ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Τα καλύτερα σνακ για πριν από τη γυμναστική

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

19 Απριλίου 2021 ・ 4 ανάγνωση λεπτών

Τον τελευταίο καιρό, η γυμναστική γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Η ισορροπημένη διατροφή αποτελεί σημαντικό μέρος της διατήρησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Η κατανάλωση ενός σνακ μετά από τη γυμναστική είναι σημαντική. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό να τρώτε κάτι και πριν από την προπόνησή σας, έτσι ώστε να παρέχετε στον οργανισμό σας την απαραίτητη ενέργεια και να επωφεληθείτε από τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε αναλυτικότερα τους λόγους για τους οποίους τα γεύματα πριν από τη γυμναστική είναι σημαντικό στοιχείο του προγράμματος διατροφής σας, και γιατί μια νόστιμη, υψηλής ποιότητας μπανάνα Chiquita είναι η ιδανική επιλογή για σνακ. Αν αναζητάτε νέους τρόπους να τροφοδοτήσετε τον οργανισμό σας με ενέργεια για τη γυμναστική σας, παρακάτω θα βρείτε κάποιες τέλειες ιδέες!

Γιατί χρειάζεται να καταναλώσω ένα γεύμα πριν από τη γυμναστική;

Η κατανάλωση ενός σνακ πριν από τη γυμναστική είναι πολύ σημαντική: για να λειτουργήσει σωστά, το σώμα μας χρειάζεται και τα κατάλληλα “καύσιμα” που θα του προσφέρουν ενέργεια! Όλοι θέλουμε το σώμα μας να αποδίδει στον μέγιστο δυνατό βαθμό κατά τη διάρκεια της προπόνησής μας. Ως εκ τούτου, τι πιο λογικό από το να επιλέξετε ένα πλούσιο ενεργειακά αλλά και θρεπτικό σνακ, το οποίο είναι παράλληλα ελαφρύ και εύπεπτο, και παρέχει τη σωστή αναλογία υδατανθράκων, βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και πρωτεϊνών; Οι μπανάνες Chiquita περιέχουν όλα τα πλεονεκτήματα που αναφέρονται παραπάνω. Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι απλώς η καλύτερη τροφή που μπορείτε να καταναλώσετε πριν από τη γυμναστική, όπως θα ανακαλύψουμε πιο αναλυτικά παρακάτω.

Είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνετε το γεύμα σας τουλάχιστον 30 λεπτά προτού ξεκινήσετε να τρέχετε, ώστε να παρέχετε στον οργανισμό σας τον απαραίτητο χρόνο για να ξεκινήσει την πέψη των χρήσιμων υδατανθράκων που περιέχει η μπανάνα!

Συνταγές για γεύματα πριν από τη γυμναστική

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας μπανάνα Chiquita για να δημιουργήσετε μια πιο χορταστική λιχουδιά. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε ορισμένες υπέροχες νέες συνταγές για να δοκιμάσετε. Γιατί να μη δοκιμάσετε μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή πριν από την επόμενη προπόνησή σας;

Μπολ με βούτυρο αμυγδάλου, καρύδα και μπανάνα για πριν από τη γυμναστική από την Chiquita

Μπολ με βούτυρο αμυγδάλου, καρύδα και μπανάνα για πριν από τη γυμναστική από την Chiquita

Τα βούτυρα ξηρών καρπών είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις μέρες μας, και αυτό δεν γίνεται χωρίς λόγο. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό με μια πεντανόστιμη μπανάνα Chiquita! Συγκεκριμένα, το βούτυρο αμυγδάλου έχει μια υπέροχη υφή και γεύση που σίγουρα θα σας ξετρελάνουν. Το πασπάλισμα με καρύδα, για να δώσετε μια εξωτική, τροπική νότα, καθιστά αυτό το μπολ την ιδανική λιχουδιά για πριν από τη γυμναστική.

Ενεργειακές μπάρες με μπανάνα και αμύγδαλο για πριν από τη γυμναστική από την Chiquita

Ενεργειακές μπάρες με μπανάνα και αμύγδαλο για πριν από τη γυμναστική από την Chiquita

Η παρασκευή της δικής σας ενεργειακής μπάρας είναι μια εξαιρετική ιδέα, γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ελέγξετε ακριβώς τι θα καταναλώσετε. Γνωρίζετε με σιγουριά ότι δεν υπάρχουν κρυμμένα σάκχαρα ή λιπαρά και μπορείτε να εστιάσετε σε υγιεινά υλικά. Αυτές οι εκπληκτικές ενεργειακές μπάρες με μπανάνες Chiquita και αμύγδαλα είναι πεντανόστιμες και πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Πιστεύουμε ότι είναι εξίσου νόστιμες με οποιαδήποτε άλλη μπάρα που θα βρείτε στο εμπόριο και αποτελούν ένα πραγματικά υπέροχο γεύμα για πριν από τη γυμναστική.

Τοστ με φυστικοβούτυρο, σπόρους τσία και μπανάνα Chiquita για πριν από τη γυμναστική

Ένας από τους πιο λαχταριστούς συνδυασμούς που μπορείτε να φανταστείτε: φυστικοβούτυρο με μπανάνα. Σε αυτήν τη συνταγή, συνδυάζεται σε ένα υπέροχο φρυγανισμένο σνακ, που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, σπόρους τσία με πολλή ενέργεια για επιπλέον ενίσχυση πριν από την άσκηση. Αυτή η συνταγή είναι τόσο δημοφιλής στα άτομα που προσέχουν τη φυσική τους κατάσταση, που μας εκπλήσσει πώς δεν έχει κερδίσει ακόμη το μετάλλιο! Απλώστε το μείγμα σε τραγανό ψωμί του τοστ: αυτή είναι η εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό, όταν φανταζόμαστε τον παράδεισο πριν από τη γυμναστική.

  • ½ μπανάνα Chiquita, κομμένη σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας φυσικό φυστικοβούτυρο
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης (ή χωρίς γλουτένη)
  • ½ κουταλιά της σούπας σπόροι τσία

Τα οφέλη της μπανάνας, αναλυτικά

Οι τροφές πριν από τη γυμναστική πρέπει να σας προσφέρουν μια ενίσχυση ενέργειας που διαρκεί όλη την ημέρα. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι μπανάνες είναι πολύ δημοφιλής επιλογή πολλών αθλητών που ασχολούνται με κάθε είδους δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, οι μπανάνες είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους απολαμβάνουν την άσκηση.

Αυτό συμβαίνει επειδή κατά τη διάρκεια μιας έντονης προπόνησης, το σώμα σας χρησιμοποιεί όλα τα αποθέματα γλυκογόνου για να σας παρέχει μια γρήγορη ποσότητα ενέργειας. Ωστόσο, οι μύες μας μπορούν να αποθηκεύσουν μόνο μια περιορισμένη ποσότητα γλυκογόνου, το οποίο εξαντλείται γρήγορα. Επειδή οι υδατάνθρακες στην μπανάνα συνδυάζονται με μια σημαντική ποσότητα φυτικών ινών, ειδικά όταν είναι λίγο άγουρες, απελευθερώνονται αργά και σταδιακά κατά τη διάρκεια της προπόνησης, συμβάλλοντας στην αναπλήρωση των αποθεμάτων ενέργειας που χρειάζεστε στην άσκηση. Ακριβώς αυτό που χρειάζεστε σε ένα γεύμα πριν από τη γυμναστική!

Αν αναζητάτε την καλύτερη τροφή που μπορείτε να καταναλώσετε πριν από τη γυμναστική, σκεφτείτε ότι οι μπανάνες προσφέρουν πολλά ακόμη οφέλη για την υγεία. Περιέχουν πολύ υψηλά επίπεδα βιταμίνης Β6, η οποία συμβάλλει στη μετατροπή των υδατανθράκων σε αξιοποιήσιμη ενέργεια. Αυτή η χρήσιμη, υδατοδιαλυτή βιταμίνη είναι σημαντική και στον μεταβολισμό της πρωτεΐνης και των λιπαρών, καθώς και για τη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Οι μπανάνες είναι πολύ γνωστό ότι περιέχουν υψηλές ποσότητες καλίου, ενός σημαντικού μεταλλικού στοιχείου για όλους τους λάτρεις των αθλημάτων. Το κάλιο είναι ένας ηλεκτρολύτης που δίνει τη δυνατότητα στα θρεπτικά συστατικά να εισέρχονται στα κύτταρα, συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη συστολή των μυών και στη διατήρηση των καρδιακών παλμών σε φυσιολογικά επίπεδα. Επομένως, είναι ευνόητο γιατί η μπανάνα είναι μια καλή επιλογή διατροφής πριν από τη γυμναστική. Οι μπανάνες συμβάλλουν σημαντικά στην ανακούφιση από τις μυϊκές κράμπες.

Επιπλέον, αν η γυμναστική αποτελεί μέρος ενός συνολικά υγιεινού τρόπου ζωής, σας έχουμε ευχάριστα νέα: οι μπανάνες δεν περιέχουν χοληστερόλη, αλάτι ή λίπη. Οπότε, όταν αναζητάτε το τέλειο γεύμα πριν από τη γυμναστική, η μπανάνα είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Όπως καταλαβαίνετε, οι νόστιμες και θρεπτικές μπανάνες Chiquita μπορούν να είναι το ιδανικό υλικό ενός γεύματος πριν από τη γυμναστική. Επομένως, μην ξεχάσετε να αγοράσετε μερικές σήμερα και να τις συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας πριν από την προπόνηση!

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link