες οι συνταγές μας για ψωμί μπανάνας
Vegan ψωμί καρύδας με μπανάνες Chiquita

Ιδανικές συνταγές με μπανάνα για πολύ ώριμες μπανάνες

Για όλους εσάς που είστε vegan και χορτοφάγοι: Αυτό το κίτρινο φρούτο είναι σαν να φτιάχτηκε για εσάς. Από το vegan Βanana Βread και τα muffin έως τη φρουτοσαλάτα και τα επιδόρπια, αυτές οι vegan συνταγές, εκτός από υγιεινές συνταγές, είναι και πεντανόστιμες.

Στάδια ωρίμανσης της μπανάνας

Πότε η μπανάνα chiquita είναι κατάλληλη για κατανάλωση;

Αν και οι μπανάνες που είναι εν μέρει πράσινες είναι απόλυτα ασφαλείς για να τις καταναλώσετε, η μπανάνα φτάνει στη μέγιστη ωρίμανσή της όταν αρχίσει να εμφανίζει τις γνωστές καφέ κηλίδες. Στο στάδιο του μαυρίσματος, το περισσότερο άμυλό της έχει μετατραπεί σε σάκχαρα, κι επομένως βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο γλυκύτητάς της. Η καλύτερη στιγμή για να καταναλώσετε μια μπανάνα, στην πραγματικότητα, είναι η στιγμή που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι αρχίζει να χαλάει.

Πώς να αποθηκεύετε τις μπανάνες σας

Οι μπανάνες διατηρούνται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου, σε ανοιχτό χώρο. Αν διατηρήσετε τις μπανάνες σας σε πλαστική ή χάρτινη σακούλα, θα επιταχύνετε την ωρίμανση. Μπορείτε να επιβραδύνετε την ωρίμανση βάζοντας τις μπανάνες σας στο ψυγείο. Το εσωτερικό της θα διατηρηθεί περισσότερο, αν και το περίβλημά της θα μαυρίσει γρηγορότερα.

Ώριμες ή άγουρες μπανάνες; Ποιες προτιμάτε;

Άγουρες μπανάνες

  • Οφέλη: Σε αντίθεση με τις κίτρινες μπανάνες, οι πράσινες ή οι άγουρες μπανάνες περιέχουν λιγότερη ζάχαρη, επομένως είναι ιδανικές για μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Οι άγουρες μπανάνες έχουν, επίσης, υψηλή περιεκτικότητα σε ανθεκτικό άμυλο και προβιοτικά βακτήρια που είναι απαραίτητα για την υγεία του εντέρου. Επιπλέον, αυτοί οι αφανείς ήρωες βοηθούν το σώμα σας να απορροφά θρεπτικά συστατικά, όπως το ασβέστιο, πιο αποτελεσματικά. Έτσι, οι συνταγές με μπανάνα δεν είναι μόνο πεντανόστιμες, αλλά και πολύ θρεπτικές!
  • Μειονεκτήματα: Εάν χρειάζεστε αντιοξειδωτικά στη διατροφή σας, καλύτερα να περιμένετε λίγες ημέρες, ώσπου η μπανάνα να γίνει κίτρινη, καθώς τα επίπεδα αντιοξειδωτικών της μπανάνας αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, αν και αγαπάμε την υψηλή περιεκτικότητα σε ανθεκτικό άμυλο της πράσινης μπανάνας, μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και αέρια.

Ώριμες μπανάνες

  • Οφέλη: Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, όσο πιο πολύ ωριμάζει η μπανάνα, τόσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο των αντιοξειδωτικών της. Επομένως, αν χρειάζεστε τα αντιοξειδωτικά, είναι καλύτερο να περιμένετε μέχρι οι μπανάνες να γίνουν κίτρινες. Οι κίτρινες μπανάνες είναι, επίσης, πιο εύπεπτες, καθώς το ανθεκτικό άμυλο μετατρέπεται σε ένα απλό είδος σακχάρου, με υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη.
  • Μειονεκτήματα: Για να αποφύγετε την απώλεια μικροθρεπτικών συστατικών λόγω ωρίμανσης της μπανάνας, είναι καλύτερο να την αποθηκεύετε στο ψυγείο. Εάν ακολουθείτε δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, είναι καλύτερο να αποφεύγετε τις ώριμες μπανάνες, καθώς έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα από τα νεότερα πράσινα ξαδέρφια τους.

Το συμπέρασμα; Τόσο οι κίτρινες, όσο και οι πράσινες μπανάνες είναι υπέροχες! Απλώς έχουν διαφορετικά οφέλη, οπότε εξαρτάται πραγματικά από το τι ψάχνετε. Η κύρια διαφορά τους είναι ότι οι κίτρινες μπανάνες έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα και πρέπει να τις αποφεύγετε εάν ακολουθείτε μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Όποιο είδος μπανάνας κι αν προτιμάτε, υπάρχουν πολλές συνταγές με μπανάνα που μπορείτε να δοκιμάσετε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ελα μαζί μας!

Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.