ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Μοναδικές συνταγές με μπανάνες Chiquita από όλο τον κόσμος

ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

18 Νοεμβρίου 2021 ・ 10 ανάγνωση λεπτών

Μπορεί η μπανάνα Chiquita να χρειάζεται το κλίμα των τροπικών χωρών για να καλλιεργηθεί, ωστόσο έχει κερδίσει τις καρδιές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Με την υπέροχη, κρεμώδη γεύση της, την εξαιρετική της ποιότητα και τόσα πολλά οφέλη για την υγεία, έχει γίνει αγαπημένο φρούτο παγκοσμίως και έχει κερδίσει και μια θέση σε αρκετές διεθνείς συνταγές.

Στην Chiquita θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από λαχταριστά πιάτα από όλο τον κόσμο, όλα με ένα βασικό συστατικό: τις μπανάνες μας. Πράγματι, είναι εξαιρετικό συστατικό για συνταγές, καθώς είναι πλούσιες σε ευεργετικά στοιχεία, όπως σημαντικές βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και διαλυτές ίνες, αλλά και φυσικά σάκχαρα, τα οποία σας χαρίζουν ενέργεια που διαρκεί. Δοκιμάστε τις εκπληκτικές συνταγές μας και ταξιδέψτε τους γευστικούς σας κάλυκες σε όλο τον κόσμο με τις μπανάνες Chiquita.

Ιταλία

Σε ποιον αρέσει το τιραμισού; Εμείς πάντως το λατρεύουμε και, με αυτήν τη συνταγή, είμαστε σίγουροι ότι θα το λατρέψετε κι εσείς! Με αυτήν τη θρυλική ιταλική συνταγή, θα φτιάξετε ένα επιδόρπιο που θα συνδυάζει σαβουαγιάρ βουτηγμένα σε εσπρέσο (και λίγο λικέρ Kahlua για τη γεύση) ως βάση, με μπανάνες Chiquita, τις οποίες θα κόψετε σε κομμάτια και θα τις βάλετε από επάνω. Καλύψτε με σάλτσα καραμέλας και ένα μείγμα κρέμας σαντιγί και μασκαρπόνε, και έπειτα επαναλάβετε μέχρι να γεμίσετε το πιάτο σας. Ζωγραφίστε τη Miss Chiquita με σκόνη κακάο από πάνω, και έχετε ένα υπέροχο επιδόρπιο.

Αυτά τα κλασικά μπισκότα καντούτσι από την Τοσκάνη είναι απλώς ό,τι καλύτερο υπάρχει σε μπισκότο αμυγδάλου. Ανακατέψτε την μπανάνα Chiquita με το λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας, και στη συνέχεια προσθέστε τα στο μείγμα των στεγνών υλικών: αλεύρι ολικής άλεσης, ζάχαρη καρύδας και αλάτι. Προσθέστε αμύγδαλα και ανακατέψτε καλά. Το σημαντικό είναι να τα διπλοψήσετε. Αφού τελειώσετε, απολαύστε αυτά τα πεντανόστιμα, τραγανά μπισκότα με ένα καφεδάκι, όπως ακριβώς κάνουν και στην Ιταλία.

Τα παιδιά λατρεύουν το torta paradiso για την απίστευτη γεύση του, ενώ οι μάγειρες και οι ζαχαροπλάστες λατρεύουν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνταγή του! Με υλικά που περιλαμβάνουν αυγά, βούτυρο, ζάχαρη, άμυλο πατάτας, αλεύρι, εκχύλισμα βανίλιας, χυμό και ξύσμα λεμονιού, το απίστευτο αποτέλεσμα της συνταγής αξίζει κάθε λεπτό από τη διαδικασία που χρειάζεται.

Γερμανία/Αυστρία

Για να φτιάξετε ένα υγιεινό πρωινό που θα είναι σαν να έχει βγει κατευθείαν από έναν φούρνο στη Γερμανία, βάλτε στο μπλέντερ μπανάνες Chiquita με ελαιόλαδο, νιφάδες καρύδας, κανέλα και χυμό λεμονιού, και στη συνέχεια απλώστε το μείγμα σε φρυγανισμένο γερμανικό ψωμί ολικής άλεσης (Vollkornbrot). Τέλος, προσθέστε από πάνω άλλη μία κομμένη μπανάνα και είναι έτοιμο. Πεντανόστιμο!

Αυτή η αυστριακή συνταγή για θρυμματισμένες τηγανίτες (scrambled) σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένειά σας! Λιώστε μια μπανάνα Chiquita και χτυπήστε τη με κρόκο αυγού, μαρέγκα, σταφίδες και ζάχαρη βανίλιας, και στη συνέχεια ψήστε το μείγμα μέχρι να ροδίσει.

Σπάστε τις αφράτες τηγανίτες σε τέταρτα και ψήστε τες για μερικά ακόμη λεπτά. Γαρνίρετε με μπανάνα, ζάχαρη άχνη και κόκκινα μούρα, για ένα σπέσιαλ πρωινό ή επιδόρπιο.

Αυτό το λαχταριστό επιδόρπιο με μπανάνα είναι η τέλεια συνταγή για πολύ ώριμες μπανάνες. Χρησιμοποιήστε φύλλο κρούστας ως βάση, προσθέστε νιφάδες σοκολάτας, κομματάκια καρυδιού και κομμάτια μπανάνας Chiquita. Έπειτα, στύψτε χυμό λεμονιού από πάνω τους, τυλίξτε τα προσεκτικά, αλείψτε τα με αυγό, πασπαλίστε τα με αμύγδαλα και ψήστε τα για να δημιουργήσετε ένα θεϊκό επιδόρπιο.

Ολλανδία

Μίνι τηγανίτες με αλεύρι φαγόπυρου. Φτιάξτε αυτές τις λαχταριστές μικρές μπουκίτσες μόλις σε λίγα λεπτά: Απλώς χτυπήστε δύο μπανάνες Chiquita με τα αυγά μέχρι να πολτοποιηθούν, προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, και το μείγμα είναι έτοιμο για να φτιάξετε τις τέλειες μίνι τηγανίτες. Σερβίρετε με ζάχαρη άχνη και βούτυρο από πάνω.

Αυτά τα παραδοσιακά, λεπτά και τραγανά μπισκότα σε σχήμα ανεμόμυλου θα σας μαγέψουν, ιδίως με τις λεπτές γευστικές νότες της μπανάνας Chiquita. Πρόκειται για ένα τέλειο μείγμα από χουρμάδες, αλεύρι αμυγδάλου, σιρόπι σφενδάμου και μπαχαρικά, το οποίο απογειώνεται με τη γέμιση από μπανάνα Chiquita, χτυπημένο αυγό και πάστα αμυγδάλου. Απλά υπέροχο!

Εάν δεν έχετε γευτεί ποτέ τις γλυκές, βουτυρώδεις και τραγανές βάφλες stroopwafel, σας έχουμε τον καλύτερο τρόπο για να τις δοκιμάσετε: Συνδυάστε τες με το υπέροχο παγωτό από μπανάνες Chiquita, σιρόπι σφενδάμου και κανέλα. Γαρνίρετε με σάλτσα καραμέλας, μέντα και ξύσμα πορτοκαλιού και νιώστε τους γευστικούς σας κάλυκες να απογειώνονται.

Ελλάδα

Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από μια πίτσα με μπανάνες και σοκολάτα; Η απάντηση είναι μία: Ένα καλτσόνε με μπανάνες και σοκολάτα! Πάρτε φύλλο σφολιάτα, αλείψτε πάνω του πραλίνα σοκολάτα, και στη συνέχεια γεμίστε το με κομμάτια μπανάνας Chiquita και κομματάκια ανάμεικτων ξηρών καρπών. Το επιδόρπιο που θα βγει από τον φούρνο σας θα είναι το κάτι άλλο!

Αυτό το smoothie έχει μπόλικο κακάο και είναι ό,τι πρέπει για μια καυτή καλοκαιρινή μέρα. Κόψτε τις μπανάνες Chiquita και βάλτε τες στο μπλέντερ με παγάκια, γάλα, εσπρέσο και μέλι, για να απολαύσετε ένα πλούσιο smoothie όσο χαλαρώνετε κάτω από τη σκιά.

Κάντε σήμερα ένα ταξίδι στον κόσμο με τις υπέροχες συνταγές μας. Οι μπανάνες Chiquita χαρίζουν υπέροχη γεύση σε όλες αυτές τις τόσο διαφορετικές, αλλά εξίσου υπέροχες λιχουδιές. Θα εκπλαγείτε!

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link