Miss Chiquita

Γνωρίστε την πρώτη κυρία των φρούτων

Στα πρώτα της χρόνια, η Miss Chiquita βρήκε τη δόξα στον διάδρομο με τα φρούτα ως μια μπανάνα κινουμένων σχεδίων. Σχεδιασμένη το 1944 από τον σκιτσογράφο Dik Browne, δημιουργό και εικονογράφο των κόμικς Hägar the Horrible και Hi and Lois, η Miss Chiquita έδωσε ένα πρόσωπο στις μπανάνες Chiquita. Ήταν η ειδική για τα πάντα σχετικά με τις μπανάνες, με μια χαρούμενη και παιχνιδιάρικη προσωπικότητα.

miss chiquita

Η ιστορία της Miss Chiquita

Στις αρχές, που ήταν μια μπανάνα κινουμένων σχεδίων, δίδαξε στους καταναλωτές τη μεγάλη θρεπτική αξία των μπανανών και το πώς να τις ωριμάζουν. Ήταν μια μεγάλη διασημότητα, κάνοντας guest εμφανίσεις σε κορυφαίες ραδιοφωνικές εκπομπές, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των Fred Allen και Alec Templeton. Άλλες ραδιοφωνικές προσωπικότητες που προσκάλεσαν τη Miss Chiquita να βγει στον αέρα ήταν ο Charlie McCarthy και ο Bert Lahr.

Καθώς οι δεκαετίες προχωρούσαν, η όψη της Miss Chiquita άλλαζε καθώς σιγά σιγά ζωντάνευε.

Πραγματικά μοντέλα και προσωπικότητες προσλήφθηκαν για να ζωντανέψουν την «Πρώτη Κυρία των Φρούτων», αρχίζοντας με την Patty Clayton το 1944. Η γεννημένη στην Πορτογαλία Elsa Miranda (καμία συγγένεια με την σταρ του σινεμά Carmen) ήταν η πιο διάσημη Miss Chiquita. Το 1945 και το 1946, η Miss Chiquita έκανε πολλές προσωπικές εμφανίσεις. Έκανε επίσης πολλές guest εμφανίσεις σε ταινίες, σε διαφημίσεις, ακόμα και με τον Arthur Fiedler και τη Συμφωνική Ορχήστρα Boston Pops.

Από το 1963, η εικόνα της Miss Chiquita εμφανίζεται στις ετικέτες που προσδιορίζουν τις μπανάνες καθώς και άλλα προϊόντα της Chiquita. Απεικονιζόταν ως μπανάνα μέχρι το 1987, όταν ο καλλιτέχνης Oscar Grillo, δημιουργός του Ροζ Πάνθηρα, τη μεταμόρφωσε σε γυναίκα. Η αλλαγή αντανακλούσε την εικόνα που είχε το κοινό για τη Miss Chiquita ως πραγματικό πρόσωπο.

Ένα από τα πιο διάσημα και αγαπημένα είδωλα στην Αμερική, η Miss Chiquita, γιόρτασε τα 50στά της γενέθλια το 1994. Ήταν μια περήφανη στιγμή. Για αυτή τη σημαντική περίσταση, επιλέχθηκε η Testa από τη Νέα Υόρκη, έπειτα από μια αναζήτηση ταλέντων σε εθνικό επίπεδο . Εκείνη τη χρονιά, η Miss Chiquita έκανε πολλές εκπομπές και προσωπικές εμφανίσεις στο πλαίσιο της εθνικής της περιοδείας «Good Will, Good Nutrition», με στόχο να δίνει σε κάθε άτομο που γνώριζε μια μπανάνα Chiquita και να τα ενημερώνει σχετικά με την υγιεινή διατροφή.

Το 2000, τον ρόλο της Miss Chiquita ανέλαβε η Angela Lanza. Οι δραστηριότητές της περιλάμβαναν την περιοδεία Chiquita Perfect For Life Tour το 2001, κατά τη διάρκεια της οποίας επισκέφτηκε, μαζί με τα μέσα ενημέρωσης, παιδιά σε σχολεία και το κοινό σε πολλές πόλεις ανά τη χώρα.

Η τελευταία από τη σειρά γυναικών που διαλέχτηκαν προσεκτικά να ενσαρκώσουν τη πρώτη πρέσβειρα των φρούτων είναι η Jenny Canales. Το 2003, ξεκίνησε τα καθήκοντά της ως Miss Chiquita χτυπώντας την καμπάνα έναρξης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για τον εορτασμό της 100ής επετείου εισαγωγής της Chiquita Brands International στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Εμπνευσμένη από τη Miss Chiquita, το 2017, η Charlotte Olympia λάνσαρε τα παπούτσια Chiquita στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. Με την κολεξιόν Let’s Go Bananas, η σχεδιάστρια παρουσίασε μια φρουτένια τάση μόδας, γεμάτη λάμψη και κέφι. Επιδεικνύοντας, ακόμη μια φορά, ότι οι μπανάνες και η Miss Chiquita είναι της μόδας παντού αυτές τις ημέρες.

Τώρα, πάνω από 70 ετών πλέον, η Miss Chiquita παραμένει η αδιαφιλονίκητη πρώτη κυρία των φρούτων που ακόμα φέρνει το χαμόγελο στα πρόσωπα των φίλων της μπανάνας παντού.