ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΝΕΑ

Η Chiquita γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΝΕΑ

10 Νοεμβρίου 2020 ・ 8 ανάγνωση λεπτών

Τα παιδιά είναι το μέλλον μας και η καλύτερη περίοδος για να γιορτάσουμε τους μικρούς μας φίλους είναι η 20η Νοεμβρίου, η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.

Οι μπανάνες Chiquita ανέκαθεν ήταν αγαπημένο φρούτο για τα παιδιά (και τους γονείς τους) επειδή είναι το ιδανικό σνακ που τους προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια για τον ιδιαίτερα έντονο τρόπο ζωής τους. Είναι μια φυσική, βολική, εξαιρετικά νόστιμη και κορυφαίας ποιότητας τροφή.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού γιορτάζει τη διακήρυξη και έγκριση της σύμβασης για τα δικαιώματα των παιδιών. Η μέρα είναι αφιερωμένη στην προώθηση της ανάγκης για βελτίωση της ευημερίας των παιδιών σε όλο τον κόσμο, της προστασίας τους από οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης και της λήψης των απαραίτητων μέτρων για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για αυτά. Σκοπός της Chiquita είναι να διαδραματίσει τον ρόλο της στην προστασία του μέλλοντος των παιδιών με όσο το δυνατόν πιο βιώσιμο τρόπο.

Η βιωσιμότητα βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας και, ως εκ τούτου, θεωρούμε ύψιστης σημασίας να διασφαλίζουμε ότι οι επιχειρήσεις μας σέβονται τα δικαιώματα των παιδιών στις κοινότητες όπου εργαζόμαστε. Σε όλο τον κόσμο, τα παιδιά επιδεικνύουν σθένος και ηγετικό χαρακτήρα υποστηρίζοντας έναν πιο βιώσιμο τρόπο διαβίωσης. Καλούμε λοιπόν όλον τον κόσμο να συμβάλει στην προσπάθεια των παιδιών, να αξιοποιήσει τις προόδους που έχουν σημειωθεί και να δεσμευτεί εκ νέου ότι θα δοθεί προτεραιότητα στα παιδιά: για κάθε παιδί, κάθε δικαίωμα.

Chiquita_παιδία_βιωσιμότητα

Η εμπλοκή μας με τα παιδιά ήταν ισχυρή από την αρχή γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να επενδύουμε στις επόμενες γενιές. Για παράδειγμα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας μας Πώς να είσαι καλός γείτονας –η δέσμευσή μας για τις κοινότητες στις οποίες ζουν οι υπάλληλοί μας– υποστηρίζουμε την εκπαίδευση των παιδιών των υπαλλήλων μας, επενδύοντας σε σχολικές υποδομές και προσφέροντας πακέτα σχολικών ειδών.

Κάθε χρόνο, διανέμουμε πάνω από 3.300 πακέτα σχολικών ειδών στα παιδιά των υπαλλήλων μας στις τροπικές περιοχές όπου καλλιεργούνται οι μπανάνες μας, συμπεριλαμβανομένων της Γουατεμάλας, της Ονδούρας και της Κόστα Ρίκα. Τα πακέτα σχολικών ειδών προσφέρουν στα παιδιά ένα μέρος του υλικού που χρειάζονται για να αριστεύσουν στον τομέα της εκπαίδευσης και να έχουν ελπίδα για το μέλλον τους. Εδώ και δεκάδες χρόνια, η Chiquita διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην εξάλειψη της παιδικής εργασίας από τη βιομηχανία: Η κατάσταση ελέγχεται και πιστοποιείται συνεχώς από ανεξάρτητους εξωτερικούς ελεγκτές όπως η Rainforest Alliance και η SA8000.

Η προσέγγιση της Chiquita στην υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων είναι ενσωματωμένη στην καμπάνια βιωσιμότητας “Πίσω από το Μπλε Αυτοκόλλητο”. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε τον ιστότοπο: https://chiquitabrands.com/sustainability/

Chiquita_παιδία_βιωσιμότητα 2

Έχουμε διαπιστώσει ότι τα παιδιά είναι η πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα και έχουμε αναθέσει μια πρώτη στην ιστορία της βιομηχανίας εκτίμηση επιπτώσεων για τα δικαιώματα των παιδιών στις καλλιέργειές μας στην Κόστα Ρίκα και τον Παναμά, συνεργαζόμενοι με μια εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, προκειμένου να προσαρμόσουμε τα εργαλεία εκτίμησης επιπτώσεων της UNICEF στους τόπους της επιχειρηματικής μας δραστηριοποίησης. Υποστηρίζουμε πλήρως τα Δικαιώματα του Παιδιού και τις Επιχειρησιακές Αρχές (CRBP) που αναπτύχθηκαν από τη UNICEF, την Παγκόσμια Συμφωνία του ΟΗΕ και τη ΜΚΟ Save the Children

Μια γευστική μπανάνα Chiquita είναι πλούσια σε βασικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, όπως είναι η Βιταμίνη Β6, οι διαλυτές ίνες, το μαγγάνιο και το κάλιο, για να θρέψουν το σώμα τους και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την ατελείωτη φαντασία τους. Κατανοούμε ότι η εκπαίδευση, η υγεία και η πρόσβαση στο παιχνίδι είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον ενός παιδιού και είμαστε περήφανοι που η Chiquita και οι μπανάνες μας, με την υπέροχη γεύση και την κορυφαία ποιότητα τους, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην διασφάλιση της πρόσβασης σε υγιεινές τροφές για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο και της οικοδόμησης ενός όσο το δυνατόν καλύτερου μέλλοντος για αυτά.

Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://chiquitabrands.com/sustainability/

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link