ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η Chiquita βελτιώνει τις εγκαταστάσεις του Δημόσιου Σχολείου Birichiche

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

31 Μαρτίου 2020 ・ 10 ανάγνωση λεπτών

Οι μαθητές του δημόσιου σχολείου που βρίσκεται στην κοινότητα Campo Birichiche στο El Progreso θα έχουν πλέον ένα ασφαλές και ευχάριστο μέρος για να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Η Chiquita υλοποίησε μια σειρά βελτιώσεων στις υποδομές του σχολείου, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η επισκευή της υποδομής των χώρων υγιεινής, οι ελαιοχρωματισμοί, η αντικατάσταση της στέγης και του δαπέδου, καθώς και η ενσωμάτωση μιας σκάλας που οδηγεί στον δεύτερο όροφο και η προσθήκη περιμετρικής περίφραξης για μεγαλύτερη ασφάλεια των μαθητών.

Για την προώθηση των αθλητικών δραστηριοτήτων, η Chiquita επένδυσε επίσης στην τοποθέτηση δύο τερμάτων ποδοσφαίρου, καθώς και στη σήμανση και περιποίηση του γρασιδιού του γηπέδου.

Αυτή η επένδυση αποτελεί μέρος του δεύτερου πυλώνα βιωσιμότητας της Chiquita ο οποίος εστιάζει στη «Σημασία του καλού γείτονα», στόχος του οποίου είναι η δέσμευση και η ευθύνη της εταιρείας να έχει θετικό και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται, επενδύοντας σε κοινωνικά έργα για τη στήριξη των παιδιών και της εκπαίδευσης, μεταξύ άλλων.

«Θέλουμε να είμαστε ένα θετικό μέλος και ένας καλός γείτονας για τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Δεσμευόμαστε να προάγουμε την ανάπτυξη και θεωρούμε ότι τα παιδιά και η εκπαίδευση είναι μια σίγουρη επένδυση που θα αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα στο μέλλον», δήλωσε ο Raúl Gigena Pazos, Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων της Chiquita.

Η κοινότητα Campo Birichiche βρίσκεται κοντά στη Φάρμα Ameribi, μία από τις φάρμες που διατηρεί η Chiquita στην Ονδούρα. Στο τοπικό σχολείο αυτής της κοινότητας φοιτούν συνολικά 150 μαθητές, ενώ οι μισοί περίπου από αυτούς τους μαθητές είναι παιδιά ανθρώπων που συνεργάζονται με την Chiquita.

Οι σχολικές εγκαταστάσεις χτίστηκαν το 1950 από την Chiquita, ενώ το κτίριο έγινε δημόσιο σχολείο το 1999.

«Το σχολείο ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Γι’ αυτό η συμβολή της Chiquita στη βελτίωση των υποδομών του εκπαιδευτικού μας κέντρου είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας, καθώς καμία εταιρεία δεν είχε ενδιαφερθεί για τη βελτίωση της κατάστασης του σχολείου εδώ και πολλά χρόνια», είπε ο διευθυντής του σχολείου Abner Roberto Rubio.

«Αυτό δίνει ένα σημαντικό κίνητρο όχι μόνο στα παιδιά, αλλά και στους γονείς. Ακόμα και αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν παιδιά από άλλα σχολεία τα οποία προσπαθούν να εξασφαλίσουν μια θέση στο συγκεκριμένο σχολείο για του χρόνου, επειδή βλέπουν ότι το σχολείο μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση», πρόσθεσε με υπερηφάνεια ο Rubio.

Η επίσημη τελετή παράδοσης του έργου ανάπλασης του σχολείου έγινε την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περιφερειακοί εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και αξιωματούχοι από το Τμήμα Κοινωνικής Ανάπτυξης και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου του El Progreso.

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link