ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Μείωση της σπατάλης τροφίμων: Επτά υπέροχες συνταγές για τις ώριμες μπανάνες σας

ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

31 Μαρτίου 2020 ・ 10 ανάγνωση λεπτών

Η μείωση της σπατάλης τροφίμων είναι πολύ σημαντική σήμερα.

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως με τις μπανάνες που είναι υπερβολικά ώριμες για κατανάλωση; Τα καλά νέα είναι ότι αν έχετε μερικές πολύ ώριμες μπανάνες Chiquita, μπορεί να αποτελέσουν την αρχή για κάτι υπέροχο: σας έχουμε τέσσερις νόστιμες συνταγές για να μετατρέψετε αυτά τα ώριμα φρούτα σε φανταστικές λιχουδιές.

  1. Η επιλογή «Μην πανικοβάλλεστε»

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αν οι μπανάνες Chiquita είναι λίγο ώριμες, είναι να τις βάλετε στην κατάψυξη. Οι μπανάνες διατηρούνται άψογα στην κατάψυξη και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορες συνταγές. Ξεφλουδίστε τις, κόψτε τις σε κομμάτια και βάλτε τις σε μια σακούλα κατάψυξης. Στη συνέχεια, όταν αποψυχθούν, θα μπορούν να μετατραπούν σε υπέροχα smoothie ή γλυκό παγωτό με σοκολάτα, βούτυρο αμυγδάλου και μπανάνα.

  1. Μπανανόψωμο

Αυτή η εξαιρετική συνταγή έχει λεία υφή που οφείλεται στις τρεις ώριμες μπανάνες Chiquita και συνδυάζεται τέλεια με την τραγανή υφή που προσφέρουν τα πεκάν και τα καρύδια. Σας προσφέρει επίσης υπέροχα αρώματα από τζίντζερ, βανίλια και κανέλα, ήπια γλυκιά γεύση χάρη στο μέλι, καθώς και ιδιαίτερα πλούσια υφή που προσφέρει το γάλα καρύδας.

  1. Pancakes με μπανάνα

Αυτά τα πολύ γρήγορα pancakes φτιάχνονται εξαιρετικά εύκολα – χρησιμοποιήστε απλά μια πολύ ώριμη λιωμένη μπανάνα Chiquita, δύο αβγά και ένα τέταρτο κουταλάκι κανέλα. Ρίξτε μιάμιση κουταλιά του μείγματος σε ένα λαδωμένο τηγάνι για κάθε pancake και σερβίρετε με τραγανό μπέικον και σιρόπι σφένδαμου. Μιαμ!

  1. Μάφιν με μπανάνες

Με αυτή την υπέροχη συνταγή μπορείτε να φτιάξετε νόστιμα, υγρά, αφράτα μάφιν από τρεις πολύ ώριμες μπανάνες Chiquita και μία λιγότερο ώριμη. Προσθέστε καρύδια για πιο τραγανή υφή. Λιώστε τις πολύ ώριμες μπανάνες και κόψτε τη λιγότερο ώριμη σε κομμάτια για να πετύχετε την κατάλληλη σύσταση. Μην ξεχάσετε να αφήσετε το μείγμα λιωμένου βουτύρου-ζάχαρης να κρυώσει πριν προσθέσετε τα αυγά! Αυτά τα μάφιν ψήνονται εύκολα, φουσκώνουν όσο πρέπει και έχουν υπέροχη γεύση.

  1. Μπισκότα με μπανάνα

Αυτά τα διασκεδαστικά, νόστιμα μπισκότα φτιάχνονται εύκολα και είναι υγιεινά. Χρησιμοποιήστε ώριμες μπανάνες Chiquita, αλεσμένα αμύγδαλα και αλεύρι από φαγόπυρο, καθώς και κανέλα και μοσχοκάρυδο. Η ζύμη χωρίζεται στα δύο και στο ένα μέρος προστίθεται σκόνη κακάο. Ξετυλίγουμε τα δύο μέρη, τα τοποθετούμε το ένα πάνω από το άλλο και στη συνέχεια τα τυλίγουμε σαν λουκάνικο. Μπορείτε να τα κόψετε σε στρογγυλό σχήμα, με πάχος περίπου μισό εκατοστό. Έτσι, το μπισκότο θα έχει ξανθό και σοκολατί χρώμα.

  1. Μους μπανάνας χωρίς ζάχαρη

Αυτή είναι η συνταγή που θα σας κάνει να εύχεστε να είχατε μπανάνες Chiquita στο σπίτι. Για αυτήν τη συνταγή, θα χρειαστείτε επίσης ένα ώριμο αβοκάντο, γάλα αμυγδάλου, σιρόπι σφενδάμου ή μέλι, σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, καθώς και φιστίκια ως επικάλυψη. Προσθέστε σμέουρα σε αυτήν τη μους για ακόμα πιο υπέροχη γεύση.

  1. Νιφάδες βρώμης με μπανάνα

Αυτή η αναζωογονητική vegan συνταγή με νιφάδες βρώμης δίνει μια ξεχωριστή πινελιά σε μια καθιερωμένη οικογενειακή απόλαυση – προσθέστε μια ώριμη μπανάνα Chiquita σε νιφάδες βρώμης, γάλα αμυγδάλου, χουρμάδες, σταφίδες ή cranberry, πέκαν και σουσάμι και αρωματίστε με λίγη κανένα και μοσχοκάρυδο. Αυτή είναι άλλη μια εξαιρετικά εύκολη συνταγή – όλα τα συστατικά συνδυάζονται απλά σε ένα μπολ και στη συνέχεια ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι οι νιφάδες βρώμης να αποκτήσουν χρυσοκαστανό χρώμα.

Αξιοποιήστε τις ώριμες μπανάνες σας με διασκεδαστικούς τρόπους και μειώστε τη σπατάλη τροφίμων. Μοιραστείτε τις συνταγές και τις συμβουλές σας για μείωση της σπατάλης τροφίμων χρησιμοποιώντας το #chiquitabanana

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link