Vegan κέικ με βιολογικές μπανάνες Chiquita και πάνδανο

Vegan κέικ με βιολογικές μπανάνες Chiquita και πάνταν
Vegan κέικ με βιολογικές μπανάνες Chiquita και πάνδανο
Breakfast
60 min
Normal
Vegan
Lactose free
Vegetarian
1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
2
Λιώστε τις μπανάνες Chiquita με ένα πιρούνι.
3
Χτυπήστε στο μπλέντερ τις μπανάνες Chiquita με το γάλα καρύδας και το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, το γάλα αμυγδάλου και την πάστα πάνδανου σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά.
4
Σε ένα άλλο μπολ αναμείξτε το αλεύρι αμυγδάλου και το ρυζάλευρο, το αλεύρι φαγόπυρου, το άμυλο πατάτας, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη καρύδας.
5
Αδειάστε το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά. Χρησιμοποιήστε μια (ξύλινη) κουτάλα και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια παχιά και λεία ζύμη.
6
Αλείψτε τη φόρμα του κέικ με λίγο βούτυρο και πασπαλίστε με αλεύρι ή στρώστε ένα χαρτί ψησίματος. Στη συνέχεια αδειάστε τη ζύμη στη φόρμα του κέικ. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά κι έπειτα αφήστε το κέικ να κρυώσει.
7
Ψήστε τις νιφάδες καρύδας για περίπου 5 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
8
Με ένα πινέλο αλείψτε το επάνω μέρος του κέικ με σιρόπι σφενδάμου και πασπαλίστε με τα τρίμματα καρύδας.
9
Εάν θέλετε, μπορείτε να γαρνίρετε με μέντα και φετούλες μπανάνας Chiquita.

ΥΛΙΚΑ FOR 2 PERSONS

-
2 ΆΤΟΜΑ
+
2 υπερβολικά ώριμες μπανάνες Chiquita
240 mL από γάλα καρύδας
30 mL γάλα αμυγδάλου
80 mL λάδι καρύδας
120 mL σιρόπι σφενδάμου
120 g αλεύρι αμυγδάλου
90 g αλεύρι φαγόπυρου (μαυροσίταρου)
60 g ρυζάλευρο
45 g pandan paste
13 g ζάχαρη καρύδας
40 g άμυλο πατάτας
5 g μαγειρική σόδα
40 g από νιφάδες καρύδας
Extra toppings: Chiquita banana pieces + mint
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
362
Θερμίδες
22,5 g
Λιπαρά
12,7 g
Κορεσμένα
34,1 g
Υδατάνθρακες
15,1 g
Σάκχαρα
2,9 g
Εδώδιμες ίνες
5 g
Πρωτεΐνη
0,2 g
Αλάτι
Vegan κέικ με βιολογικές μπανάνες Chiquita και πάνταν
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
362
Θερμίδες
22,5 g
Λιπαρά
12,7 g
Κορεσμένα
34,1 g
Υδατάνθρακες
15,1 g
Σάκχαρα
2,9 g
Εδώδιμες ίνες
5 g
Πρωτεΐνη
0,2 g
Αλάτι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ