ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η Chiquita παρουσιάζει την καινοτόμο πρωτοβουλία Yelloway

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

5 Οκτωβρίου 2023 ・ 8 ανάγνωση λεπτών

Ως η κορυφαία εταιρεία μπανάνας στον κόσμο, η Chiquita αναγνωρίζει την πρωταρχική σημασία της λήψης μετρήσιμων μέτρων κατά της κλιματικής αλλαγής. Σε μια στρατηγική, μακροπρόθεσμη συνεργασία με την KeyGene, τη MusaRadix και το Πανεπιστήμιο του Βαγκενίνγκεν (WUR), η Chiquita παρουσιάζει με υπερηφάνεια την πρωτοποριακή πρωτοβουλία Yelloway.

Η πρωτοβουλία Yelloway δημιουργήθηκε με στόχο την παραγωγή μπανανών που είναι ανθεκτικές τόσο σε παθογόνες ασθένειες όσο και σε περιβαλλοντικές απειλές, με κύριο στόχο τον Tropical Race 4 (TR4) και τη Μαύρη Σιγκατόκα, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Η πρωτοβουλία ακολουθεί τέσσερις οδούς, ξεκινώντας με τη χαρτογράφηση του γονιδιώματος, ακολουθούμενη από την αναπαραγωγή φυτών, τις εργαστηριακές δοκιμές και, τέλος, τις δοκιμές πεδίου. Επί του παρόντος, η πρώτη παρτίδα μπανάνας Yelloway βρίσκεται στις Φιλιππίνες για επιτόπιες δοκιμές.

Η Chiquita, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των προϊόντων πάνω από 150 χρόνια, έχει γίνει μάρτυρας των άμεσων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και των επικείμενων περιβαλλοντικών απειλών της. Η πρωτοβουλία Yelloway μας επιτρέπει να κάνουμε τη διαφορά για το ευρύτερο καλό, ειδικά όταν πρόκειται για την επισιτιστική ασφάλεια και τη διατροφή παγκοσμίως. Αυτή η διαδικασία θα προσφέρει μια μακροπρόθεσμη, βιώσιμη λύση για τον κλάδο των εξαγωγών μπανάνας, θα αυξήσει τις ποικιλίες μπανάνας και θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τη δουλειά που έχουμε κάνει.»

Peter Stedman, Διευθυντής Βιωσιμότητας της Chiquita

Κάθε χρόνο, η μαύρη σιγκατόκα, ο TR4 και άλλες ασθένειες κοστίζουν στη βιομηχανία μπανάνας αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για την προστασία των καλλιεργειών. Η τρέχουσα πρακτική για την πρόληψη της μαύρης σιγκατόκα είναι μέσω αεροψεκασμών, οι οποίοι εκπέμπουν απευθείας εκπομπές άνθρακα. Δημιουργώντας ανθεκτικές ποικιλίες μέσω του Yelloway, η Chiquita θα βοηθήσει στη διαφύλαξη της παραγωγής μπανάνας, με αποτέλεσμα λιγότερα αεροπλάνα στον αέρα να ψεκάζουν προστατευτικά, μειώνοντας άμεσα τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Μέχρι στιγμής, το Yelloway έχει επιτρέψει στην Chiquita και στους ερευνητικούς συνεργάτες της να δημιουργήσουν ένα οικογενειακό δέντρο ποικιλομορφίας της μπανάνας που βασίζεται σε περισσότερους από 160 διαφορετικούς τύπους μπανάνας, οδηγώντας σε 150 επιτυχείς διασταυρώσεις, συνολικής ποσότητας 32.000 σπόρων. Με τις πρώτες διπλοειδείς μπανάνες F1 να αναπτύσσονται στο θερμοκήπιο, αναπτύσσονται νέες ποικιλίες μπανάνας, μερικές με αντοχή στο φουζάριο και ανοχή στη μαύρη σιγκατόκα. Ο απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας είναι η παραγωγή τριών νέων ανθεκτικών ποικιλιών που μοιάζουν, έχουν την υφή και τη γεύση, και διατηρούνται όπως η μπανάνα Κάβεντις που γνωρίζουν και αγαπούν οι καταναλωτές.

Ως ηγέτης στον κλάδο, η Chiquita παραμένει ακλόνητη στη δέσμευσή της για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Η πρωτοβουλία Yelloway είναι εξαιρετικά σημαντικό εγχείρημα που μας επιτρέπει να αψηφούμε τόσο τις παθογόνες ασθένειες όσο και τις περιβαλλοντικές αλλαγές. Με την εναρκτήρια παρτίδα μπανάνας Yelloway που ευδοκιμεί αυτή τη στιγμή στις Φιλιππίνες, η σκληρή δουλειά μας αποδίδει καρπούς και αποτελεί πραγματική απόδειξη της ακλόνητης αφοσίωσής μας σε ένα πιο πράσινο μέλλον.»

Marco Volpi, Γενικός Διευθυντής Μάρκετινγκ για τις Μάρκες Chiquita

Αυτή η προσέγγιση είναι απλώς ένα πρόσθετο μέτρο που έλαβε η Chiquita για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Πρόσφατα, η Chiquita παρουσίασε την πρωτοβουλία «30BY30», ένα σημαντικό πρόγραμμα που στοχεύει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλες τις δραστηριότητες της εταιρίας κατά 30% συνολικά μέχρι το τέλος του 2030. Το πρόγραμμα βιωσιμότητας «30BY30» και οι επιθετικοί στόχοι για το κλίμα εγκρίθηκαν από την πρωτοβουλία Science Based Target (SBTi) το 2021, καθιστώντας την Chiquita την πρώτη παγκόσμια εταιρεία φρούτων που αναγνωρίστηκε από την SBTi. Επίσης, ευθυγραμμίζεται με την προσέγγιση της Chiquita για τη βιωσιμότητα Πίσω από το Μπλε Αυτοκόλλητο, η οποία στοχεύει στη δημιουργία θετικού περιβαλλοντικού αντίκτυπου εφαρμόζοντας τις αρχές της βιωσιμότητας σε όλες τις επιχειρηματικές πρακτικές της.

Σχετικά με την Chiquita Brands International

Η Chiquita είναι μια κορυφαία εταιρεία προμήθειας φρέσκων γεωργικών προϊόντων που δεσμεύεται να παρέχει στους καταναλωτές και τους πελάτες σε σχεδόν 70 χώρες την υψηλότερη ποιότητα φρούτων και υπηρεσιών, καθιστώντας την Chiquita την μπανάνα επιλογής. Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Chiquita παράγει με υπερηφάνεια μπανάνες εξαιρετικής γεύσης και ανώτερης ποιότητας. Η μάρκα δημιουργεί θετικό αντίκτυπο εφαρμόζοντας τις αρχές της βιωσιμότητας σε όλες τις επιχειρηματικές πρακτικές της στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Πίσω από το Μπλε Αυτοκόλλητο». Το εμβληματικό Μπλε Αυτοκόλλητο της Chiquita είναι η σφραγίδα έγκρισης για φρούτα υψηλής ποιότητας και ο εορτασμός της διασκέδασης, αλλά αντιπροσωπεύει επίσης μια ακλόνητη δέσμευση για βιώσιμη γεωργία, βιοποικιλότητα και ανταπόδοση στις κοινότητες στις οποίες λειτουργούν οι φυτείες μπανάνας. Οι υπέροχες και βολικές μπανάνες Chiquita δεν περιέχουν λιπαρά και αποτελούν πηγή καλίου, φυτικών ινών και βιταμίνης Β6. Για να μάθετε περισσότερα, μεταβείτε στον ιστότοπο www.Chiquita.com.

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link