ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ & ΟΦΕΛΗ

Ώρα να σερβίρετε… μερικές μπανάνες!

ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ & ΟΦΕΛΗ

30 Μαρτίου 2020 ・ 10 ανάγνωση λεπτών

Οι μπανάνες περιέχουν απαραίτητες θρεπτικές ουσίες που ενισχύουν τις αθλητικές σας επιδόσεις.

Όσο εσείς έχετε το νου σας στα γήπεδα του τένις, η Chiquita έχει το νου της στην υγεία των αθλητών. Η ευρωπαϊκή σεζόν τένις έχει ξεκινήσει με το Ιταλικό Open, το Open της Γενεύης και το Γαλλικό Open, τα οποία διεξάγονται αυτό το μήνα. Γιατί βλέπουμε συχνά παίκτες του τένις να κολατσίζουν με μπανάνες πριν, μετά και στα μισά του αγωνίσματος;

Ας δούμε γιατί οι μπανάνες είναι ο καλύτερος φίλος του αθλητή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα παιχνίδι!

Οι μπανάνες φημίζονται ως πλούσια πηγή καλίου. Το κάλιο είναι μια απαραίτητη θρεπτική ουσία για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης ενός αθλητή. Είναι υψίστης σημασίας για τις σωματικές λειτουργίες, όπως η κίνηση των μυών, καθώς και για τη σωστή αύξηση της μυϊκής μάζας και την ανάπτυξη των μυών. Επιπλέον, ρυθμίζει τα επίπεδα νερού στο σώμα. Το κάλιο συμβάλλει στη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών στα κύτταρα του οργανισμού, αποτρέποντας τις κράμπες. Ωστόσο, το κάλιο εξαντλείται μέσω των μυών και της εφίδρωσης, συνεπώς, κατά τη διάρκεια έντονης σωματικής δραστηριότητας, ο οργανισμός χάνει μεγάλες ποσότητες από αυτό. Έτσι, οι μπανάνες είναι το ιδανικό, πλούσιο σε κάλιο σνακ κατά τη διάρκεια των σετ!

Ώρα να σερβίρετε… μερικές μπανάνες!

Νιώθετε έτοιμοι να καταρρεύσετε; Φάτε μια μπανάνα Chiquita! Οι μπανάνες δεν είναι μόνο πεντανόστιμες, αλλά αποτελούν επίσης μια πηγή γρήγορης και αποδοτικής ενέργειας. Έχουν σημαντική περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και σάκχαρα, που είναι όλα 100% φυσικά. Οι μπανάνες Chiquita είναι εδώ για να κρατήσουν το μυαλό και το σώμα σας σε εγρήγορση, ενώ εσείς χτυπάτε δυνατά τα smash. Θα σας τονώσουν άμεσα, δίνοντάς σας ενέργεια για να έχετε κοφτερό μυαλό και γρήγορα, ακριβή αντανακλαστικά. Οι μπανάνες περιέχουν επίσης τυροσίνη, ένα αμινοξύ σαν την ντοπαμίνη. Η τυροσίνη ενισχύει την εγρήγορση, το επίπεδο κινητοποίησης και την ικανότητα συγκέντρωσης.

Οι μπανάνες αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης C και τα οφέλη της βιταμίνης C είναι ευεργετικά για πολλά συστήματα του οργανισμού πέρα από το ανοσοποιητικό. Γνωρίζατε ότι είναι απαραίτητη για την ενδυνάμωση των μυών, των τενόντων και των συνδέσμων; Η βιταμίνη C επισπεύδει επίσης την αποκατάσταση της βλάβης των μαλακών μορίων. Αποφύγετε τον αγκώνα του τενιστή καταναλώνοντας ένα ή και δυο τσαμπιά μπανάνες. Επιπλέον, η βιταμίνη C ευνοεί τη σύνθεση Αδρεναλίνης καθ’ όλη τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας, ώστε να είστε έτοιμοι να κατατροπώσετε κάθε αντίπαλο.

Όλοι οι αθλητές χρειάζονται έναν καλό βραδινό ύπνο, σωστά; Μετά την υπερδιέγερση της αγωνιστικής ημέρας όμως, μπορεί να είναι δύσκολο να χαλαρώσετε. Το μυστικό κρύβεται στις μπανάνες! Το μαγνήσιο και το κάλιο που περιέχουν οι μπανάνες βοηθούν τους μύες να χαλαρώσουν. Αυτό μπορεί να διευκολύνει την επιβράδυνση του καρδιακού ρυθμού σας και να σας προετοιμάσει για ένα μακρύ βράδυ αποκατάστασης και ανάκαμψης. Επιπλέον, οι μπανάνες περιέχουν τρυπτοφάνη, η οποία μετατρέπεται σε σεροτονίνη και μελατονίνη στον οργανισμό. Οι ορμόνες αυτές βοηθούν τον εγκέφαλο να χαλαρώσει.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ατέλειωτα οφέλη για την υγεία που προσφέρουν οι μπανάνες Chiquita. Για να μην αναφέρουμε ότι είναι ένα βολικό, γρήγορο και αποτελεσματικό σνακ που μπορείτε να το πάρετε εύκολα μαζί σας παντού!

Δώστε τα όλα τη φετινή αγωνιστική σεζόν του τένις με σύμμαχο τις μπανάνες Chiquita. Μην κρατήσετε όμως όλες αυτές τις νόστιμες συμβουλές υγείας για τον εαυτό σας! Μοιραστείτε με τους φίλους σας αυτό το άρθρο για να μάθουν πόσο ωφέλιμες είναι οι μπανάνες. #servesomebananas #Chiquitabananas #wearebananas

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link