ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ & ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ

Μια γεύση από τις υπέροχες στιγμές Chiquita

ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ & ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ

7 Απριλίου 2020 ・ 10 ανάγνωση λεπτών

Since enterprising ship’s captain Lorenzo Dow Από τότε που ο Lorenzo Dow Baker, κυβερνήτης εμπορικού πλοίου, αγόρασε τα πρώτα 160 τσαμπιά μπανάνας στην Τζαμάικα το 1870 και τα μεταπώλησε στο Τζέρσεϊ Σίτι 11 ημέρες αργότερα, η Chiquita έχει γίνει μια από τις πιο αγαπημένες και διάσημες μάρκες μπανάνας στον κόσμο.

Με την πάροδο του χρόνου, η μπανάνα Chiquita υπήρξε το λαμπρό αστέρι σε πολλές σπουδαίες διαφημιστικές εκστρατείες παγκοσμίως – όλοι θυμούνται την υπέροχη Miss Chiquita και το ταξίδι της για να καταλήξει η εμβληματική φιγούρα που είναι σήμερα;

Αυτή η διασκεδαστική, γιορτινή κυρία ξεκίνησε ως μια μπανάνα κινουμένων σχεδίων το 1944, ενημερώνοντας τους καταναλωτές κατά τη διάρκεια των δύσκολων πολεμικών και μεταπολεμικών χρόνων για την εκπληκτική θρεπτική αξία του αγαπημένου μας φρούτου, ενώ στην αρχή μάθαινε στους ανθρώπους πώς να τρώνε και να χρησιμοποιούν αυτήν την εξωτική νέα άφιξη μέσα από το διάσημο τραγούδι της.

Μια γεύση από τις υπέροχες στιγμές Chiquita
Μια γεύση από τις υπέροχες στιγμές Chiquita
Μια γεύση από τις υπέροχες στιγμές Chiquita

Με την πάροδο του χρόνου, οι άνθρωποι αγάπησαν όλο και περισσότερο τις μπανάνες Chiquita και άρχισαν να καταλαβαίνουν τα οφέλη τους για την υγεία και τη διατροφή, ενώ από τη δεκαετία του 1950 εμφανίστηκε και ένα ευρύ φάσμα βιβλίων με συνταγές που παρουσίαζαν την μπανάνα σε όλη της τη δόξα με δεκάδες πραγματικά πεντανόστιμες συνταγές.

Όλα αυτά τα χρόνια δημιουργήσαμε εκατοντάδες συνταγές, καθιερώνοντας την τάση για συνταγές με μπανάνες, για να διαδώσουμε τα καλά νέα ότι οι μπανάνες δεν είναι απλώς υπέροχα, υγιεινά φρούτα που χαρίζουν ενέργεια από μόνες τους, αλλά ότι μπορούν επίσης να συνδυαστούν με άλλα συστατικά για να δημιουργήσετε εκπληκτικές, πεντανόστιμες λιχουδιές.

Τα χρόνια περνούσαν και η “Πρώτη Κυρία των Φρούτων” άρχισε να ζωντανεύει, με μοντέλα και διασημότητες να την ενσαρκώνουν. Το χαμογελαστό της πρόσωπο στολίζει τα παγκοσμίως γνωστά Μπλε Αυτοκόλλητα από το 1963.

Μια αξιοθαύμαστη κυρία ετών 70 το 2014, η Miss Chiquita είναι τόσο δημοφιλής όσο ποτέ άλλοτε, αποτελώντας την πηγή έμπνευσης για τη συλλογή μόδας της Charlotte Olympia “Let’s Go Bananas”στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου το 2017.

Miss Chiquita

Εκστρατείες

Για εμάς, η Chiquita αντιπροσώπευε πάντα τη διασκέδαση, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα –  και αυτό συνεχίζει να ισχύει καθώς κατέχουμε ηγετική θέση στον κόσμο της διαφήμισης. Ο κόσμος εξακολουθεί να θυμάται με αγάπη μερικές από τις σπουδαίες παλιές εκστρατείες μας, όπως τη χιουμοριστική εκστρατεία της δεκαετίας του 1960 ‘Look for the Seal on the Peel’, με το εμβληματικό μπλε αυτοκόλλητο να εμφανίζεται στα μέτωπα μικρών και μεγάλων. Η εκστρατεία αυτή έγινε πολύ δημοφιλής εκείνη την εποχή, ενώ πολλοί καταναλωτές τη μιμούνται ακόμη και σήμερα!

Μια γεύση από τις υπέροχες στιγμές Chiquita
Μια γεύση από τις υπέροχες στιγμές Chiquita
Μια γεύση από τις υπέροχες στιγμές Chiquita

Οι διασκεδαστικές, δημιουργικές εκστρατείες μας σε όλο τον κόσμο χαρίζουν χαμόγελα στους λάτρεις της μπανάνας εδώ και δεκαετίες, ενώ αντικατοπτρίζουν το εταιρικό σλόγκαν μας “Playful by Nature”. Επιπλέον, βοηθούν τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι οι μπανάνες είναι ιδανικές για την υγεία, πεντανόστιμες και χαρίζουν ενέργεια.

Έχουμε δημιουργήσει και μερικά υπέροχα παιχνίδια με τα εμβληματικά Μπλε Αυτοκόλλητα. Οι καταναλωτές αφαιρούσαν, για παράδειγμα, τα Μπλε Αυτοκόλλητα από τις μπανάνες Chiquita και τα τοποθετούσαν πάνω σε άλλα αγαπημένα κίτρινα αντικείμενα, όπως μπάλες του τένις, μπλούζες και φούστες.

Μια γεύση από τις υπέροχες στιγμές Chiquita
Μια γεύση από τις υπέροχες στιγμές Chiquita
Μια γεύση από τις υπέροχες στιγμές Chiquita

Άλλες υπέροχες εκστρατείες από το παρελθόν περιλαμβάνουν την πολυαγαπημένη εκστρατεία ‘Quite Possibly, the World’s Perfect Food’ από τη δεκαετία του 1990, η οποία υπογράμμιζε την ευκολία και την ενέργεια που προσέφεραν οι μπανάνες Chiquita, ώστε όλοι, από παιδιά μέχρι αθλητές, να παραμένουν δραστήριοι.

Οι καταναλωτές θυμούνται με χαρά και την εκστρατεία ‘Special Delivery Banana’ από τη δεκαετία του 1960. Η εκστρατεία παρουσίαζε την τεράστια φροντίδα με την οποία οι εργαζόμενοι στη συγκομιδή και τη συσκευασία διασφάλιζαν (και εξακολουθούν μέχρι σήμερα!) ότι η αγαπημένη σας μπανάνα θα έφτανε στα χέρια σας σε άριστη κατάσταση (ακόμα και μετά από ένα ταξίδι 3.500 χιλιομέτρων στον φουρτουνιασμένο ωκεανό).

Μια γεύση από τις υπέροχες στιγμές Chiquita
Μια γεύση από τις υπέροχες στιγμές Chiquita
Μια γεύση από τις υπέροχες στιγμές Chiquita

Μια άλλη σπουδαία εκστρατεία από τη δεκαετία του 1960 έπιασε τον ταύρο –  ή μάλλον την μπανάνα –  από τα κέρατα και έδωσε την απάντηση στην ενδιαφέρουσα ερώτηση γιατί οι μπανάνες Chiquita είναι οι καλύτερες.

Απαντώντας στο ερώτημα ‘The Chiquita Banana –  Is It Really Any Differen?’ (Η μπανάνα Chiquita – Είναι όντως διαφορετική;), η εκστρατεία ανέδειξε την τεράστια φροντίδα με την οποία μεταχειριζόμαστε κάθε μπανάνα Chiquita, από τον καρπό μέχρι το κατάστημα. Για να μην αναφέρουμε την πολύ ιδιαίτερη γεύση της!

Μια άλλη κλασική εκστρατεία της δεκαετίας του 1960 με τίτλο ‘How to Read a Banana’, ενημέρωνε τους καταναλωτές για τα συναρπαστικά στοιχεία (και καμπύλες) της μπανάνας Chiquita, από την υπέροχη, γλυκιά γεύση μιας ώριμης μπανάνας μέχρι το πώς να καταλάβουν αν η συγκομιδή της έγινε τη σωστή στιγμή (όπως κάνουμε εμείς).

Μπορούμε να πούμε ότι τα πρώτα χρόνια μάθαμε στον κόσμο πώς να τρώει μπανάνες. Σήμερα, παρουσιάζουμε ορισμένες παλιές και νέες αγαπημένες συνταγές, για να τις δοκιμάσετε.

Συνταγές

 

#STAYHOME. Stay Safe, Stay Positive, Stay Home.

Miss Chiquita

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link