Μπανανόψωμο Chiquita με μύρτιλλα και γλάσο λεμονιού

Μπανανόψωμο Chiquita με μύρτιλλα και γλάσο λεμονιού
Μπανανόψωμο Chiquita με μύρτιλλα και γλάσο λεμονιού
Snack
85 min
Normal
Vegetarian
1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C.
2
Λιώστε τις μπανάνες Chiquita με πιρούνι σε ένα μπολ
3
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο για 30 δευτερόλεπτα κι έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε τις λιωμένες μπανάνες Chiquita, τα αυγά, το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
4
Σε ένα άλλο μπολ αναμείξτε το αλεύρι, τη βρώμη, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Προσθέστε αυτό το μείγμα στο μπολ με τις μπανάνες Chiquita και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα υγρό μείγμα. Προσθέστε τα μύρτιλλα στη ζύμη ανακατεύοντας απαλά και αφήνοντας δυο-τρία μύρτιλλα για γαρνίρισμα.
5
Αδειάστε με ένα κουτάλι τη ζύμη σε μια φόρμα ψησίματος και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα μύρτιλλα.
6
Ψήστε για περίπου 60-65 λεπτά κι έπειτα αφήστε το μπανανόψωμο να κρυώσει.
7
Για να φτιάξετε το γλάσο, ανακατέψτε σε ένα μικρό μπολ τον χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη άχνη. Ρίξτε το γλάσο πάνω στο κρύο κέικ.

ΥΛΙΚΑ FOR 2 PERSONS

-
2 ΆΤΟΜΑ
+
1 ½ μπανάνες Chiquita
240 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 g ζάχαρη καρύδας
240 g of butter, softened
100 g γιαούρτι
300 g μύρτιλα
2 αυγά
10 g βρώμη
5 g μαγειρική σόδα
5 mL εκχύλισμα βανίλιας
3 g αλάτι
Juice of 1 lemon
15 g ζάχαρη άχνη
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
413
Θερμίδες
21,5 g
Λιπαρά
13 g
Κορεσμένα
48,2 g
Υδατάνθρακες
8,9 g
Σάκχαρα
2,7 g
Εδώδιμες ίνες
5,6 g
Πρωτεΐνη
0,8 g
Αλάτι
Μπανανόψωμο Chiquita με μύρτιλλα και γλάσο λεμονιού
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
413
Θερμίδες
21,5 g
Λιπαρά
13 g
Κορεσμένα
48,2 g
Υδατάνθρακες
8,9 g
Σάκχαρα
2,7 g
Εδώδιμες ίνες
5,6 g
Πρωτεΐνη
0,8 g
Αλάτι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ