ΑΘΛΗΜΑΤΑ

Οφέλη της μπανάνας για τους πεζοπόρους

ΑΘΛΗΜΑΤΑ

4 Μαΐου 2021 ・ 4 ανάγνωση λεπτών

Αγαπάτε την πεζοπορία; Δεν είστε ο μόνος ή η μόνη! Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν αυτό το εκπληκτικό χόμπι για να αποκτήσουν καλύτερη φυσική κατάσταση, οπότε, όπως είναι φυσικό, αναζητούν υγιεινά σνακ για να πάρουν μαζί τους στο ταξίδι. Οι μπανάνες Chiquita έχουν κορυφαία γεύση και ποιότητα, ενώ προσφέρουν την ενέργεια που χρειάζεστε για τη γυμναστική σας στην ύπαιθρο. Ας δούμε ορισμένα από τα οφέλη που προσφέρουν οι μπανάνες στους πεζοπόρους.

Γεύματα πριν από τη γυμναστική

Αν σχεδιάζετε μια πεζοπορία, φροντίστε να φάτε κάτι πριν που δεν σας δυσκολέψει στην πορεία ούτε θα σας βαρύνει! Οι συμπαγείς, ελαφριές τροφές είναι απαραίτητες, καθώς όσο λιγότερο βάρος χρειάζεται να κουβαλήσετε τόσο καλύτερα. Ευτυχώς, οι μπανάνες έχουν ήδη το δικό τους ανθεκτικό και όμορφο περίβλημα, χάρη στη μητέρα φύση!

Οι μπανάνες είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β6, η οποία συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του μεταβολισμού και την απελευθέρωση της ενέργειας (ένας επιστημονικός τρόπος για να πούμε ότι η επεξεργασία της ενέργειας στον οργανισμό σας λειτουργεί φυσιολογικά) και στη μείωση της κόπωσης. Επίσης, οι μπανάνες είναι γνωστό ότι περιέχουν κάλιο, το οποίο βοηθά στη σωστή λειτουργία των μυών σας. Αυτά τα οφέλη τις καθιστούν ένα τέλειο υγιεινό σνακ για να αποκτήσετε την ενέργεια που χρειάζεστε πριν από μια πεζοπορία, κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος στην ημέρα σας ή όταν χαλαρώνετε.

Οφέλη της μπανάνας για την πεζοπορία

Όταν χρειάζεστε να φάτε για να έχετε ενέργεια

Είτε σχεδιάζετε μια γρήγορη πορεία για μία με δύο ώρες ή μια εκδρομή που θα διαρκέσει τουλάχιστον μια εβδομάδα, το καλύτερο σνακ που μπορείτε να φάτε πριν από τη γυμναστική είναι αυτό που θα σας προσφέρει μια σταθερή πηγή ενέργειας καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η μπανάνα είναι ένα ιδανικό σνακ για να σας παρέχει ενέργεια, επειδή περιέχει καλή ποσότητα φυτικών ινών, διαλυτών και αδιάλυτων, ειδικά όταν είναι λίγο άγουρη. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός σας τις μεταβολίζει αργά και απελευθερώνει σταδιακά την ενέργεια από τους υγιεινούς υδατάνθρακες, ώστε να νιώθετε χορτάτοι χωρίς να βαραίνετε και τα επίπεδα ενέργειάς σας να παραμένουν υψηλά.

Αν αναζητάτε ένα ελαφρύ πρωινό πριν από την προπόνηση, και ίσως ένα ή δύο σνακ κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η μπανάνα είναι εξαιρετική επιλογή. Επίσης, αν θέλετε να πάρετε μαζί σας κάτι διαφορετικό, έχουμε κάποιες υπέροχες συνταγές για υγιεινές μπάρες ενέργειας με μπανάνα!

Υγιεινά σνακ

Οι πεζοπόροι επιλέγουν ελαφριά και υγιεινά τρόφιμα, που μπορούν να τα φάνε εύκολα, ενώ τους προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Τι καλύτερο μπορείτε να πάρετε μαζί σας σε μια μεγάλη και δύσκολη πορεία, από ένα θρεπτικό και χορταστικά υγιεινό σνακ, που δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο στο σακίδιό σας;

Αν κρυώσει ο καιρός ενώ βρίσκεστε έξω, καλό είναι να έχετε μαζί σας ένα ωραίο σνακ που θα σας προσφέρει ενέργεια και θα σας βοηθήσει να αναπληρώσετε τις επιπλέον θερμίδες που καίτε. Αυτή η πεντανόστιμη λιχουδιά που αναζητάτε είναι οι γλυκές μπανάνες Chiquita! Επιπλέον, θα μπορούσατε να πάρετε μαζί σας αποξηραμένα τσιπς μπανάνας, που είναι εύπεπτα. Και είναι απίστευτα εύκολο να τα φτιάξετε!

Οφέλη της μπανάνας για την πεζοπορία

Βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία

Λογικά, οι πεζοπόροι προσπαθούν να παραμείνουν υγιείς διατηρώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής, οπότε οι υψηλές ποσότητες σημαντικών βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων στις μπανάνες Chiquita είναι εξαιρετικά χρήσιμες.

Οι μπανάνες είναι επίσης μια καλή πηγή καλίου, όπως περιγράφεται παραπάνω (καθώς περιέχουν το εκπληκτικό 17,9% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας). Τα επίπεδα καλίου στους μύες μειώνονται κατά τη διάρκεια της άσκησης και χρειάζεται να αναπληρωθούν. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι μπανάνες είναι ένα τέλειο υγιεινό σνακ για μετά την πεζοπορία, καθώς και μια ιδανική τροφή για πριν από τη γυμναστική.

Επιπλέον, ο οργανισμός μας έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ιδανικά τους φυσικούς υδατάνθρακες της μπανάνας, οι οποίοι σε συνδυασμό με όλες τις φυτικές ίνες, κρατούν υψηλά τα επίπεδα ενέργειας ενώ περπατάτε και καθιστούν τις μπανάνες το τέλειο σνακ πριν από τη γυμναστική. Το γεγονός ότι οι μπανάνες δεν αυξάνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και ότι δεν περιέχουν λίπη ούτε αλάτι είναι ένα μπόνους για όσους θέλουν να διατηρήσουν έναν υγιή οργανισμό.

Στο τέλος της ημέρας

Αν πηγαίνετε σε μια πολυήμερη πεζοπορία, στο τέλος της κάθε ημέρας θα χρειάζεστε ένα υγιεινό γεύμα μετά την άσκηση, που θα μπορείτε να ετοιμάσετε εύκολα ενώ θα είναι νόστιμο, για να χαλαρώσετε χωρίς να ανησυχείτε για την προσπάθεια που θα χρειαστεί να καταβάλλετε στην κουζίνα (ή πάνω από τη φωτιά). Θα εκπλαγείτε ευχάριστα αν μάθετε ότι υπάρχουν κάποιες εκπληκτικές αλμυρές συνταγές με μπανάνα στον ιστότοπό μας, τις οποίες μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα, ενώ ταυτόχρονα είναι απίστευτα νόστιμες!

Επιπλέον, μπορείτε να φτιάξετε εύκολα με τις μπανάνες σας ένα υγιεινό smoothie, το οποίο μπορεί να παραμείνει δροσερό σε ένα θερμό για κρύα ροφήματα, ενώ θα βοηθήσει τους πονεμένους μύες σας να ανακάμψουν για την πρόκληση της επόμενης μέρας!

Απ’ ό,τι καταλαβαίνετε, οι μπανάνες Chiquita είναι το τέλειο σνακ για να έχετε ενέργεια, και μπορείτε να τις καταναλώσετε πριν ή μετά την πεζοπορία, οπότε θυμηθείτε να αγοράσετε λίγες σήμερα για να έχετε μαζί σας στη διαδρομή!

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link