ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Η καλύτερη συνταγή Banana Bread, πόσες μπανάνες χρειάζεται;

ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 Δεκεμβρίου 2020 ・ 5 ανάγνωση λεπτών

Μία συνταγή Banana Bread είναι συνήθως απλή. Αλλά γνωρίζετε τον μυστικό αριθμό για το πόσες μπανάνες θα χρειαστείτε για ένα τέλειο Banana Bread;

Τις περισσότερες φορές η ζαχαροπλαστική είναι μια τέχνη που απαιτεί ακρίβεια, και κάποιες φορές μπορεί να γίνει τρομακτικά απαιτητική – πόσο μάλλον για τους αρχάριους. Ωστόσο, το μεγάλο πλεονέκτημα με κάθε συνταγή Banana Bread είναι ότι, όταν χρησιμοποιείτε μπανάνες σε μια συνταγή, έχετε περισσότερη ευελιξία σε ό,τι αφορά την ωριμότητά τους, αλλά και τον αριθμό τους. Ωστόσο, ΟΝΤΩΣ υπάρχει ένας μυστικός αριθμός για το πόσες μπανάνες θα χρειαστείτε για το ΤΕΛΕΙΟ Banana Bread:

Διαβάστε παρακάτω για να τον μάθετε!

Η καλύτερη συνταγή Banana Bread, πόσες μπανάνες χρειάζεται;

Πόσο ώριμες πρέπει να είναι οι μπανάνες μου;

Όσον αφορά στην προετοιμασία Banana Bread, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι “όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες, τόσο το καλύτερο”. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μπανάνα, αρκεί να μην είναι πολύ πράσινη. Εάν οι μπανάνες σας είναι καφέ (ή ακόμη και μαύρες), να θυμάστε ότι μπορείτε να τις ξεφλουδίσετε και να τις καταψύξετε, για να τις χρησιμοποιήσετε αργότερα σε οποιαδήποτε συνταγή Banana Bread. Οι πιο ώριμες μπανάνες τείνουν να είναι πιο γλυκές και, γι’ αυτόν τον λόγο, πολλές συνταγές αναφέρουν ότι χρειάζεστε “πολύ ώριμες” μπανάνες. Βέβαια, αυτό δεν είναι αναγκαστικό.

Τι γίνεται αν οι μπανάνες μου δεν έχουν ωριμάσει πλήρως;

Εάν οι μπανάνες σας δεν είναι τόσο ώριμες όσο θα τις θέλατε για τη συνταγή Banana Bread, μπορείτε πάντα να βάλετε τις λιγότερο ώριμες (πιο πράσινες) μπανάνες σε χαμηλό φούρνο (150 °C) για 20 λεπτά, για να μαλακώσουν λιγάκι.

Πώς να φυλάξω τις μπανάνες μου;

Ο καλύτερος τρόπος φύλαξης για τις μπανάνες Chiquita είναι να τις αφήσετε σε μια φρουτιέρα ή να τις κρεμάσετε σε έναν γάντζο, σε θερμοκρασία δωματίου. Ποτέ μη βάζετε μια πράσινη μπανάνα στο ψυγείο, καθώς έτσι δεν θα ωριμάσει και η φλούδα της θα γίνει μαύρη. Εάν θέλετε να μη γίνουν οι μπανάνες σας καφέ πολύ γρήγορα, μπορείτε να κερδίσετε λίγο χρόνο καλύπτοντας το σημείο που ενώνονται τα στελέχη τους με αλουμινόχαρτο.

Πώς μπορώ να φτιάξω το τέλειο Banana Bread;

Φτάσατε στο πιο σημαντικό σημείο αυτής της σελίδας! Το μεγαλύτερο μυστικό για το τέλειο Banana Bread με μπανάνες Chiquita είναι… ετοιμαστείτε… η δική μας… καλύτερη συνταγή Banana Bread της Chiquita! Αυτή η κλασική συνταγή Banana Bread έχει την ΤΕΛΕΙΑ ποσότητα μπανάνας που θα χρειαστείτε, για να φτιάχνετε τέλειο Banana Bread, κάθε φορά.

Το καλύτερο vegan μπανάνα ψωμί Chiquita

Για αυτήν την κλασική συνταγή Banana Bread, το ΠΕΝΤΕ είναι ο “μαγικός αριθμός” για τις μπανάνες κλασικού μεγέθους που θα χρειαστείτε. Η συνταγή απαιτεί τέσσερις πολύ ώριμες μπανάνες για να φτιάξετε τη ζύμη και άλλη μία ώριμη (κίτρινη) μπανάνα για την επικάλυψη. Για τις τέσσερις πολύ ώριμες μπανάνες, όσο πιο καφέ είναι η φλούδα τόσο καλύτερα για εσάς. Για τη μία ώριμη μπανάνα, χρειάζεστε μια μπανάνα με κίτρινη φλούδα, η οποία μπορεί να έχει και λίγες καφέ κηλίδες.

Θα χρειαστείτε επίσης:

5 κ.σ. ηλιέλαιο
1½ κούπα αλεύρι σίτου
¾ της κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι

  • Βήμα 1: Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 °C. Πρόκειται για την κλασική θερμοκρασία που χρησιμοποιείται σε πάρα πολλές συνταγές για κέικ.
  • Βήμα 2: Σε ένα μπολ πολτοποιήστε τις τέσσερις πολύ ώριμες μπανάνες Chiquita με ένα πιρούνι και στη συνέχεια απλώς ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κι αυτό είναι ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα σε αυτήν τη συνταγή. Σε άλλες συνταγές θα χρειαζόσασταν δύο ή ακόμα και τρία ξεχωριστά μπολ: ένα για την πολτοποιημένη μπανάνα και άλλα δύο για τα υγρά και τα ξηρά συστατικά. Αυτή η συνταγή, όμως, είναι πάρα πολύ απλή και λερώνετε ελάχιστα σκεύη.
  • Βήμα 3: Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα κέικ και μεταφέρετε εκεί το μείγμα. Για να αποκτήσετε το κλασικό σχήμα Banana Bread, θα χρειαστείτε μια κλασική μακρόστενη φόρμα για ψωμί. Σήμερα, υπάρχουν πάρα πολλές, εξαιρετικές αντικολλητικές ή και σιλικονούχες φόρμες για ψωμί, ωστόσο εμείς σας συνιστούμε να στρώσετε αντικολλητικό χαρτί στη φόρμα, ώστε η αφαίρεση του Banana Bread να γίνει ακόμη πιο εύκολα.
  • Βήμα 4: Ξεφλουδίστε την μπανάνα που κρατήσατε για την επικάλυψη και κόψτε τη στη μέση κατά μήκος. Τοποθετήστε προσεκτικά τα δύο κομμάτια πάνω στην άψητη ζύμη και ψήστε για περίπου 50-60 λεπτά. Για να δοκιμάσετε αν είναι έτοιμο, τρυπήστε το Banana Bread με μια οδοντογλυφίδα στη μέση. Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο!

Τώρα ξέρετε τον μυστικό αριθμό για τις μπανάνες που χρειάζεστε για να φτιάξετε τη καλύτερη συνταγή Banana Bread, της Chiquita, φυσικά! Επίσης, μάθατε μερικές πολύ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να καταψύξετε τις καφέ μπανάνες και πώς να κάνετε τις πράσινες μπανάνες να ωριμάσουν, εάν χρειαστεί. Τι περιμένετε, λοιπόν; Αγοράστε μερικές μπανάνες Chiquita και ξεκινήστε τις προετοιμασίες! Αν χρειαστείτε βοήθεια, ξέρετε ακριβώς πού να τη βρείτε!

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link