ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Πώς να διατηρήσετε τις μπανάνες σας φρέσκες από την Chiquita

ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 Μαΐου 2021 ・ 4 ανάγνωση λεπτών

Είναι η απορία που έχουν όλοι οι λάτρεις της μπανάνας Chiquita σε όλο τον κόσμο: ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύω τις μπανάνες μου για να παραμείνουν φρέσκες όσο το δυνατόν περισσότερο; Εδώ, στην Chiquita, γνωρίζουμε λίγα πράγματα για τις μπανάνες! Με μεγάλη χαρά θα μοιραστούμε μαζί σας τους πέντε καλύτερους τρόπους να διατηρήσετε το πεντανόστιμο φρούτο μας με την εξαιρετική ποιότητα, καθώς και μερικές υπέροχες ιδέες για κατεψυγμένες μπανάνες. Ας ρίξουμε μια ματιά!

1. Το πιο σημαντικό: η τοποθεσία

Τα καταστήματα συνήθως τυλίγουν τις μπανάνες σε πλαστικές σακούλες, που είναι πολύ κακές για το κατακίτρινο μικρό φρούτο, καθώς παγιδεύει την υγρασία. Οπότε, μην ξεχάσετε να τις βγάλετε από την πλαστική σακούλα μόλις φτάσετε σπίτι. Επιπλέον, είναι αλήθεια ότι οι μπανάνες που αφήνεται σε οποιονδήποτε τύπο σακούλας είναι πιθανό να ωριμάσουν πιο γρήγορα. Ακόμη, σιγουρευτείτε ότι δεν αφήνετε τις μπανάνες σας κοντά σε οποιοδήποτε θερμαντικό σώμα ή δίπλα σε παράθυρο που φέρνει κρύο αέρα, καθώς οι ακραίες αλλαγές στη θερμοκρασία δεν είναι ιδανικές. Αν θέλετε να αποθηκεύσετε σωστά τις μπανάνες σας, να τις διατηρείτε σε δροσερό και σκιερό χώρο.

2. Μοναχικές από τη φύση τους

Οι μπανάνες αγαπούν τη μοναξιά τους: Διατηρούνται καλύτερα όταν είναι η κάθε μία μόνη της, μακριά από άλλα φρούτα που απελευθερώνουν αιθυλένιο, όπως τα αβοκάντο, οι ντομάτες, τα ροδάκινα και τα μήλα. Αυτό το αέριο απελευθερώνεται φυσικά από τα ώριμα φρούτα και οι μπανάνες έχουν μεγάλη ευαισθησία σε αυτό. Ακόμη κι αν αγοράσετε αρκετά πράσινες μπανάνες, θα ενεργοποιηθεί η ωρίμανσή τους. Επιπλέον, λειτουργεί και αντίστροφα: Αν έχετε φρούτα που θέλετε να ωριμάσουν, μπορείτε να τοποθετήσετε μια πολύ ώριμη μπανάνα κοντά τους για να επιταχύνετε τη διαδικασία. Αυτή μπορεί να είναι μία από τις πιο γνωστές, μη συμβατικές χρήσεις της μπανάνας!

Ένας άλλος τρόπος να αποθηκεύσετε τις μπανάνες σας είναι να τις κρεμάσετε, ώστε να μην μαυρίσει ούτε να γρατζουνιστεί η αγαπημένη κίτρινη φλούδα τους. Επιπλέον, βοηθά ώστε να αερίζονται σωστά, επιτρέποντας στον αέρα να κυκλοφορεί ομοιόμορφα και να μειώνει τα επίπεδα στρες στο φρούτο. Αυτό οφείλεται στο ότι δεν στηρίζονται η μία πάνω στην άλλη, οπότε κανένα φρούτο δεν πιέζεται από πρόσθετο βάρος. Επομένως, μειώνεται ο κίνδυνος να σκιστεί η φλούδα και να εκτεθεί η ευαίσθητη σάρκα στο οξυγόνο.

3. Τυλίξτε με πλαστικό το πάνω μέρος όπου κόπηκε

Παρόλο που οι πλαστικές σακούλες δεν είναι καλές για τις μπανάνες σας, αν τυλίξετε το κοτσάνι στο σημείο όπου κόπηκε από το δέντρο σε πλαστικό, συμβάλλει στον έλεγχο του αιθυλενίου, που είναι σημαντικό για τη σωστή αποθήκευση της μπανάνας σας. Επειδή το κοτσάνι όπου κόπηκαν οι μπανάνες από το δέντρο είναι το σημείο που απελευθερώνεται το περισσότερο αέριο αιθυλενίου, αν το τυλίξετε σε αυτήν την περιοχή, δεν επιτρέπετε στο αιθυλένιο να επηρεάσει το υπόλοιπο φρούτο.

Όπως είναι φυσικό, είναι σημαντικό τυλίξετε πάλι προσεκτικά τις υπόλοιπες μπανάνες αφού αφαιρέσετε αυτήν που θέλετε να φάτε. Ορισμένοι λάτρεις της μπανάνας προτείνουν επίσης να αποθηκεύσετε τις μπανάνες σας ξεχωριστά, με κάθε άκρο τυλιγμένο σε πλαστικό. Υπάρχει μεγάλη διαφωνία σχετικά με το αν οι μπανάνες ωριμάζουν πιο γρήγορα ως τσαμπί ή ξεχωριστά και αν αυτό επηρεάζει τη γεύση, γι’ αυτό προτείνουμε να κάνετε ένα πείραμα με τις συνθήκες που ισχύουν στο σπίτι σας, για να δείτε τι προτιμάτε. Τα παιδιά σας θα τις λατρέψουν!

4. Πώς να αποθηκεύσετε τις μπανάνες στο ψυγείο

Όταν έχουν ωριμάσει πλήρως, είναι καλό να αποθηκεύετε τις μπανάνες στο ψυγείο για να παρατείνετε τη φρεσκάδα τους. Στο ψυγείο, θα διατηρηθούν καλά για μια επιπλέον εβδομάδα ή δύο. Αλλά να είστε προσεκτικοί. Αν δεν έχουν κιτρινίσει όταν τις τοποθετήσετε στο ψυγείο, μπορεί να εμποδίσετε τη σωστή ωρίμανσή τους.

Ακόμη κι όταν ξεκινήσουν να κιτρινίζουν, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις μπανάνες σε δοχεία στο ψυγείο για έως και οκτώ εβδομάδες, ώστε να μπορείτε να φτιάξετε κάποιο επιδόρπιο που χρειάζεται ψήσιμο στον φούρνο. Για τις συνταγές μπανανόψωμου ή muffin, όσο πιο καφέ είναι η μπανάνα τόσο καλύτερα! Οι πολύ ώριμες μπανάνες περιέχουν τα περισσότερα σάκχαρα και έχουν την πιο έντονη γεύση μπανάνας, οπότε αξίζει να τις συντηρήσετε ενώ έχουν φτάσει σε αυτό το στάδιο.

5. Πώς να διατηρήσετε τις φέτες μπανάνας

Όταν σκέφτεστε πώς να χρησιμοποιήσετε τις φέτες μπανάνας που έχετε ετοιμάσει και αποθηκεύσει, ο καλύτερος τρόπος να μην σας μαυρίσουν είναι να τις περιχύσετε με λίγο χυμό λεμονιού, ανανά ή λάιμ, που περιέχουν οξέα τα οποία εξοντώνουν τα ένζυμα που μετατρέπουν τις υπέροχες φέτες μπανάνας σας σε πολτό. Το ξίδι είναι μια εναλλακτική λύση, αν και δεν έχει τη γεύση που θα θέλατε να συνδυάσετε με την μπανάνα σας!

6. Καταψύξτε τις μπανάνες

Όταν οι μπανάνες σας είναι πολύ ώριμες και σκέφτεστε να τις πετάξετε, γιατί να μην τις καταψύξετε; Ο τέλειος τρόπος για να διατηρήσετε τις μπανάνες σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι να τις καταψύξετε. Μπορείτε να καταψύξετε τις μπανάνες σας πολύ εύκολα, ξεφλουδίστε τις, κόψτε τις σε κομματάκια των 2,5 εκατοστών και τοποθετήστε τα κομματάκια της κάθε μπανάνας σε ξεχωριστές σακούλες τροφίμων.

Όταν καταψύχετε τις μπανάνες, είναι σημαντικό να αποθηκεύσετε την κάθε μπανάνα ξεχωριστά καθώς χρειάζεστε διαφορετικό αριθμό μπανάνας για κάθε συνταγή. Οι κατεψυγμένες μπανάνες είναι πανούργες: Είναι αρκετά δύσκολο να τις ξεχωρίσετε χωρίς να τις ξεπαγώσετε τελείως. Στον ιστότοπό μας, έχουμε μερικές υπέροχες ιδέες για να χρησιμοποιήσετε τις κατεψυγμένες μπανάνες, όπως για εκπληκτικό smoothie και πλούσιο παγωτό μπανάνας!

Πώς να καταψύξετε τις μπανάνες

Για εμάς στην Chiquita, είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι καμία μπανάνα δεν θα καταλήξει στα απορρίμματα, και είναι ένας από τους βασικούς στόχους μας για βιωσιμότητα. Τα εκπληκτικά φρούτα μας περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, υπό τη μορφή φυτικών ινών, σημαντικών βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Χρησιμοποιώντας αυτές τις έξυπνες τεχνικές, μπορείτε να τις διατηρήσετε φρέσκες για όσο περισσότερο καιρό είναι δυνατόν. Οπότε, την επόμενη φορά που θα βρίσκεστε στο κατάστημα της γειτονιάς σας, θυμηθείτε να αγοράσετε ένα τσαμπί!

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link