Τα οφέλη από την κατανάλωση των καλύτερων μπανανών | Chiquita

μπανάνα οφέλη

Μας κάνουν καλό οι μπανάνες; Φυσικά! Τι γνωρίζετε για τα οφέλη της μπανάνας;

Η μπανάνα Chiquita είναι ένα από τα πιο υγιεινά σνακ με υψηλή διατροφική αξία, μία πραγματική υπερτροφή.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, ξεκινώντας με την ιστορία του ονόματός της που δεν είναι καθόλου τυχαίο! Γνωρίζατε ότι το επιστημονικό όνομα της μπανάνας είναι «musa sapientum» ή «φρούτο των σοφών»; Σύμφωνα με έναν παλιό μύθο, οι σοφοί της Ινδίας αναπαύονταν στη σκιά της και έτρωγαν τον καρπό της! Γι’ αυτό ονομάστηκε «το φρούτο των σοφών».

Χάρη σε όλα τα οφέλη της μπανάνας (είναι γεμάτη με φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη Β6 και βιταμίνη C), συμφωνούμε, πράγματι, ότι είναι σοφό να τρώμε όσες περισσότερες μπορούμε. Η μπανάνα είναι πραγματικά μία από τις καλύτερες υπερτροφές που διατηρούν το σώμα μας σε καλή φυσική κατάσταση. Τα οφέλη της μπανάνας είναι η ίδια η μπανάνα.

τα φρούτα μας

Πιθανότατα το πιο τέλειο φρούτο στον κόσμο

Chiquita class extra

Τόνωση ενέργειας από τη φύση!

Ανακαλύψτε τα οφέλη των μπανανών Chiquita

Ψάχνετε για υγιεινά σνακ; Η Chiquita Banana σας καλύπτει απόλυτα

Ψάχνετε για υγιεινά σνακ που έχουν εξαιρετικά οφέλη για την υγεία, την πιο νόστιμη γεύση και την καλύτερη ποιότητα;. Στη συνέχεια πάρτε μια μπανάνα Chiquita και απολαύστε την πιο τέλεια υπερτροφή στον κόσμο. Είναι το ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή είτε για εσάς, είτε για τα παιδιά σας και είναι γεμάτες με τις απαραίτητες βιταμίνες B6 και C. Οι μπανάνες είναι, επίσης, ένα από τα καλύτερα φρούτα που είναι πλούσια σε κάλιο, άρα είναι σημαντικές για τη διατήρηση της καλής λειτουργίας της καρδιάς καθώς και της αρτηριακής πίεσης.

Δείτε περισσότερα για τις μπανάνες μας εδώ για να δείτε τι κάνει το Chiquita Bananas το καλύτερο υγιεινό σνακ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Healthy eating snacks - Are bananas good for you?

Διατροφή με μπανάνα

Ποια είναι τα άλλα οφέλη της μπανάνας;  Μπορούν πραγματικά να σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα, αφού περιέχει ντοπαμίνη η οποία δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό! Στην πραγματικότητα, οι μπανάνες περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή, κυρίως κατεχίνες, που έχουν συνδεθεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, όπως η μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Είναι πλούσιες σε τρυπτοφάνη, μια πρωτεΐνη την οποία ο οργανισμός μας μετατρέπει σε σεροτονίνη, ορμόνη γνωστή για τις χαλαρωτικές και ευεργετικές επιδράσεις της στη διάθεσή μας.  Επιπροσθέτως, η μπανάνα περιέχει βιταμίνη B6, η οποία σε σωστές ποσότητες αναλαμβάνει να ρυθμίσει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και αυτό είναι ένας από τους παράγοντες που εξασφαλίζει καλή διάθεση. Το αγαπημένο μας κίτρινο υπερφρούτο είναι γεμάτο με απαραίτητες βιταμίνες, όπως η ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2), η οποία βοηθά στην αναιμία, τον καταρράκτη και τα σκασμένα χείλη, ενώ κάνει μέχρι και το δέρμα μας να φαίνεται υπέροχο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

οφέλη της μπανάνας

1. Οι μπανάνες δεν έχουν λιπαρά και χοληστερόλη

Όταν μιλάμε για μπανάνες, τα λιπαρά και η χοληστερόλη δεν είναι πρόβλημα. Αυτό το φρούτο δεν περιέχει χοληστερόλη και λιπαρά, γι’ αυτό και είναι μια υγιεινή επιλογή για όλους. Οι μπανάνες Chiquita είναι επίσης μια εκπληκτική πηγή ανθεκτικού αμύλου, ειδικά όταν είναι ακόμα λίγο πράσινες. Αυτό το άμυλο λέγεται “ανθεκτικό” επειδή δεν χωνεύεται εύκολα, που σημαίνει ότι το σώμα μας το αφομοιώνει πολύ αργά. Επομένως, μια μπανάνα αποδίδει πολύ λιγότερες θερμίδες από ένα μπισκότο ή ένα γλυκό αντίστοιχου μεγέθους. Επίσης, αν ακολουθείτε μια ειδική διατροφή (paleo, χωρίς γλουτένη, χωρίς γαλακτοκομικά, vegan, Whole30 (που μειώνει την πρόσθετη ζάχαρη), χωρίς δημητριακά, χωρίς ζάχαρη ή με βάση τα φυτά), μια μπανάνα Chiquita είναι το ιδανικό υποκατάστατο για την επεξεργασμένη ζάχαρη, τα αυγά ή το αλεύρι.

2. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο

Το κάλιο έχει πολυάριθμα οφέλη. Αυτό το μεταλλικό στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, προστατεύει την καρδιά και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Συμβάλλει επίσης στην υποστήριξη του νευρικού συστήματος και τη βελτίωση της μυϊκής λειτουργίας. Εάν θέλετε να ανακτήσετε πιο γρήγορα τις δυνάμεις σας μετά από έντονη άσκηση, μαντέψατε σωστά: Το κάλιο μπορεί να βοηθήσει και εδώ. Και από πού μπορείτε να πάρετε αυτό το θαυματουργό μεταλλικό στοιχείο; Μια μπανάνα μεσαίου μεγέθους περιέχει τη γενναιόδωρη ποσότητα των 400 milligram καλίου που αντιστοιχούν σχεδόν στο 10% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.

3. Και είναι επίσης μια εκπληκτική πηγή βιταμινών

Το χρήσιμο φρούτο μας είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία, όπως η ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2), η οποία βοηθά στην πρόληψη της αναιμίας, του καταρράκτη και των σπασμένων χειλιών, ενώ διατηρεί το δέρμα σας υγιές και απαλό. Η B2 είναι επίσης πολύ σημαντική για τη διατήρηση των αποθεμάτων ενέργειας του οργανισμού, ενώ βοηθά επίσης στην απορρόφηση και ενεργοποίηση άλλων ωφέλιμων βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Μόλις φάτε μια μπανάνα έχετε εξασφαλίσει ήδη το 35% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Β6, μιας βασικής βιταμίνης για την ανάπτυξη των κυττάρων. Το φιλικό κίτρινο φρούτο μας περιέχει επίσης καλή ποσότητα μαγγανίου, το οποίο υποστηρίζει τα οστά και τον μεταβολισμό, καθώς και μαγνήσιο, βιταμίνη Α, σίδηρο, χαλκό και άλλες απαραίτητες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που εξασφαλίζουν ότι ο οργανισμός μας διατηρείται σε άριστη κατάσταση. Οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες Ε και C και η φυσική υγρασία του φρούτου είναι επίσης εξαιρετικά οφέλη της μπανάνας που συμβάλλουν στην αναζωογόνηση και την ενυδάτωση του κουρασμένου δέρματος.

4. Οι μπανάνες προσφέρουν εξαιρετική φυσική προστασία

Η βιταμίνη C είναι το μπαλαντέρ της φύσης που ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Μια μπανάνα περιέχει 10 milligram αυτής της ισχυρής βιταμίνης και έτσι βοηθά στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού σας. Οι μπανάνες Chiquita είναι μια φανταστική πηγή ειδικών διαλυτών ινών που μειώνουν την κακή χοληστερόλη και τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και διαβήτη τύπου 2.

5. Οι μπανάνες δίνουν ενέργεια που διαρκεί

Όταν φροντίζουμε το σώμα μας και ειδικά όταν κάνουμε έντονες αθλητικές δραστηριότητες, χρειαζόμαστε πολλή ενέργεια. Οι μπανάνες δεν είναι μόνο πλούσιες σε βιταμίνες, αλλά περιέχουν και απλούς υδατάνθρακες που είναι ο τέλειος τρόπος για να πάρετε μια ισχυρή δόση ενέργειας. Θέλετε ένα απογευματινό σνακ ή μήπως χρειάζεστε ενέργεια για την προπόνησή σας; Οι μπανάνες είναι ο σύμμαχός σας! Με αυτά τα οφέλη, δεν είναι να απορεί κανείς που οι αθλητές αντοχής και οι δρομείς αγαπούν τις μπανάνες Chiquita. Μάλιστα, συνεργαζόμαστε με πολλούς δρομείς και μαραθωνοδρόμους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που τρέχουν στους περίφημους αγώνες της Νέας Υόρκης, της Disney και της Αθήνας.

Βάλτε λοιπόν λίγο ζωηρό κίτρινο στην καθημερινότητά σας και να είστε σίγουροι ότι το σώμα σας θα το λατρέψει!

6. Οι μπανάνες ανοίγουν εύκολα

Γνωρίζετε πραγματικά πώς να ανοίξετε μια μπανάνα Chiquita;

Βλέπετε το άκρο του μίσχου της μπανάνας που κόπηκε από το φυτό; Συνήθως, προσπαθούμε να την ανοίξουμε λανθασμένα από εκεί. Γυρίστε την μπανάνα ανάποδα και κοιτάξτε το άλλο μυτερό άκρο της. Πιάστε και πιέστε το μεταξύ του δείκτη και του αντίχειρά σας. Έτσι, θα ανοίξει εύκολα η φλούδα της μπανάνας, για να την ξεφλουδίσετε. Παιχνιδάκι!

Οι μπανάνες είναι μάλιστα το απόλυτο φαστ φουντ, καθώς έχουν τη δική τους πρακτική συσκευασία που δεν είναι μόνο ανθεκτική, ώστε να μεταφέρονται εύκολα, αλλά μπορεί να γίνει μέχρι και λίπασμα!

1 2 3 4 5 6

Τα καλύτερα σνακ πριν και μετά την προπόνηση

Δουλεύετε σκληρά για να χάσετε βάρος και να γυμναστείτε; Δοκιμάστε μπανάνες σαν σνακ πριν ή μετά την προπόνηση. Αναμφίβολα είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για σνακ κατά την περίοδο που κάνετε δίαιτα αφού θεωρείται μία υπερτροφή! Οι μπανάνες μπορεί να είναι γλυκές, αλλά μια ολόκληρη μπανάνα Chiquita μεσαίου μεγέθους έχει μόλις 100 θερμίδες περίπου. Έτσι, οι μπανάνες είναι ένα σνακ χαμηλών θερμίδων και ιδανικές για σνακ διατροφής! Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή να κρατηθείτε σε καλή φόρμα, τότε δοκιμάστε τις μπανάνες ως σνακ πριν ή μετά την προπόνηση.

Οι μπανάνες Chiquita είναι, επίσης, μια εξαιρετική πηγή ανθεκτικού αμύλου, ειδικά όταν είναι ακόμα λίγο πράσινες. Αυτό το άμυλο ονομάζεται “ανθεκτικό” επειδή αντιστέκεται στην πέψη κι έτσι το σώμα μας το χωνεύει πιο αργά. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά παίρνουμε πολύ λιγότερες θερμίδες από μια πιο πράσινη μπανάνα σε σχέση με την αντίστοιχη ποσότητα γλυκών τροφίμων, όπως μπισκότα ή καραμέλες.

5 καλύτερα σνακ πριν την προπόνηση
Ποδηλασία_μπανάνες_Chiquita

Γιατί αλλού οι μπανάνες είναι τα πιο υγιή φρούτα; Είναι γεμάτα φυτικές ίνες!

Οι μπανάνες χαιρετίζονται ως μία από τις καλύτερες υπερτροφές για πολλούς λόγους. Χάρη στη μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών και υγιεινών λιπαρών για την καρδιά, το αίσθημα κορεσμού διαρκεί περισσότερο. Αυτό είναι υπέροχο νέο εάν κάνετε δίαιτα ενώ ταυτόχρονα εξηγεί γιατί οι μπανάνες Chiquita είναι μέρος πολλών σχεδίων σε προγράμματα αποτοξίνωσης και απώλειας βάρους. Επίσης, οι ίνες τους ανήκουν σε μια ειδική κατηγορία, τις διαλυτές ίνες, οι οποίες μειώνουν την κακή χοληστερόλη, καθώς και τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου και διαβήτη τύπου 2.

Οι μπανάνες μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη και στην αντιμετώπιση των γαστρεντερικών προβλημάτων, χάρη στη μεγάλη ποσότητα διαλυτών ινών, ενώ τα φυσικά τους σάκχαρα σάς χαρίζουν μια δόση ενέργειας που διαρκεί. Για μια υγιεινή διατροφή που θα λατρέψετε, δοκιμάστε τις νόστιμες και εξαιρετικά εύκολες συνταγές ψωμιού μπανάνας και άλλες συνταγές πρωινού!

Το καλύτερο υγιεινό σνακ για αθλητές

Εάν είστε αθλητής, οι μπανάνες είναι πραγματικά το καλύτερο υγιεινό σνακ, μια αληθινή υπερτροφή. Η θρεπτική αξία τους είναι απλά αξεπέραστη και ειδικά όταν αθλείστε, χρειάζεστε όσο περισσότερη ενέργεια μπορείτε να πάρετε. Εκτός από βιταμίνες, οι μπανάνες περιέχουν, επίσης, απλούς υδατάνθρακες που είναι ένας πολύ καλός τρόπος για μια γρήγορη έκρηξη ενέργειας που χρειάζεστε. Αν κάνετε δίαιτα ή θέλετε ένα διαιτητικό σνακ ή χρειάζεστε ένα υγιεινό σνακ για να τροφοδοτήσετε την προπόνησή σας, τότε οι μπανάνες είναι εδώ, έτοιμες για να καλύψουν κάθε σας ανάγκη!

Όσον αφορά τα γενικά οφέλη για την υγεία, οι μπανάνες είναι αναμφίβολα η καλύτερη επιλογή σε σύγκριση με πολλά προπαρασκευασμένα και επεξεργασμένα σνακ. Είναι μια “καλή” φυσική πηγή ζάχαρης (φρουκτόζης) και περιέχουν μια γενναιόδωρη ποσότητα φυτικών ινών, πράγμα που σημαίνει ότι η χώνεψη και η απορρόφηση του φρούτου γίνονται αργά, αποτρέποντας τόσο την απότομη αύξηση του ζαχάρου όσο και την ξαφνική μείωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Health Benefits of Bananas

Οι μπανάνες μπορούν να προστατεύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Η θρεπτική αξία της μπανάνας είναι γεγονός! Σύμφωνα με το ινστιτούτο Linus Pauling, το ανοσοποιητικό σύστημα χρειάζεται επαρκή πρωτεΐνη, απαραίτητα λιπαρά οξέα και τουλάχιστον 11 βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που συνεργάζονται για να το διατηρήσουν υγιές.

Μια μπανάνα μεσαίου μεγέθους, μήκους 18 με 20 εκατοστών, περιέχει 2% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης των 5 από τα 11 θρεπτικά συστατικά: σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Α, σελήνιο και πρωτεΐνες. Παρέχει, επίσης, μεγαλύτερες ποσότητες τεσσάρων άλλων θρεπτικών ουσιών που είναι απαραίτητες για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα απόκρισης, όπως είναι η βιταμίνη C, η διάσημη φυσική πηγή ενίσχυσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Κάθε μπανάνα έχει περίπου 10 mg βιταμίνης C, δίνοντάς της επάξια τον τίτλο για την καλύτερη υπερτροφή όσον αφορά την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού μας.

Αν όλα αυτά δεν ήταν αρκετά για να σας πείσουν για τις ευεργετικές ιδιότητες της μπανάνας στον οργανισμό μας και έχετε ακόμα κάποια αμφιβολία σχετικά με το ποιο άλλο στοιχείο της είναι εκείνο που εντάσσει τις μπανάνες στην υγιεινή διατροφή, η μπανάνα είναι γεμάτη από φυτικές ίνες!

Χάρη σε όλα τα οφέλη της μπανάνας (είναι γεμάτη με φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνη Β6 και βιταμίνη C), είναι καλό να τρώμε όσες περισσότερες μπανάνες μπορούμε. Η μπανάνα είναι πραγματικά μία από τις καλύτερες υπερτροφές και τα οφέλη της διατηρούν το σώμα σας σε καλή φυσική κατάσταση.

Και δε σταματάνε εδώ τα οφέλη της μπανάνας!

Γιατί να επιλέξετε τις μπανάνες Chiquita για το μωρό σας!

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να αναμείξετε τις μπανάνες με πολλά διαφορετικά τρόφιμα για το μωρό σας; Για παράδειγμα, μπορείτε να αναμείξετε μπανάνες με χυλό ρυζιού, σάλτσα μήλου, πουρέ καρότου ή οποιονδήποτε πουρέ λαχανικών, για να φτιάξετε ένα εύπεπτο γεύμα με φυσική γλυκιά γεύση για το μικρό σας με το οποίο πραγματικά θα ξετρελαθεί!

Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις μπανάνες μας και θα μάθετε γιατί οι μπανάνες Chiquita είναι ικανές να δημιουργήσουν το καλύτερο υγιεινό σνακ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ελα μαζί μας!

Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.