ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Πώς να καταψύξετε τις μπανάνες;

ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 Μαΐου 2021 ・ 4 ανάγνωση λεπτών

Στην Chiquita, έχουμε δεσμευτεί απόλυτα στη βιωσιμότητα, που σημαίνει ότι θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι καμία από τις νόστιμες μπανάνες μας με την εξαιρετική ποιότητα δεν καταλήγει στα απορρίμματα. Τα απορρίμματα τροφίμων είναι ένα ευαίσθητο θέμα - περίπου το ένα τρίτο των τροφίμων που αγοράζονται παγκοσμίως καταλήγουν στα απορρίμματα (περίπου 1,3 δισεκατομμύρια τόνοι), αξίας 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Μπορείτε να βοηθήσετε στη μείωση των απορριμμάτων τροφίμων καταψύχοντας τις μπανάνες σας για χρήση σε μεταγενέστερο χρόνο, αντί να τις πετάξετε.

Με λίγη βοήθεια από τον καταψύκτη σας, μπορείτε να έχετε διαθέσιμο το τέλειο υλικό για όλα τα είδη νόστιμων συνταγών. Μπανανόψωμο με κατεψυγμένες μπανάνες; Βεβαίως! Στη συνέχεια, θα δούμε τα σημαντικά βήματα για την κατάψυξη των μπανανών και μερικές γευστικές συνταγές για να χρησιμοποιήσετε τις κατεψυγμένες μπανάνες σας.

Βήματα για να καταψύξετε μπανάνες:

  1. Ξεφλουδίστε την μπανάνα σας
    Αν θέλετε να παγώσετε μπανάνες, μην ξεχάσετε να τις ξεφλουδίσετε αρχικά! Παρόλο που φαίνεται το πιο απλό πράγμα που πρέπει να κάνετε, αν καταψύξετε μια μπανάνα ολόκληρη, η φλούδα θα μαυρίσει και θα μαλακώσει και θα κολλήσει σφιχτά στο φρούτο. Οπότε, θα είναι σχεδόν αδύνατο να την αφαιρέσετε όταν θα θέλετε να την αποψύξετε.
  2. Αποφασίστε αν θέλετε να καταψύξετε τις μπανάνες σας ολόκληρες ή σε φέτες
    Να τις κόψετε σε φέτες ή όχι; Ιδού η απορία… Κατά κύριο λόγο εξαρτάται από τον χώρο που έχετε στην κατάψυξή σας. Αν έχετε χώρο για ένα δοχείο, μπορείτε να καταψύξετε ολόκληρες τις μπανάνες σας. Θα σας φανεί χρήσιμο αργότερα για τις μετρήσεις, καθώς δεν θα υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την ποσότητα μπανάνας που έχετε, σε σχέση με την ποσότητα που ζητά η συνταγή! Μπορείτε να τις διαχωρίσετε μεταξύ τους με μικρές λωρίδες λαδόκολλας, ώστε να μπορείτε να παίρνετε εύκολα αργότερα όσες χρειάζεστε.

Ωστόσο, οι φέτες μπανάνες, αποθηκευμένες σε σακούλα τροφίμων για κατάψυξη, είναι μια καλή εναλλακτική και είναι απαραίτητες για ορισμένες συνταγές, στις οποίες η μπανάνα πρέπει να μείνει κατεψυγμένη. Ακολουθεί ο καλύτερος τρόπος για να τις καταψύξετε:

  • Καταψύξτε τις φέτες μπανάνας ξεχωριστά, τοποθετώντας κομμάτια πάχους 2-3 εκατοστών σε ένα ρηχό ταψάκι με λαδόκολλα.
  • Τοποθετήστε το ταψάκι στον καταψύκτη για δύο με τρεις ώρες, μέχρι να παγώσουν.
  • Όταν παγώσουν οι φέτες μπανάνας σας, τοποθετήστε τις όλες σε δοχείο ή μια σακούλα τροφίμων.

Αν δεν ανησυχείτε μήπως κολλήσουν μεταξύ τους οι φέτες μπανάνας ή αν δεν έχετε χώρο για ένα ταψάκι στην κατάψυξή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρές σακούλες τροφίμων για να καταψύξετε μεμονωμένα την κάθε μπανάνα σε φέτες. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε πάντα σίγουροι για το μέγεθος της μερίδας.

Πώς να καταψύξετε τις μπανάνες

Πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι οι μπανάνες μου δεν θα γίνουν καφέ;

Αν ξεφλουδίσετε τις μπανάνες σας και τις τοποθετήσετε αμέσως στην κατάψυξη, είτε ολόκληρες είτε σε φέτες, δεν θα μαυρίσουν. Αν αφήσετε τις μπανάνες εκτός κατάψυξης χωρίς τη φλούδα τους, ψεκάστε τις με χυμό λεμονιού, ανανά ή λάιμ για να σκοτώσετε τα ανεπιθύμητα βακτήρια και για να διατηρήσουν το αγαπημένο κρεμ χρώμα τους.

Απόψυξη μπανάνας

Δεν χρειάζεται να αποψύχετε πάντα τις μπανάνες σας, γιατί μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες σε ορισμένες συνταγές. Ωστόσο, μια μπανάνα που έχετε τοποθετήσει στην κατάψυξη, θα είναι πολύ μαλακή όταν επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην αποτελεί ένα εξαιρετικό υλικό για επιδόρπια που χρειάζονται ψήσιμο στον φούρνο. Απλά αφήστε την μπανάνα να ξεπαγώσει για μερικές ώρες σε θερμοκρασία δωματίου και να θυμάστε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υγρό που ενδεχομένως να απελευθερωθεί κατά την απόψυξη, καθώς και τη σάρκα, για την παρασκευή του επιδόρπιου ή ενός smoothie.

Συνταγές με κατεψυγμένη μπανάνα από την Chiquita

Στη συνέχεια, ακολουθούν μερικές νέες συνταγές, που θα σας παρέχουν κάποιες καλές ιδέες και συναρπαστικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσετε τις κατεψυγμένες μπανάνες σας. Ας ρίξουμε μια ματιά!

Παγωτό με κατεψυγμένη μπανάνα από την Chiquita

Παγωτό με κατεψυγμένη μπανάνα από την Chiquita

Αυτό το εύκολο στην παρασκευή παγωτό είναι ένας υπέροχος, υγιεινός τρόπος για να προσφέρετε στον εαυτό σας και την οικογένεια μια υπέροχη λιχουδιά. Για αυτήν την απλή συνταγή χρησιμοποιούμε κατεψυγμένες μπανάνες, κατευθείαν από τον καταψύκτη, για την παρασκευή μιας υπέροχης κρεμώδους λιχουδιάς που θα λατρέψουν τα παιδιά. Είναι καλύτερα να έχετε μερικές ψιλοκομμένες φέτες κατεψυγμένης μπανάνας, γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να χτυπήσετε στο μπλέντερ κομμάτια μπανάνας από μια ολόκληρη κατεψυγμένη μπανάνα. Θα εκπλαγείτε από την υπέροχη υφή αυτού του παγωτού, το οποίο είναι τόσο νόστιμο όσο αυτά που προσφέρουν πολλές εμπορικές επωνυμίες. Να είστε σίγουροι!

Smoothie με κατεψυγμένη μπανάνα και matcha από την Chiquita

Smoothie με κατεψυγμένη μπανάνα και matcha από την Chiquita

Τα smoothie μπανάνας είναι ό,τι καλύτερο! Έχουμε πολλές συνταγές στον ιστότοπό μας για smoothie με φρέσκες, ψιλοκομμένες μπανάνες, και η παρακάτω συνταγή αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την αγαπημένη μας, υγιεινή, νόστιμη λιχουδιά καθιστώντας τη το ιδανικό, δροσιστικό σνακ για το καλοκαίρι. Ανακατέψτε κατεψυγμένα κομμάτια μπανάνας με γάλα της επιλογής σας (αμυγδάλου, βρόμης, ζωικό ή καρύδας) και προσθέστε κανέλα, μέλι και καρύδια για ένα γευστικό, απολαυστικό smoothie που είναι ιδανικό για χαλάρωση μετά από τρέξιμο ή γυμναστική.

Τι είναι τέλειο με το ότι μπορείτε να καταψύξετε μπανάνες; Ότι μπορείτε να αγοράσετε όσες θέλετε στο κατάστημα χωρίς άγχος. Αγοράστε ένα τσαμπί για να τις απολαύσετε τώρα και ένα για να τις καταψύξετε! Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε πάντα μια νόστιμη μπανάνα Chiquita διαθέσιμη για όταν χρειάζεστε ένα νόστιμο, υγιεινό σνακ ενώ μπορείτε να είστε σίγουροι ότι καμία μπανάνα δεν θα καταλήξει στα απορρίμματα.

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link