ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Πώς να κάνετε τις πράσινες μπανάνες σας να ωριμάσουν πιο γρήγορα;

ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

27 Απριλίου 2021 ・ 4 ανάγνωση λεπτών

Το έχουμε περάσει όλοι και όλες, λάτρεις της μπανάνας. Κάποιες φορές, σας τραβάει πραγματικά να απολαύσετε μια νόστιμη μπανάνα Chiquita εξαιρετικής ποιότητας, όταν βλέπετε το πράσινο τσαμπί πάνω στον πάγκο της κουζίνας ή στο κατάστημα της γειτονιάς και σας κοιτάζει κι αυτό δελεαστικά. Εντελώς μη ώριμες μπανάνες! Ή έχετε ένα τέλειο τσαμπί με κατακίτρινες μπανάνες, ενώ εσείς χρειάζεστε πιο ώριμες καφέ για να φτιάξετε ένα γλυκό. Οπότε, μπορείτε να κάνετε κάτι με εκείνες τις πράσινες μπανάνες, ώστε να ωριμάσουν πιο γρήγορα για να τις απολαύσετε; Ή πώς μπορείτε να βρείτε καφέ μπανάνες για νόστιμο μπανανόψωμο; Είμαστε εδώ για εσάς! Παρακάτω, θα βρείτε τέλειες ιδέες για να ωριμάσετε γρήγορα τις μπανάνες στο στάδιο που επιθυμείτε.

SG93IHRvIG1ha2UgeW91ciBncmVlbiBiYW5hbmFzIHJpcGVuIGZhc3Rlcg==

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τις μπανάνες να ωριμάσουν πιο γρήγορα;

  1. Αφήστε τις μαζί σε ένα μέρος
    Αν θέλετε να ωριμάσουν πιο γρήγορα από ό,τι συνήθως οι πράσινες μπανάνες, να θυμάστε να μην τις ξεχωρίσετε – αφήστε τις στο τσαμπί. Αν αφήσετε τις μπανάνες όλες μαζί, θα ωριμάσουν πιο γρήγορα από ό,τι αν τις κρατάτε χωριστά. Βεβαίως, αν θέλετε μία ή δύο μπανάνες να ωριμάσουν πιο αργά, ώστε να τις απολαύσετε με την άνεσή σας, μπορείτε να τις κρατάτε χωριστά, ώστε να τους πάρει περισσότερο χρόνο να αποκτήσουν αυτό το πανέμορφο, κατακίτρινο χρώμα.
  2. Τοποθετήστε τις σε ένα ζεστό σημείο
    Αν τοποθετήσετε τις μη ώριμες μπανάνες σας σε ένα ζεστό σημείο, θα τις βοηθήσετε σίγουρα να ωριμάσουν πιο γρήγορα. Μπορείτε να τις βάλετε για λίγο στο περβάζι του παραθύρου ή πάνω στο ψυγείο, κοντά στο πίσω μέρος του, όπου απελευθερώνεται ο ζεστός αέρας. Ανάλογα με το πόσο σκληρές και πράσινες ήταν οι μπανάνες σας όταν τις αγοράσατε, μπορεί να φτάσουν στο ιδανικό επίπεδο ωρίμανσης μέσα σε μια μέρα ή μέχρι τέσσερις ή πέντε ημέρες το πολύ.
  3. Τοποθετήστε τις σε μια χάρτινη σακούλα με ώριμα φρούτα
    Ορισμένα φρούτα (όπως οι μπανάνες) απελευθερώνουν αιθυλένιο καθώς ωριμάζουν και το αιθυλένιο βοηθά στη μετατροπή του αμύλου σε ζάχαρη, οπότε συμβάλλουν επίσης στην ωρίμανση των φρούτων που βρίσκονται γύρω τους. Είναι γνωστό ότι αν θέλετε να ωριμάσει κάποιο φρούτο, μπορείτε να βάλετε μια πολύ ώριμη μπανάνα κοντά του. Σε γενικές γραμμές, τα σαρκώδη φρούτα απελευθερώνουν αιθυλένιο καθώς ωριμάζουν. Οπότε, αν έχετε ένα σαρκώδες φρούτο (όπως μια τομάτα) που είναι πολύ ώριμο, τοποθετήστε το δίπλα στις άγουρες μπανάνες σας αντί να το πετάξετε! Τοποθετήστε τις μπανάνες σε μια χάρτινη σακούλα με το ώριμο φρούτο σας και διπλώστε τη σακούλα στο πάνω μέρος για να παραμείνει εντός αυτό το χρήσιμο αέριο. Με αυτόν τον τρόπο, οι άγουρες μπανάνες σας θα κιτρινίσουν όμορφα σε μια με δύο μέρες.
Πώς να κάνετε τις πράσινες μπανάνες σας να ωριμάσουν πιο γρήγορα;

Πώς να ωριμάσετε τις μπανάνες σας για να φτιάξετε γλυκό

Καλά όλα αυτά, αλλά πώς θα ωριμάσετε γρήγορα τις μπανάνες σας για να φτιάξετε κάποιο γλυκό; Κάποιες συνταγές χρειάζονται πολύ ώριμες μπανάνες και αν επιθυμείτε αυτό το στάδιο ωρίμανσης, ο πιο καλός τρόπος είναι ο φυσικός! Δώστε τη δυνατότητα στη μητέρα φύση να βοηθήσει να αναπτυχθούν όλα αυτά τα φυσικά σάκχαρα όπως χρειάζεται. Αν θέλετε να απολαύσετε λίγο μπανανόψωμο τώρα, τι γίνεται; Υπάρχουν κάποιες εξαιρετικές λύσεις για να φτάσει η μπανάνα στο επιθυμητό στάδιο ωρίμανσης για το γλυκό σας. Οι παρακάτω τρόποι είναι περισσότερο κατάλληλοι για τις κίτρινες παρά για τις πράσινες μπανάνες, αν και μπορεί να βοηθήσει και τις σχεδόν ώριμες μπανάνες να φτάσουν στο επιθυμητό στάδιο.

  1. Στον φούρνο
    Πώς μπορείτε να ωριμάσετε τις μπανάνες στον φούρνο; Αρχικά, μη βγάλετε τη φλούδα (διαφορετικά, η μπανάνα θα χάσει τα πολύτιμα υγρά της). Τοποθετήστε τις μπανάνες σε αλουμινόχαρτο ή σε ταψάκι με λαδόκολλα σε φούρνο που έχετε προθερμάνει στους 150 βαθμούς Κελσίου, για 15 με 20 λεπτά και γυρίστε τις στα μισά, μέχρι να μαυρίσουν τελείως. Αφού κρυώσουν, βγάλτε με ένα κουτάλι το μαλακό εσωτερικό και πολτοποιήστε το, ώστε να είναι έτοιμο για τη συνταγή σας. Αν χρησιμοποιήσετε μπανάνες που έχετε ωριμάσει με αυτόν τον τρόπο στις συνταγές σας, η υφή και η γεύση των επιδορπίων σας πρέπει να είναι σχεδόν ίδια με της μπανάνας που έχει ωριμάσει φυσικά.
  2. Στον φούρνο μικροκυμάτων
    Το ψήσιμο στον φούρνο μικροκυμάτων είναι πολύ γρήγορο, οπότε αυτή η μέθοδος δεν δίνει τη δυνατότητα στα σάκχαρα να αναπτυχθούν εξίσου καλά με το ψήσιμο στον συμβατικό φούρνο, οπότε μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο περισσότερη ζάχαρη στη συνταγή σας. Ξεφλουδίστε τις μπανάνες σας προτού τις βάλετε στον φούρνο μικροκυμάτων. Διαφορετικά μπορεί να εκραγούν. Τοποθετήστε απλώς την μπανάνα που έχετε ξεφλουδίσει σε πιάτο που ενδείκνυται για χρήση σε μικροκύματα για 30 δευτερόλεπτα περίπου στην υψηλή σκάλα. Θα πρέπει να καίει όταν τη βγάλετε. Αν θέλετε περισσότερες από μία μπανάνες, καλό είναι να ψήσετε ξεχωριστά την κάθε μία στον φούρνο μικροκυμάτων, για να βεβαιωθείτε ότι έχουν θερμανθεί ομοιόμορφα.
  3. Στο ψυγείο
    Σας φαίνεται βουνό η προετοιμασία των υλικών πριν φτιάξετε τη συνταγή; Οι μπανάνες σας διευκολύνουν γιατί διατηρούνται απίστευτα καλά στο ψυγείο. Αν έχετε κάποιες καφέ μπανάνες, βάλτε τις σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και αποθηκεύστε τις στο ψυγείο. Είναι απίστευτο ότι διατηρούνται έως και οκτώ εβδομάδες. Αυτό σας δίνει πολλές ευκαιρίες να φτιάξετε ένα μπανανόψωμο, όταν θα έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη κι αν έχετε μόνο άγουρες μπανάνες στον πάγκο σας, είναι ένα πολύ χρήσιμο συστατικό για επιδόρπια.
  4. Στον καταψύκτη
    Οι μπανάνες καταψύχονται πολύ καλά, οπότε αν έχετε κάποιες πολύ ώριμες μπανάνες μπορείτε απλά να τις ξεφλουδίσετε και να ξεχωρίσετε την κάθε μία τυλίγοντάς τη σε λαδόκολλα και τοποθετώντας τις σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και έπειτα στον καταψύκτη. Αν δεν έχετε πολύ χώρο στον καταψύκτη, μπορείτε να τις ξεφλουδίσετε, να τις κόψετε σε κομματάκια και μετά να τις καταψύξετε. Ωστόσο, μην ξεχάσετε να τις καταψύξετε ξεχωριστά ώστε να έχετε το μέγεθος μερίδας που επιθυμείτε για τις συνταγές που θα φτιάξετε! Οι κατεψυγμένες μπανάνες είναι μια τέλεια επιλογή για τα γλυκά που θέλουν ψήσιμο, επειδή όταν ξεπαγώσουν είναι υπέροχες και μαλακές, ιδανικές για πολτοποίηση.

Οπότε, αν στο κατάστημα της γειτονιάς σας βρίσκετε μόνο πράσινες μπανάνες, να θυμάστε ότι σε μια με δύο μέρες αφού τις αγοράσετε μπορούν να φτάσουν στο τέλειο στάδιο ωρίμανσης. Το μόνο που χρειάζεστε είναι η τεχνογνωσία!

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link