ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η Chiquita δεσμεύεται για επιπλέον 10 χρόνια προστασίας του Καταφυγίου Nogal προς τιμήν της 20ης επετείου του

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

12 Φεβρουαρίου 2024 ・ 5 ανάγνωση λεπτών

Στο πλαίσιο της αποστολής της να τιμά τις κοινότητες και τα εδάφη από τα οποία προέρχονται οι μπανάνες της, η Chiquita δεσμεύτηκε για 10 επιπλέον χρόνια προστασίας του Καταφυγίου Nogal, σύμφωνα με το τελευταίο εκτελεστικό διάταγμα της κυβέρνησης της Κόστα Ρίκα. Το Καταφύγιο Nogal ιδρύθηκε ως Ιδιωτικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής ως αποτέλεσμα μιας κοινής προσπάθειας μεταξύ της Chiquita και μέρους των πελατών της, και γιορτάζει φέτος την 20ή επέτειό του.

Η Chiquita εργάζεται εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες για τη διασύνδεση των δασών, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την επιστημονική έρευνα. Το καταφύγιο Nogal, που δημιουργήθηκε το 2004 για να αποτελέσει μια συμμαχία βιοποικιλότητας, βρίσκεται μεταξύ του ποταμού Sucio και μιας φυτείας μπανάνας στο Puerto Viejo de Sarapiqui της Κόστα Ρίκα και αποτελείται από τρία κομμάτια δάσους που συνδέονται μεταξύ τους με τον Τοπικό Βιολογικό Διάδρομο Nogal-La Selva. Αυτή η συνδεσιμότητα είναι ουσιαστικά ο “αυτοκινητόδρομος” μεταξύ του δάσους και των ιδιόκτητων προστατευόμενων περιοχών, ο οποίος προάγει τη μακροπρόθεσμη διαχείριση και τη βιοποικιλότητα.

Η δέσμευση για 10 επιπλέον χρόνια προστασίας του Καταφυγίου Nogal είναι ένας ακόμη τρόπος που αποδεικνύει ότι η Chiquita δεσμεύεται πραγματικά για την προστασία της βιοποικιλότητας. Αυτό το διάταγμα επιτρέπει στην Chiquita να συνεχίσει να κάνει βήματα προς την κατεύθυνση του θετικού αντίκτυπου στο περιβάλλον που καλλιεργεί τις μπανάνες, ενώ ταυτόχρονα στοχεύει να αποτελέσει πρότυπο συνεργασίας στον κλάδο της μπανάνας για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Peter Stedman, Διευθυντής Βιωσιμότητας της Chiquita

Με την υποστήριξη της Γερμανικής Εταιρείας Διεθνούς Συνεργασίας, της κυβέρνησης της Κόστα Ρίκα, της Rainforest Alliance και ορισμένων πελατών, η Chiquita υιοθέτησε μια σειρά πρωτοβουλιών βιωσιμότητας για την υποστήριξη της προστασίας του περιβάλλοντος και της εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα την προστασία περισσότερων από 720 φυτικών και 330 ζωικών ειδών στα περίπου 1.040 στρέμματα γης (257 έικρ) του καταφυγίου.

Αυτό το διάταγμα είναι ο τελευταίος από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η Chiquita έχει δεσμευτεί για τη διαφύλαξη της βιωσιμότητας. Για σχεδόν τρεις δεκαετίες, η Chiquita ηγείται του κλάδου στις πρακτικές βιωσιμότητας μέσω της επιχειρηματικής της προσέγγισης “Πίσω από το Μπλε Αυτοκόλλητο”. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλλει η Chiquita για την προστασία του περιβάλλοντος, ανατρέξτε στην Έκθεση Βιωσιμότητας της εταιρείας, η οποία αναδεικνύει τόσο τις μακροχρόνιες πρωτοβουλίες της που υποστηρίζουν τη βιωσιμότητα από το αγρόκτημα μέχρι το τραπέζι, συμπεριλαμβανομένου του Προγράμματος Μείωσης των Εκπομπών Άνθρακα “30BY30”.

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link