ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Καταφύγιο Nogal

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

31 Μαρτίου 2020 ・ 10 ανάγνωση λεπτών

Η Chiquita είναι υπερήφανη για τη δράση της στην προστασία της άγριας ζωής και των δασών.

Συνεχίζουμε να αφιερώνουμε σκέψη, να παρέχουμε οικονομική βοήθεια και να μοχθούμε για την προστασία της βιοποικιλότητας στο καταφύγιο άγριας ζωής Nogal στην Κόστα Ρίκα. Το 2017 η Chiquita σημείωσε εντυπωσιακή πρόοδο στο καταφύγιο Nogal της περιοχής Sarapiqui στην Κόστα Ρίκα.

Το καταφύγιο ιδρύθηκε το 2004 ως αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας μεταξύ της Chiquita Brands και μιας μερίδας πελατών της για την προώθηση της διατήρησης και της προστασίας της βιοποικιλότητας. Το καταφύγιο υποστηρίζεται από τη Rainforest Alliance και την GIZ, τη Γερμανική Εταιρεία Διεθνούς Συνεργασίας.

Τι επιτύχαμε μέχρι σήμερα;

Μόνο το 2017 καταγράφηκαν τρία νέα είδη πανίδας κατά τη διάρκεια της αναζήτησης άγριας ζωής: ένας τάπιρος, το μεγαλύτερο θηλαστικό ξηράς στην Κόστα Ρίκα, ένα κοριμάκο και μια σαύρα με κίτρινες βούλες. Αυτές οι ανακαλύψεις δείχνουν ότι το καταφύγιο Nogal διασυνδέεται με άλλα δασικά καταφύγια, επιτρέποντας στα ζώα να μετακινούνται από το ένα στο άλλο σε αναζήτηση τροφής.

Για να υποστηρίξει την αναδάσωση, η Chiquita έχει δωρίσει σχεδόν 900 δένδρα, τα οποία φυτεύτηκαν στο καταφύγιο Nogal.

Το οικολογικό πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» της Chiquita βραβεύτηκε για την προστασία των φυσικών πόρων, έχοντας το καλύτερο αποτέλεσμα στην κατηγορία του

Η Chiquita και αγρότες της περιοχής φύτευσαν δένδρα σε ένα γήπεδο του μπέιζμπολ στο Nogal που είχε πάψει να χρησιμοποιείται, με σκοπό την προστασία της περιοχής από τις πλημμύρες του ποταμού Σούκιο.

Το 2017 διάφοροι συνεργαζόμενοι έμποροι λιανικής και η εταιρεία καλλιέργειας ανανά Upala Agrícola έστειλαν επόπτες στο Καταφύγιο Nogal για να δουν ιδίοις όμμασι τον τρόπο με τον οποίο η Chiquita, στην πορεία 13 χρόνων, έχει συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή.

Ποια είναι τα επόμενα βήματά μας;

Η Chiquita θα υποβάλλει αίτηση για να αναγνωριστεί το καταφύγιο Nogal ως ιδιωτικό καταφύγιο άγριας ζωής το 2018. Με αυτόν τον τρόπο το καταφύγιο θα μπορεί να εξασφαλίσει μεγαλύτερη προστασία από την παράνομη υλοτομία.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος της Chiquita είναι να συνεχίσει να προστατεύει το περιβάλλον. Θα θέλαμε κι εσείς να στηρίξετε την Chiquita στον στόχο της για την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link