Η πιο Νόστιμη και Ποιοτική Μπανάνα

καλύτερη μπανάνα

Αν και η εταιρεία μας είναι 150 ετών, η καρδιά της Chiquita χτυπά ακόμη σαν να είναι νέα! Στην Chiquita, προσπαθούμε πάντα να ενεργούμε πρωτοποριακά βάσει του οράματός μας για το μέλλον και, στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, μπορούμε περήφανα να δηλώσουμε ότι η βιωσιμότητα, η βιοποικιλότητα και γενικότερα η προστασία του περιβάλλοντος είναι από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας.

Μπανάνα Chiquita: Τα Πάντα σ’Ένα Φρούτο

Η ιστορία της Chiquita

ανακαλύψτε περισσότερα για το Chiquita

Chiquita brands: Η πιο Νόστιμη και Ποιοτική Μπανάνα

Η ηγεσία μας επενδύει σημαντικά ποσά στην πραγματοποίηση των επιχειρηματικών μας στόχων, παράλληλα όμως πάντα φροντίζει για την προστασία του πλανήτη. Οι πρωτοβουλίες μας περιλαμβάνουν τη βιώσιμη γεωργία, τη βιοποικιλότητα, την ισότητα των φύλων, τη χειραφέτηση των γυναικών, καθώς και τρόπους για την ενίσχυση της βάσης των προμηθευτών μας, τη βελτίωση των μονάδων συσκευασίας, τον έλεγχο της εφοδιαστικής αλυσίδας μας και των αποστολών μας καθώς και την εφαρμογή νέων ιδεών σε ό,τι αφορά το εταιρικό προφίλ και τα προϊόντα μας.

Η πιο Νόστιμη και Ποιοτική Μπανάνα

Τι κρύβεται πίσω από το Μπλε Αυτοκόλλητό μας; Η βιωσιμότητα!

“Η σφραγίδα στο εξωτερικό περίβλημα συμβολίζει το καλύτερο εσωτερικά.”

Για πάνω από 70 χρόνια, τα εμβληματικά Μπλε Αυτοκόλλητά μας είναι η σφραγίδα για φρούτα υψηλής ποιότητας, η αφορμή για να διασκεδάσουμε, αλλά είναι και ένας χρήσιμος τρόπος για να διηγηθούμε την ιστορία μας σχετικά με τη βιωσιμότητα.

 

Όλα αυτά τα χρόνια, η Chiquita δημιούργησε πολλές διασκεδαστικές εκδόσεις περιορισμένης κυκλοφορίας του Μπλε Αυτοκόλλητού της. Έχουμε προβάλει από ασκήσεις φυσικής κατάστασης, και έργα τέχνης που έφτιαξαν λάτρεις της μπανάνας μας, μέχρι και καμπάνιες ευαισθητοποίησης για σημαντικούς σκοπούς καθώς και άλλα μοναδικά σχέδια που δημιούργησαν διάσημοι καλλιτέχνες όπως ο Romero Britto.

Ανακαλύψτε όλα τα Μπλε Αυτοκόλλητα περιορισμένης κυκλοφορίας της Chiquita

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ
Chiquita Banana Brand - Sustainability

Η ποιότητα βρίσκεται στο DNA μας: από τους σπόρους, έως το ράφι

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Chiquita είναι γνωστή ως η καλύτερη εταιρεία μπανάνας στον κόσμο, είναι η ακατάπαυστη αφοσίωσή της στην παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας στους καταναλωτές της. Η ομάδα μας, δηλαδή οι άνθρωποι πίσω από το γνωστό αυτοκόλλητό μας, είναι αυτή που πραγματικά κάνει τα προϊόντα μας τόσο ξεχωριστά.

  • Επένδυση για την προστασία των φρούτων
  • Προγράμματα βιώσιμης γεωργίας
  • Ανάπτυξη υποδομών στα εργοστάσια συσκευασίας
  • Συνεχείς βελτιώσεις στις συσκευασίες
  • Απόκτηση νέων πλοίων και εκσυγχρονισμός λιμένων
  • Ανακαινισμένος στόλος μεταφοράς

Η μπανάνα είναι το πιο αναγνωρίσιμο φρούτο της γης!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το νόημα της ζωής; Ή γιατί άραγε οι μπανάνες είναι καμπυλωτές και όχι ίσιες; Δυστυχώς, με το νόημα της ζωής δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε, αλλά σίγουρα μπορούμε να σας πούμε για το σχήμα της μπανάνας και να σας κάνουμε να χαμογελάσετε! Έτοιμοι; Είναι λόγω του ήλιου! Οι μπανάνες είναι καμπυλωτές, ώστε να μπορούν να απορροφούν όσο το δυνατόν περισσότερο ηλιακό φως…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι πρωτοβουλίες μας για τη βιωσιμότητα

Στην Chiquita, η βιώσιμη γεωργία, η βιοποικιλότητα και γενικά η προστασία του περιβάλλοντος είναι πάντα στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Αφού η φύση και η βαρύτητα παίξουν τον δικό τους ρόλο στη δημιουργία των μπανανών μας, οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοί μας φροντίζουν, ώστε οι μπανάνες Chiquita που έχετε στις φρουτιέρες σας, να είναι ύψιστης ποιότητας. Πάνω απ’ όλα όμως, να έχουν καλλιεργηθεί με βιώσιμο τρόπο και να έχουν αναπτυχθεί μέσω της βιώσιμης γεωργίας. Κάθε μπανάνα Chiquita περνά από μια σειρά αυστηρών ποιοτικών ελέγχων προτού λάβει το εμβληματικό Μπλε Αυτοκόλλητο, ώστε να είστε πάντα σίγουροι ότι φτάνει σε εσάς με τον γνωστό, πιο βιώσιμο τρόπο, που ξέρουμε καλά.

Το εμβληματικό μας Μπλε Αυτοκόλλητο αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας να ενισχύσουμε τη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντός μας, ενώ παράλληλα μας εμπνέει να έχουμε θετικό αντίκτυπο και να προσφέρουμε σε όσους το έχουν ανάγκη. Με τη βιώσιμη γεωργία, τη βιοποικιλότητα, τη χειραφέτηση των γυναικών και την προώθηση της ισότητας των φύλων στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας, διασφαλίζουμε ότι σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού μας, οι εργαζόμενοί μας παραμένουν χαρούμενοι, υγιείς και ενθουσιώδεις.

Ισότητα των φύλων και χειραφέτηση των γυναικών

Η ισότητα των φύλων αποτελεί σημαντική πρόκληση για τις φυτείες μπανάνας της Λατινικής Αμερικής. Σε έναν κλάδο εργασίας με τόσο έντονες απαιτήσεις σωματικής δραστηριότητας, σε φυτείες που βρίσκονται συνήθως σε απομακρυσμένες τοποθεσίες και όπου επικρατούν άνδρες, οι γυναίκες συχνά πέφτουν θύματα βίας, διακρίσεων, εκφοβισμού και σεξουαλικής παρενόχλησης. Ως μία από τις πιο εμβληματικές εταιρείες μπανάνας στον κόσμο, έχουμε αναλάβει το καθήκον να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των γυναικών, να επιδιώκουμε τη χειραφέτηση των γυναικών και τη γυναικεία ενδυνάμωση και τέλος καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες για να εφαρμόσουμε κώδικες συμπεριφοράς σχετικά με την ισότητα των φύλων και να αποτρέψουμε αρνητικά συμβάντα, με μηδενική ανοχή.

Το Chiquita brands και η παγκοσμίου φήμης Miss Chiquita στηρίζουν δυναμικά και τις προσπάθειες καταπολέμησης του καρκίνου του μαστού, του δεύτερου συνηθέστερου καρκίνου για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Chiquita υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών

Η Chiquita πρωτοστατεί στη διατήρηση της βιοποικιλότητας

Η Chiquita αναλαμβάνει, επίσης, αποφασιστική δράση για τη διατήρηση και την ενίσχυση της βιοποικιλότητας κατά την καλλιέργεια και την παράδοση της τόσο θρεπτικής μπανάνας μας.

  1. Προστατεύουμε και προωθούμε άμεσα τη βιοποικιλότητα στις τοποθεσίες καλλιέργειάς μας. Διασφαλίζουμε ότι δεν πραγματοποιούνται επιπλέον αποψιλώσεις για την επέκταση των καλλιεργειών μας. Για την αντιστάθμιση των εκτάσεων που αποψιλώθηκαν ή των οικοσυστημάτων που επλήγησαν μεταξύ του 1999 και του 2005, οι υπεύθυνοι καλλιέργειας θα πρέπει να μην έχουν κάψει ή αποψιλώσει οικοσυστήματα υψηλής σημασίας από το 2005, και θα πρέπει να έχουν δημιουργήσει περιοχές προστασίας περιβάλλοντος ή να έχουν φυτέψει νέα δέντρα.
  2. Η παραγωγή πρέπει να περιορίζεται σε περιοχές όπου μπορεί να υποστηριχθεί η μακροχρόνια καλλιέργεια και η βιώσιμη γεωργία, και όταν μια έκταση γης δεν είναι κατάλληλη για αυτόν τον σκοπό, πρέπει να επιστραφεί στη φυσική της κατάσταση.
  3. Ελαχιστοποιούμε τον αντίκτυπο των δραστηριοτήτων μας στη βιοποικιλότητα. Χρησιμοποιούμε διάφορες μεθόδους για να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπό μας, όπως την εναλλαγή καλλιεργειών καθώς και άλλες χρήσιμες γεωργικές πρακτικές για μια βιώσιμη γεωργία, όπως η προληπτική φυλλόπτωση, η παρακολούθηση φυτικών παρασίτων και η χρήση παγίδων.
  4. Αναπτύσσουμε πρωτοποριακές συνεργασίες αναδάσωσης με τα ενδιαφερόμενα μέρη μας.

Μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα. Καμία μπανάνα δεν πάει χαμένη!

Οι μπανάνες είναι βασικό τρόφιμο για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ως μέρος της δέσμευσής μας για την ενίσχυση της βιωσιμότητας, στόχος της Chiquita είναι να μην πηγαίνει κανένα φρούτο χαμένο έως το 2020. Ακόμα κι αν κάποιες μπανάνες είναι μαυρισμένες μπορούν να χρησιμοποιηθούν, π.χ. να δοθούν στους κτηνοτρόφους ως τροφή για τα ζώα τους.

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ

Ελα μαζί μας!

Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.