Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας παγκόσμιας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Ντύσαμε λοιπόν το εμβληματικό Μπλε Αυτοκόλλητο στα ροζ για να ταιριάζει με τη ροζ κορδέλα, το διεθνές σύμβολο της ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, τα περιορισμένης κυκλοφορίας ροζ αυτοκόλλητα θα στολίσουν 200 εκατομμύρια από τις νόστιμες κίτρινες μπανάνες μας σε όλο τον κόσμο!

Η σειρά μας με τα ροζ αυτοκόλλητα δείχνει πώς μικρές αλλαγές, τόσο απλές όσο η εκπαίδευση σε θέματα υγείας και η ευαισθητοποίηση (και η προσωρινή αλλαγή του Μπλε Αυτοκόλλητου σε ροζ!), μπορούν να εμπνεύσουν τις γυναίκες να ζήσουν έναν ολιστικά υγιεινό τρόπο ζωής, με τακτική αυτοεξέταση και επισκέψεις ελέγχου στον γιατρό για καρκίνο του μαστού.

Η πρόληψη είναι καίριας σημασίας.

Μοιραζόμαστε ένα όραμα

Συνεργασία της Chiquita με το «Άλμα Ζωής»

Στην παγκόσμια αποστολή για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, όλοι αναλαμβάνουμε κάποιο ρόλο. Ενώνουμε περήφανα τις δυνάμεις μας με σημαντικούς παγκόσμιους οργανισμούς υγείας και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις για να διαδώσουμε το μήνυμα στις γυναίκες σε όλο τον κόσμο σχετικά με τη σημασία και την επείγουσα ανάγκη για ετήσια εξέταση μαστού και έγκαιρη διάγνωση. Όπως, επίσης, και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και υγιεινών διατροφικών συνηθειών.

Η συνεργασία μας με το «Άλμα Ζωής» μας δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουμε τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα παρέχει πολύτιμη υποστήριξη για την υλοποίηση των προγραμμάτων που υποστηρίζουν ασθενείς με καρκίνο μαστού όταν έχουν ανάγκη.

Ποτέ δεν φανταζόμουν, ότι μια γυναίκα στα 29 της χρόνια μπορεί να ασθενήσει με καρκίνο μαστού. Εάν δεν μου συνέβαινε, δεν θα το πίστευα ποτέ. Παίρνοντας τη διάγνωσή μου, έμαθα πως ο καρκίνος δεν κάνει διαχωρισμούς, είναι κάτι που μας αφορά όλους. Με το «Άλμα Ζωής» με "σύστησε" ο χειρουργός μου, για να προσφέρω υποστήριξη σε άλλες γυναίκες με καρκίνο μαστού και να μετατρέψω την εμπειρία μου σε κάτι δημιουργικό και χρήσιμο. Μετά από όλα αυτά νιώθω πως η ζωή μου έχει αλλάξει: έχω κρατήσει μόνο τα θετικά, κατάλαβα τι έχει αξία και νόημα, έμαθα να ξεχωρίζω τα σημαντικά και να απολαμβάνω τις στιγμές με οικογένειά μου και φίλους! Ίσως τελικά να ήταν τυχερό αυτό που μου συνέβη γιατί μου έδωσε να καταλάβω ότι η ζωή είναι όμορφη και γλυκιά, φτάνει όμως να πιστέψουμε σε αυτή και να την διεκδικήσουμε!
Β., Survivor Καρκίνου Μαστού, μέλος και εκπαιδευμένη εθελόντρια του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής" και μέλος του ΔΣ του

Facts & Figures

Το «Άλμα Ζωής» είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες survivors καρκίνου μαστού, του οποίου τα μέλη, το Δ.Σ. και οι ειδικά εκπαιδευμένες εθελόντριες είναι γυναίκες με προσωπική εμπειρία καρκίνου μαστού. Στα 34 έτη λειτουργίας του το «Άλμα Ζωής» παρέχει δωρεάν πολυεπίπεδη στήριξη προς τη γυναίκα που νοσεί και μεριμνά για την έγκυρη ενημέρωση κάθε γυναίκας για τον καρκίνο του μαστού και τις μεθόδους πρόληψής του.
Όραμα του «Άλμα Ζωής» είναι κάθε γυναίκα που νοσεί με καρκίνο μαστού στην Ελλάδα να έχει πλήρη ψυχοκοινωνική στήριξη, ενημέρωση και ενδυνάμωση για τη βέλτιστη αντιμετώπιση της ασθένειας. Παράλληλα, κάθε γυναίκα να είναι πλήρως ενημερωμένη για τον καρκίνο του μαστού και τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσής του. Ως σύλλογος ασθενών, το επιστημονικό έργο του σχεδιάζεται και συντονίζεται από τους ειδικούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας του και εγκρίνεται από πολυμελή Διεπιστημονική Επιτροπή.
Ο σύλλογος διαθέτει Κοινωνική Υπηρεσία, Ψυχολογική Υπηρεσία και Υπηρεσία Νομικής Συμβουλευτικής. Η λειτουργία του Συλλόγου στηρίζεται οικονομικά αποκλειστικά και μόνο σε χορηγίες, δωρεές και στις συνδρομές των μελών του, με ετήσιο οικονομικό διαχειριστικό έλεγχο από την εταιρεία Deloitte.

Μην παραβλέψετε τα παρακάτω στοιχεία! Μόνο έτσι θα κατανοήσετε γιατί η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές.

1. Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου στις γυναίκες

2. Κάθε χρόνο υπάρχουν 7772 νέες περιπτώσεις καρκίνου μαστού στην Ελλάδα

3. 1 στις 7 γυναίκες θα εμφανίσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της

4. Η συχνότητα ίασης καρκίνου μαστού αν διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο μπορεί να φτάσει το 97%

Οι συνταγές μας

Η ετήσια δέσμευσή μας για αυτήν την αποστολή

Στην Chiquita, έχουμε δεσμευτεί να συμβάλλουμε σημαντικά στην ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού. Η υγεία των γυναικών είναι ένα θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα, και αποτελεί θεμελιώδη συνιστώσα της πρωτοβουλίας μας: Πίσω από το Μπλε Αυτοκόλλητο.

Δεν υποστηρίζουμε μόνο την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, αλλά εμπνέουμε επίσης δράσεις για την υιοθέτηση ενός ολιστικά υγιεινού τρόπου ζωής, με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση στο επίκεντρο.