ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΝΕΑ

Η εξωτική καλλονή με τις καμπύλες!

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΝΕΑ

30 Μαρτίου 2020 ・ 10 ανάγνωση λεπτών

Η εξωτική καλλονή με τις καμπύλες. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι μπανάνες είναι καμπυλωτές; Η απάντηση πιθανόν θα σας κάνει να χαμογελάσετε

Οι μπανάνες είναι το πιο αναγνωρίσιμο φρούτο του κόσμου.

Λέτε αυτό να οφείλεται στο έντονο και ζωηρό κίτρινο χρώμα τους; Μήπως στο ιδιαίτερο, αστείο σχήμα τους; Ή απλώς στην υπέροχη γλυκιά γεύση τους; Το πιθανότερο είναι να θεωρήσετε ότι είναι ένας συνδυασμός και των τριών αυτών στοιχείων και συμφωνούμε απόλυτα μαζί σας!

Healthy snacks that are curvy and proud!

Έτυχε ποτέ την ώρα που ψάχνετε το νόημα της ζωής να αναρωτηθείτε γιατί η εξωτική καλλονή έχει  καμπυλωτό σχήμα και όχι ίσιο; Δυστυχώς, δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε το νόημα της ζωής, αλλά μπορούμε να σας πούμε γιατί οι μπανάνες έχουν καμπυλωτό σχήμα, κάνοντάς σας να χαμογελάσετε!

Είστε έτοιμοι για την αποκάλυψη…; Είναι λόγω του ήλιου! Οι μπανάνες έχουν το σχήμα που έχουν, για να μπορούν να απορροφούν ηλιακό φως.

Στο φρούτο μπανάνα παρατηρείται ένα φαινόμενο που λέγεται «αρνητικός γεωτροπισμός». Θα αναρωτιέστε σίγουρα πώς γίνεται μια εξωτική καλλονή να έχει κάτι αρνητικό.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι μπανάνες αναπτύσσονται προς τα πάνω, δηλαδή προς την αντίθετη πλευρά από το έδαφος, γι’ αυτό και γίνεται λόγος για «αρνητικό» γεωτροπισμό. Πώς μπορούμε να τις κατηγορήσουμε; Σε ποιον δεν αρέσει ο ήλιος και το κίτρινο χρώμα του;

Ποτέ, όμως, μην υποτιμάτε μια εξωτική καλλονή μπανάνα Chiquita. Αυτό το funky φρούτο με το κίτρινο χρώμα είναι ιδιαίτερα έξυπνο, ίσως γι’ αυτό να αποκαλείται «εγκεφαλική τροφή». Οι μπανάνες προέρχονται από τα τροπικά δάση και αν μεγάλωναν προς τις μικρές ακτίνες του φωτός που διέρχονται μέσα από την πυκνή φυλλωσιά των δέντρων, το φυτό θα λύγιζε με κίνδυνο να καταρρεύσει. Γι’ αυτό οι μπανάνες δεν μεγαλώνουν απευθείας προς τις ακτίνες του ήλιου, αλλά προς τα επάνω, προσπαθώντας να διέλθουν μέσα από την πλούσια φυλλωσιά. Αυτό θα πει εξέλιξη!

Healthy snacks that are curvy and proud!

Τότε είναι που αναλαμβάνει η βαρύτητα. Καθώς η εξωτική καλλονή μεγαλώνει προς τα πάνω, η βαρύτητα αρχίζει να την ελκύει προς το έδαφος. Οι μπανάνες προσπαθούν με όλη τους τη δύναμη να παραμείνουν στητές και, πιστέψτε μας, κάνουν εξαιρετική δουλειά. Αλλά η δύναμη της βαρύτητας τους δίνει αυτό το υπέροχο, παράξενο, καμπυλωτό σχήμα.

Αφού η φύση και η βαρύτητα διαδραματίσουν τον δικό τους ρόλο στη δημιουργία της μπανάνας, σειρά έχουν οι καταρτισμένοι και ενθουσιώδεις υπάλληλοι της Chiquita, οι οποίοι διασφαλίζουν την υψηλότερη δυνατή ποιότητα και φρεσκάδα κάθε μπανάνας Chiquita που έχετε μπροστά σας ξεχωριστά, χωρίς ποτέ να διακυβεύεται ο βιώσιμος τρόπος καλλιέργειάς τους.

Healthy snacks that are curvy and proud!

Αν σας ενδιαφέρει το πάθος της Chiquita για τη βιωσιμότητα, μεταβείτε εδώ και θα μάθετε πολλές πληροφορίες για θέματα ανακύκλωσης φυτειών, νερού και αποβλήτων, καθώς και για τον τρόπο χρήσης των πόρων.

Κάθε μπανάνα Chiquita υποβάλλεται σε μια σειρά αυστηρών ελέγχων ποιότητας προτού λάβει το Μπλε Αυτοκόλλητο, για να είμαστε σίγουροι ότι είναι τέλεια για τους πελάτες μας. Το Μπλε Αυτοκόλλητο δεν αντιπροσωπεύει μόνο το brand. Για την Chiquita, το Μπλε Αυτοκόλλητο αντιπροσωπεύει την ποιότητα, τη βιωσιμότητα, την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και την εργασία για το κοινό καλό.

Τώρα έχετε την απάντηση! Το μυστήριο που κρύβεται πίσω από το αγαπημένο σας φρούτο με το καμπυλωτό σχήμα του και το διάσημο Μπλε Αυτοκόλλητο.

Healthy snacks that are curvy and proud!

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link