ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Οι μπανάνες Chiquita βοηθούν στην αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

31 Μαρτίου 2020 ・ 10 ανάγνωση λεπτών

Η Chiquita βοηθάει στην επίλυση ενός από τα μεγαλύτερα τρέχοντα προβλήματα στον κόσμο, τη σπατάλη τροφίμων, προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές για το πώς να φροντίσετε να τρώγονται πάντα όλες οι γευστικότατες μπανάνες Chiquita.

Γιατί έχει γίνει η σπατάλη τροφίμων παγκόσμια επιδημία; Τόνοι φρούτων, λαχανικών και άλλων φαγώσιμων καταλήγουν στα σκουπίδια και έπειτα στις χωματερές. Εκεί, σαπίζουν και μετατρέπονται σε μια σημαντική πηγή μεθανίου, ενός δραστικού αερίου του θερμοκηπίου. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι έως και το ήμισυ όλων των τροφίμων που παράγονται δεν καταναλώνεται ποτέ, μια σπατάλη τροφίμων αξίας 1 τρισ. δολαρίων ΗΠΑ. Υπάρχει επίσης το πρόσθετο κόστος της σπατάλης νερού άνω των 172 δισ. δολαρίων ΗΠΑ για τις διαδικασίες απόρριψης.

Η Chiquita εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων με τη Feeding America, τη μεγαλύτερη οργάνωση για την ανακούφιση της πείνας στις ΗΠΑ. Μέσω αυτής της συνεργασίας, μόνο μέσα στο 2019, 2 εκατομμύρια κιλά μπανανών Chiquita έχουν διασωθεί και δωριστεί σε άτομα που είχαν ανάγκη ένα θρεπτικό σνακ.

Οι μπανάνες Chiquita βοηθούν στην αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων - 1

Αλλά πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπερβολικά ώριμες μπανάνες; Είναι πανεύκολο! Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε διάφορες γευστικότατες αλμυρές και γλυκές συνταγές, ή ακόμα και να τις καταψύξετε για μελλοντικά smoothies. Ακόμα και οι φλούδες των μπανανών μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους: τρίψτε τις στο πρόσωπό σας για να το ενυδατώσετε και να μειώσετε τις ρυτίδες, ή χρησιμοποιήστε τις για να γυαλίσετε τα φύλλα των φυτών εσωτερικού χώρου ή τα παπούτσια σας. Μπορούν ακόμα να σας βοηθήσουν να λευκάνετε τα δόντια σας ή να καταπολεμήσετε τον πονοκέφαλο! Οι φλούδες των μπανανών έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες, ενώ αποτελούν επίσης πολύ καλό οργανικό λίπασμα για τα φυτά αν κομποστοποιηθούν.

Οι μπανάνες Chiquita είναι ένα εκπληκτικό φρούτο, επειδή περιέχουν μεγάλες ποσότητες βασικών μεταλλικών στοιχείων, όπως το μαγγάνιο, που κάνει καλό στο δέρμα, και το κάλιο, που είναι σημαντικό για την καρδιακή υγεία. Είναι επίσης μια καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών, ενώ δεν περιέχουν λιπαρά ή χοληστερόλη. Έτσι, καμία ώριμη μπανάνα δεν πρέπει να πετιέται στα σκουπίδια. Δείτε παρακάτω μερικές εκπληκτικές συνταγές με μπανάνες Chiquita για να δοκιμάσετε:

Αφράτα vegan μπισκότα με ώριμες μπανάνες Chiquita
Αυτά τα μπισκότα αποτελούν μια ευχάριστη παραλλαγή του αγαπημένου σας μπανανόψωμου: με μπανάνες Chiquita, βούτυρο αμυγδάλου, καρύδια, λιναρόσπορο, κανέλα και μέλι, αποτελούν το τέλειο υγιεινό σνακ για τα παιδιά που μεγαλώνουν (ή για ενήλικες).

Οι μπανάνες Chiquita βοηθούν στην αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων - 2

Μάφιν σε κούπα με μπανάνα Chiquita
Έχετε πολύ ώριμες μπανάνες Chiquita, 15 λεπτά και έναν φούρνο μικροκυμάτων; Δείτε αυτήν την εκπληκτική συνταγή για μάφιν σε κούπα με μπανάνα Chiquita!

Οι μπανάνες Chiquita βοηθούν στην αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων - 3

Μίλκσεϊκ και παγωτό μπανάνας
Ένα μίλκσεϊκ με φυστικοβούτυρο, κομματάκια σοκολάτας και μπανάνα είναι επίσης ένας ιδανικός τρόπος να χρησιμοποιήσετε μια πιο ώριμη μπανάνα. Μπορείτε να προσθέσετε κακάο σε σκόνη για να γίνει το μίλκσεϊκ ακόμα πιο απολαυστικά σοκολατένιο. Μπορείτε επίσης να καταψύξετε τις μπανάνες που έχουν ωριμάσει και να τις χτυπήσετε στο πολυμίξερ προσθέτοντας άλλα υλικά (όπως βανίλια, ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή φουντούκια) για ένα εκπληκτικό, υγιεινό μαλακό παγωτό.

Cupcake μπανάνας με marshmallow
Προσθέστε μια ώριμη πολτοποιημένη μπανάνα στη συνηθισμένη σας συνταγή για cupcake (ενδέχεται να χρειάζεστε λίγο λιγότερο ξινόγαλα από ό,τι συνήθως, ανάλογα με τη σύσταση). Έπειτα, πριν τα βάλετε στον φούρνο, πιέστε ένα marshmallow στο κέντρο κάθε cupcake για μια γευστικότατη λιχουδιά.

Στόχος της Chiquita είναι να γίνει η σπατάλη τροφίμων παρελθόν. Οι υγιεινές και γευστικές μπανάνες Chiquita είναι τόσο ευέλικτες που ακόμα και τα πιο ώριμα φρούτα μπορούν να γίνουν μια πραγματικά γευστική λιχουδιά. Και μην ξεχνάτε, κάθε μέρος μιας μπανάνας Chiquita είναι υγιεινό, γευστικότατο και χρήσιμο!

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link