ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Τα οφέλη της μπανάνας για τους ποδηλάτες

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

4 Μαΐου 2021 ・ 4 ανάγνωση λεπτών

Οι μπανάνες Chiquita είναι το ιδανικό σνακ για πριν και μετά τη γυμναστική. Αν θέλετε να γνωρίζετε τι να φάτε πριν από την ποδηλασία, δεν έχετε παρά να επιλέξετε το κατακίτρινο αγαπημένο σας φρούτο με την καλύτερη γεύση και την εξαιρετική ποιότητα! Τι θα μπορούσε να είναι πιο νόστιμο ή πιο βολικό από μια λαχταριστή μπανάνα; Επιπλέον, όπως είναι φυσικό, περικλείονται στη δική τους ανθεκτική, οικολογική, μικρή θήκη μεταφοράς, οπότε είναι ένα από τα πιο χρήσιμα σνακ που μπορεί να επιλέξει κάποιος ποδηλάτης. Στη συνέχεια, θα ανακαλύψουμε ορισμένους από τους λόγους που καθιστούν τις μπανάνες ιδανικές για τους ποδηλάτες.

Φυτικές ίνες

Οι μπανάνες δεν είναι μόνο εύπεπτες, δηλαδή το κατάλληλο σνακ για έναν ποδηλάτη που σκέφτεται τι να καταναλώσει πριν από τη διαδρομή του, αλλά προσφέρουν και έναν ιδανικό συνδυασμό πλεονεκτημάτων. Η ποδηλασία είναι μια φανταστική αερόβια άσκηση, στην οποία χρησιμοποιείτε πολλή ενέργεια. Οι μπανάνες, ειδικά όταν είναι λίγο άγουρες, περιέχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών με τη μορφή ανθεκτικού αμύλου, που τις βοηθούν να αποδεσμεύουν σταδιακά την ενέργειά τους αφού καταναλωθούν. Οι μπανάνες Chiquita είναι ιδανικές για ένα άθλημα αντοχής όπως η ποδηλασία και είναι αυτό το γεύμα που σας γεμίζει με την ενέργεια που χρειάζεστε πραγματικά πριν από τη γυμναστική.

Υδατάνθρακες

Οι υδατάνθρακες είναι τα φυσικά αποθέματα ενέργειας και σε μια υγιεινή διατροφή οι μπανάνες αποτελούν τη βασική πηγή για αυτό το σημαντικό μακροθρεπτικό συστατικό. Όπως όλοι οι ένθερμοι αθλητές γνωρίζουν, η ιδανική τροφή πριν από τη γυμναστική είναι αυτή που περιέχει σημαντική ποσότητα υδατανθράκων, καθιστώντας την έτσι μια πλούσια πηγή ενέργειας. Ευτυχώς, ο οργανισμός μας χρησιμοποιεί με εξαιρετικό τρόπο τις μπανάνες για ενέργεια. Είναι φτιαγμένες για αυτό! Σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες που περιέχουν, οι μπανάνες προσφέρουν την τέλεια ώθηση ενέργειας που διαρκεί.

Οπότε, αν αναζητάτε τι να φάτε για να έχετε ενέργεια πριν από μια διαδρομή με το ποδήλατο, μια καλή ιδέα είναι να φάτε μια νόστιμη μπανάνα.

Τα οφέλη της μπανάνας για τους ποδηλάτες

Βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία

Αν είστε λάτρης της ποδηλασίας, είναι πιθανό να σας ενδιαφέρει και να φροντίζετε συνολικά την υγεία σας, ως μέρος ενός ενεργού τρόπου ζωής. Οπότε, σας ενημερώνουμε με χαρά ότι οι μπανάνες είναι μια καλή πηγή καλίου (100 γρ. μπανάνας περιέχουν 17,9% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας). Από πλευράς των πλεονεκτημάτων για τους ποδηλάτες, το κάλιο βοηθά στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, συμβάλλει στη σωστή λειτουργία των μυών και είναι σημαντικό για τη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα. Όλα αυτά είναι χρήσιμα στοιχεία για τους ποδηλάτες.

Οι μπανάνες περιέχουν επίσης γενναιόδωρη ποσότητα βιταμίνης Β6, δηλαδή το 18,5% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας. Αυτή η χρήσιμη βιταμίνη βοηθά στη μείωση της κόπωσης και στηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων. Εσείς τι τρώτε πριν πάτε για ποδηλασία; Μια μπανάνα, φυσικά!

Τι δεν περιέχουν οι μπανάνες;

Περίεργη ερώτηση, καταλαβαίνουμε, αλλά είναι σημαντική για τους ποδηλάτες! Οι μπανάνες δεν περιέχουν ουσιαστικά καθόλου λίπη, αλάτι και χοληστερόλη, Οπότε, προσφέρουν μια εξαιρετική βάση για τον υγιεινό τρόπο ζωής που προάγει η ποδηλασία. Όταν τίθεται αυτή η σημαντική ερώτηση, τι να φάτε πριν ή μετά από την ποδηλασία, η απάντηση είναι ξανά και ξανά η ίδια: μπανάνες Chiquita.

Τα οφέλη της μπανάνας για τους ποδηλάτες

Μετά την ποδηλασία: αποθεραπεία

Τι θα μπορούσατε να φάτε μετά την ποδηλασία; Όπως είναι φυσικό, ένας τέλειος τρόπος να αναπληρώσετε την ενέργεια που χρησιμοποιήσατε διασκεδάζοντας είναι η μπανάνα. Αν αναμείξετε μια μπανάνα με βρόμη ή γάλα αμυγδάλου και λίγο μέλι, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πραγματικά νόστιμο και υγιεινό smoothie, για να χαλαρώσετε στην αποθεραπεία. Κάποιοι άνθρωποι δηλώνουν ότι οι μπανάνες τους έχουν βοηθήσει πολύ μειώνοντας τις μυϊκές κράμπες και την κόπωση μετά την ποδηλασία. Οπότε, η μπανάνα Chiquita είναι η καλύτερη φίλη σας και το ιδανικό φρούτο για να καταναλώσετε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διαδρομή σας με το ποδήλατο!

Ύπνος

Εκτός του ότι αποτελούν ένα τέλειο σνακ για πριν ή μετά την ποδηλασία, όπως είναι γνωστό, οι μπανάνες σας βοηθούν να απολαύσετε έναν ήρεμο ύπνο. Μια μέση μπανάνα περιέχει εξαιρετικά επίπεδα βιταμίνης Β6, που σας βοηθά να αποκοιμηθείτε πιο εύκολα. Ακόμη, οι μπανάνες περιέχουν μαγνήσιο, το οποίο συμβάλλει στη χαλάρωση των μυών. Στην Chiquita, στα όνειρά μας βλέπουμε πάντα μπανάνες, κάτι που μας κάνει πολύ χαρούμενους!

Δυνατοί μύες

Όλοι οι λάτρεις της ποδηλασίας θέλουν να αναπτύξουν έναν ισχυρό μυϊκό ιστό, ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση. Μια μέση μπανάνα, με 105 θερμίδες περίπου και καθόλου λίπη, είναι ένας υγιεινός, κίτρινος τρόπος να αποφύγετε τις εκρήξεις πείνας κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Το κάλιο σε μια μπανάνα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της κατακράτησης υγρών, αν είστε επιρρεπείς στο πρήξιμο. Αν θέλετε να απολαύσετε ένα καλό σνακ για έξτρα ενέργεια, ως μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής, μια καλή ιδέα είναι να επιλέξετε μια μπανάνα, η οποία συνδυάζει όλα αυτά τα οφέλη.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλίζουμε ότι οι μπανάνες Chiquita έχουν κορυφαία γεύση και ποιότητα, ώστε να είστε σίγουροι ότι όταν επιλέγετε να φάτε μια μπανάνα πριν από την ποδηλασία, κάνετε την ιδανική επιλογή για την άσκησή σας. Αγοράστε λίγες μπανάνες σήμερα και προσθέστε τις στο πρόγραμμα διατροφής σας. Δεν θα το μετανιώσετε!

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link