Pink Power 🎗️
ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού

Ο Οκτώβρης έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως μήνας ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού. Θέλοντας να τιμήσει τον σκοπό αυτό, η Chiquita χρωματίζει Ροζ το εμβληματικό Μπλε Αυτοκόλλητό της, για να ταιριάζει με τη Ροζ Κορδέλα, το διεθνές σύμβολο για τον καρκίνο του μαστού. Έτσι, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η Chiquita στολίζει 200 εκατομμύρια νόστιμες, κίτρινες μπανάνες σε όλο τον κόσμο με τα limited-edition ροζ αυτοκόλλητά της.

Στην Chiquita είμαστε υπερήφανοι για τον ρόλο μας ως «Καλός Γείτονας» και δείχνουμε έμπρακτα την στήριξη μας σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο του μαστού, ο οποίος επηρεάζει τις γυναίκες και τις οικογένειές τους σε όλον τον κόσμο. Στηρίζουμε ένθερμα τη χειραφέτηση όλων των γυναικών, καθώς αποτελεί θεμελιώδες κομμάτι της πρωτοβουλίας μας Behind the Blue Sticker. Ως εκ τούτου, συμμετέχουμε ενεργά σε δράσεις που έχουν στόχο να ευαισθητοποιήσουν περαιτέρω πάνω στο ζήτημα αυτό, προάγοντας παράλληλα την υγεία και την συνολική ευημερία των γυναικών παγκοσμίως. Είμαστε υπέρμαχοι της προώθησης της «ροζ δύναμης» και της γνώσης γύρω από τον καρκίνο του μαστού, επειδή ως γνωστόν, «η γνώση είναι δύναμη»!

Παρακάτω, εξετάζουμε συνοπτικά την τρέχουσα κατάσταση και τονίζουμε τη σημασία του γιατί τώρα, περισσότερο από ποτέ, γινόμαστε μέρος της προσπάθειας για την αύξηση της ευαισθητοποίησης γύρω από ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες και συμβουλές, μαζί φυσικά, με νόστιμες, υγιεινές συνταγές.

Pink Power ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού

Οι συνταγές μας

Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια νόστιμη μπανάνα Chiquita – είναι γεμάτη γεύση και καλοσύνη! Επίσης, οι μπανάνες μας πρωταγωνιστούν στις αμέτρητες υγιεινές συνταγές που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Όπως είναι γνωστό, δεν υπάρχει ακόμη θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού. Ωστόσο, θεωρούμε ότι η πρόληψη αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές τακτικές, μέσα από την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και την επαγρύπνηση για την έγκαιρη διάγνωση μέσω τακτικών εξετάσεων.

Ανακαλύψτε παρακάτω τις έξι υγιεινές συνταγές που δημιουργήσαμε ειδικά για τον μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού!

Σε συνεργασία με το «Άλμα Ζωής» και, με στόχο να διαδώσουμε το μήνυμα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, επιλέξαμε και προτείνουμε την παρακάτω συνταγή, καθώς είναι εύκολη ως προς την εκτέλεση, έχει υπέροχη γεύση και συμβάλλει στην υγιεινή σας διατροφή.

Μια διαφορετική εκδοχή ενός ονειρεμένου και αγαπημένου, για όλη την οικογένεια επιδορπίου, του banana split, από όπου λείπουν τα λιγότερο υγιεινά συστατικά, χωρίς ωστόσο να λείπει η απολαυστική γεύση και η πλούσια υφή. Είναι η τέλεια λιχουδιά για πρωινό!

Αυτό το δροσιστικό smoothie είναι μια τροπική λιχουδιά με υπέροχη γεύση, ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε μια γεμάτη μέρα.

Πιστεύουμε ότι οι μπανάνες αποτελούν μια από τις καλύτερες επιλογές για την υγεία και αυτή η συνταγή θα σας κάνει να το πιστέψετε κι εσείς! Ποιος χρειάζεται να αγοράσει frozen yogurt απ’έξω; Μπορείτε να φτιάξετε ένα πολύ απλό, κρεμώδες και εκπληκτικά νόστιμο frozen yogurt που θα λατρέψει όλη η οικογένεια και μόνοι σας!

Μια νόστιμη εναλλακτική λύση χωρίς ξηρούς καρπούς για όσους έχουν αλλεργία. Είμαστε σίγουροι ότι όταν δοκιμάσετε αυτό το νόστιμο βούτυρο ηλιόσπορου δεν θα ξαναχρησιμοποιήσετε φυστικοβούτυρο. Και όταν το προσθέσετε σε αυτή την υπέροχη υγιεινή συνταγή, θα γευτείτε ένα πραγματικά λαχταριστό σνακ.

Ένα smoothie με μπανάνα Chiquita την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα, λέμε εμείς. Συστήνουμε ανεπιφύλακτα αυτό το smoothie ως ένα τέλειο πρωινό για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με τον πιο υγιεινό τρόπο.

Το χαμομήλι είναι ένα ευρέως γνωστό βότανο που βοηθά στον ύπνο. Σε συνδυασμό με την μπανάνα Chiquita, είμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψετε αυτό το ιδιαίτερο τσάι με την υπέροχη γεύση.

Οι Συνεργασίες και οι Πρωτοβουλίες μας

Για τον μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, και όχι μόνο, συνεργαζόμαστε με αρκετές σημαντικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω:

Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΗΠΑ, Ολλανδία, Βέλγιο)

Pink Ribbon (Γερμανία)

AIRC (Ιταλία)

Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με ΚαρκίνοΜαστού «Άλμα Ζωής» (Ελλάδα)

Η συνεργασία μας με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και αποτελεί μέρος του σημαντικού έργου που επιτελείται για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον καρκίνο του μαστού και την ενίσχυση και την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα, καθώς και σε άλλα μέρη της Ευρώπης (Ισπανία, Πολωνία, Φινλανδία και Ρωσία) θα διοργανωθεί το Digital Race for the Cure®. Περισσότερες πληροφορίες για την διοργάνωση «Greece Race for the Cure®» μπορείτε να βρείτε στο https://greecerace.gr/.

Το «Race for the Cure®» είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στην Ευρώπη με σκοπό την ενίσχυση της υγείας των γυναικών. Οι  συμμετέχοντες στην εκδήλωση τρέχουν και περπατούν για να συγκεντρώσουν χρήματα για οργανώσεις και νοσοκομεία που ασχολούνται με τον καρκίνο του μαστού και να ευαισθητοποιηθούν για τη νόσο και την πρόληψή της. Με 500.000 νέες διαγνώσεις και 125.000 ανθρώπους να πεθαίνουν από καρκίνο του μαστού στην Ευρώπη κάθε χρόνο, η ανεύρεση πόρων είναι ζωτικής σημασίας.

Pink Power ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού

DOWNLOAD THE INFOGRAPHICS

Στοιχεία και αριθμοί για τον καρκίνο του μαστού

  • Η εμφάνιση καρκίνου μαστού είναι συχνότερη στις γυναίκες, αν και ακόμη και οι άνδρες μπορούν να νοσήσουν από αυτή την μορφή καρκίνου.
  • Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου μαστού αυξάνεται με την ηλικία. Οι περισσότεροι καρκίνοι μαστού εντοπίζονται σε γυναίκες άνω των 55 ετών.
  • Η ύπαρξη στενού συγγενή εξ’αίματος που έχει νοσήσει από καρκίνο μαστού αυξάνει τον κίνδυνο να νοσήσετε, αν και η πλειοψηφία των ασθενών με καρκίνο μαστού δεν έχουν συγγενή που να έχει νοσήσει.
  • Άλλοι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο νόσησης σχετίζονται με τον τρόπο ζωής και περιλαμβάνουν την κατανάλωση αλκοόλ, το αυξημένο βάρος ή την παχυσαρκία και την έλλειψη σωματικής άσκησης.
  • Η καλύτερη στιγμή για να κάνετε μαστογραφία είναι περίπου μια εβδομάδα μετά την περίοδό σας.

DOWNLOAD THE GUIDELINES

Ο Αντίκτυπος της Covid

Οι ειδικοί εκφράζουν τις ανησυχίες τους, καθώς το 2020 και το 2021 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τις προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις τους, εξαιτίας του φόβου τους για την COVID-19. Η παράλειψη των εξετάσεων αυτών, η έλλειψη έγκαιρης διάγνωσης και ενημέρωσης, η μη υιοθέτηση μέτρων πρόληψης, αλλά και η απουσία ενός υγιεινού τρόπου διατροφής και ζωής, θα μπορούσε να έχει μοιραίες συνέπειες, εκθέτοντας τους ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας σε πολύ υψηλότερο κίνδυνο.

Η Chiquita έχει ενώσει τις δυνάμεις της με κάποιους από τους σημαντικότερους οργανισμούς υγείας παγκόσμια, όπως τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού«Άλμα Ζωής» στην Ελλάδα, την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία, την Pink Ribbon στη Γερμανία και την AIRC στην Ιταλία, για να μεταφέρει προς τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της σημαντικότητας και της ανάγκης για τη διενέργεια ετήσιων προληπτικών εξετάσεων μαστού, που μπορεί να οδηγήσει σε έγκαιρη διάγνωση.

Pink Power ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού

Η υγεία ως γυναικείο δικαίωμα

Εκτός από το ροζ αυτοκόλλητο, καλλιεργούμε και διατηρούμε μακροχρόνιες συνεργασίες με οργανώσεις για τον καρκίνο του μαστού σε σημαντικές αγορές μας. Για να προσφέρουμε ουσιαστικές λύσεις και να ενθαρρύνουμε τους καταναλωτές να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, προτείνουμε νόστιμες και διασκεδαστικές συνταγές με τις θρεπτικές μπανάνες μας, γεμάτες από πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα. Επιπλέον, εκπαιδεύουμε τις γυναίκες για τη σημασία των εξετάσεων και την έγκαιρη διάγνωση.

Πιστεύουμε ότι όσο πιο ενημερωμένες είναι οι γυναίκες σε θέματα έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης, τόσο το καλύτερο. Στην Chiquita, δεσμευόμαστε να κάνουμε το καλύτερο για να διασφαλίσουμε ότι οι γυναίκες θα έχουν τις καλύτερες δυνατές ευκαιρίες στην υγεία.

Η Chiquita και οι Γυναίκες

Από τα πρώτα κιόλας βήματα της Chiquita, η αγαπημένη σε όλους Miss Chiquita αποτελεί το σύμβολο της εταιρείας. Η ίδια και ότι πρεσβεύει βρίσκεται στην καρδιά μας, προωθώντας έναν χώρο εργασίας με ίσες ευκαιρίες και την ανάγκη του “Να είσαι καλός γείτονας”. Επιπλέον, έχουμε καταρτίσει ανεξάρτητα προγράμματα αξιολόγησης για τους εργαζομένους μας, διασφαλίζοντας ότι οι γυναίκες μπορούν να εργάζονται με ασφάλεια, σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, που τους επιτρέπει να αξιοποιούν στο έπακρο τα ταλέντα τους και να επιτυγχάνουν τις φιλοδοξίες τους.

Μετατρέποντας το Μπλε Αυτοκόλλητό μας σε Ροζ

Είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές του αγώνα για την καταπολέμηση του καρκίνου και της ουσιαστικής προσπάθειας για την διατήρηση της καλής υγείας. Δεσμευόμαστε να δράσουμε ενεργά για να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν την καλύτερη δυνατή εκδοχή της ζωή τους. Ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού μας δίνει μια σημαντική ευκαιρία προώθησης της φροντίδας του εαυτού μας, της υιοθέτησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής και της σημασίας της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Ελπίζουμε ότι όταν θα δείτε το ροζ αυτοκόλλητο στις μπανάνες Chiquita αυτόν τον Οκτώβριο, θα σας δώσει την ίδια έμπνευση που δίνει και σε μας!

Η Ετήσια Δέσμευσή μας για τον Σκοπό

Η Ροζ Κορδέλα είναι το διεθνές σύμβολο για την ευαισθητοποίηση κατά του καρκίνου του μαστού και κάθε Οκτώβρη εκατομμύρια άνθρωποι την φορούν για να υποστηρίξουν τον σκοπό αυτό. Δεδομένου ότι το ευρέως αναγνωρισμένο Μπλε Αυτοκόλλητο της Chiquita λειτουργεί ως μια πλατφόρμα ενημέρωσης για την πρέσβειρα μας, τη Miss Chiquita, μας δίνει την δυνατότητα να αλλάξουμε το χρώμα του σε ροζ, στέλνοντας έτσι ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης.

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link