Αλλάζοντας το εμβληματικό μας μπλε αυτοκόλλητο σε ροζ για τον μήνα Οκτώβριο, η πρέσβειρα της Chiquita, Miss Chiquita, στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα εκπαίδευσης και υποστήριξης, το οποίο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.

Η πρόληψη είναι καίριας σημασίας.

Small change, big difference

Το νέο ροζ αυτοκόλλητο, που ταιριάζει με τη ροζ κορδέλα, ένα διεθνές σύμβολο ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, θα κοσμεί 200 εκατομμύρια γευστικές κίτρινες μπανάνες της Chiquita σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, η Miss Chiquita δίνει το παράδειγμα, αλλάζοντας την εμβληματική της πόζα σε μια πόζα όπου κάνει αυτοεξέταση. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου και όχι μόνο, η Miss Chiquita ενθαρρύνει τις γυναίκες να κάνουν μικρές αλλαγές στη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας, για να τις βοηθήσει να ζήσουν έναν ολιστικά υγιεινό τρόπο ζωής. Αυτή η μικρή αλλαγή, που γίνεται σε συνεργασία με διάφορες βασικές ΜΚΟ σε διάφορες αγορές, έχει ως στόχο να βοηθήσει τις γυναίκες να εμπνεύσουν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά, ζώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής και προγραμματίζοντας τακτικές εξετάσεις με μαστογραφίες.

Συνεργασία της Chiquita με το «Άλμα Ζωής»

Στην παγκόσμια αποστολή για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, όλοι αναλαμβάνουμε κάποιο ρόλο. Ενώνουμε περήφανα τις δυνάμεις μας με σημαντικούς παγκόσμιους οργανισμούς υγείας και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις για να διαδώσουμε το μήνυμα στις γυναίκες σε όλο τον κόσμο σχετικά με τη σημασία και την επείγουσα ανάγκη για ετήσια εξέταση μαστού και έγκαιρη διάγνωση. Όπως, επίσης, και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και υγιεινών διατροφικών συνηθειών.
Η συνεργασία μας με το «Άλμα Ζωής» μας δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουμε τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα παρέχει πολύτιμη υποστήριξη για την υλοποίηση των προγραμμάτων που υποστηρίζουν ασθενείς με καρκίνο μαστού όταν έχουν ανάγκη.

Ποτέ δεν φανταζόμουν, ότι μια γυναίκα στα 29 της χρόνια μπορεί να ασθενήσει με καρκίνο μαστού. Εάν δεν μου συνέβαινε, δεν θα το πίστευα ποτέ. Παίρνοντας τη διάγνωσή μου, έμαθα πως ο καρκίνος δεν κάνει διαχωρισμούς, είναι κάτι που μας αφορά όλους. Με το «Άλμα Ζωής» με "σύστησε" ο χειρουργός μου, για να προσφέρω υποστήριξη σε άλλες γυναίκες με καρκίνο μαστού και να μετατρέψω την εμπειρία μου σε κάτι δημιουργικό και χρήσιμο. Μετά από όλα αυτά νιώθω πως η ζωή μου έχει αλλάξει: έχω κρατήσει μόνο τα θετικά, κατάλαβα τι έχει αξία και νόημα, έμαθα να ξεχωρίζω τα σημαντικά και να απολαμβάνω τις στιγμές με οικογένειά μου και φίλους! Ίσως τελικά να ήταν τυχερό αυτό που μου συνέβη γιατί μου έδωσε να καταλάβω ότι η ζωή είναι όμορφη και γλυκιά, φτάνει όμως να πιστέψουμε σε αυτή και να την διεκδικήσουμε!
Β., Survivor Καρκίνου Μαστού, μέλος και εκπαιδευμένη εθελόντρια του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής" και μέλος του ΔΣ του

Στοιχεία και αριθμοί

Το «Άλμα Ζωής» είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες survivors καρκίνου μαστού, του οποίου τα μέλη, το Δ.Σ. και οι ειδικά εκπαιδευμένες εθελόντριες είναι γυναίκες με προσωπική εμπειρία καρκίνου μαστού. Στα 34 έτη λειτουργίας του το «Άλμα Ζωής» παρέχει δωρεάν πολυεπίπεδη στήριξη προς τη γυναίκα που νοσεί και μεριμνά για την έγκυρη ενημέρωση κάθε γυναίκας για τον καρκίνο του μαστού και τις μεθόδους πρόληψής του.
“Μην παραβλέψετε τα παρακάτω στοιχεία! Μόνο έτσι θα κατανοήσετε γιατί η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές.

1. Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου στις γυναίκες
2. Κάθε χρόνο υπάρχουν 7772 νέες περιπτώσεις καρκίνου μαστού στην Ελλάδα
3. 1 στις 7 γυναίκες θα εμφανίσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της”

Μπανάνα συνταγές