ΝΕΑ

Χρόνια πολλά Miss Chiquita!

ΝΕΑ

31 Μαρτίου 2020 ・ 10 ανάγνωση λεπτών

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Διαφήμισης της Νέας Υόρκης, της μεγαλύτερης στον κόσμο ετήσιας συγκέντρωσης ηγετών από τον κλάδο της διαφήμισης, του δημιουργικού, της ψυχαγωγίας, του μάρκετινγκ, των media και της τεχνολογίας, γιορτάστηκαν και τα γενέθλια της Miss Chiquita!

Η αγαπημένη μας μπανάνα έκλεισε τα 75 χρόνια παρουσίας της στο χώρο των φρούτων με υψηλή διατροφική αξία και λίγες θερμίδες, Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων η Miss Chiquita υπήρξε κυρίαρχη στον χώρο των υγιεινών σνακ και ροφημάτων, πρωταγωνίστησε στις πιο εύκολες συνταγές και φυσικά υπήρξε πρωτοπόρα στον τομέα της με πρωτότυπες ιδέες, όπως τα αυτοκόλλητα γυμναστικής που δημιούργησε για να ενισχύσει την υγεία και την ευεξία όλων των οπαδών της που τη λατρεύουν.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που γιορτάζουμε τα 75 χρόνια της Miss Chiquita και του θεμελιώδους ρόλου της για τους υποστηρικτές μας και το brand. Ως πολίτες μιας κοινωνίας, παρακολουθήσαμε την εξέλιξη του χαρακτήρα της και τον ζωτικό ρόλο που έπαιξε στην ανάπτυξη του κλάδου της μπανάνας όλα αυτά τα χρόνια

Jamie Postell, Διευθυντής Πωλήσεων Βορείου Αμερικής για την Chiquita

Η Miss Chiquita είναι καλλίγραμμη, γοητευτική, εντυπωσιακή και με ιδιαίτερα υψηλή διατροφική αξία. Το όμορφο κίτρινο χρώμα της είναι το χρώμα του ήλιου, το πιο φωτεινό από όλα τα χρώματα. Το βλέμμα των ανθρώπων ασυναίσθητα πέφτει πάνω της. Η ίδια η φύση πολλές φορές μας τραβά την προσοχή θετικά δίνοντας στο κίτρινο την έννοια της αισιοδοξίας, με τον ήλιο, τις μπανάνες  Chiquita, τα καναρίνια, τα ηλιοτρόπια και κατ’ επέκταση την ίδια την άνοιξη! Η τολμηρή μπανάνα ξεφλουδίζεται με απαλές, αργές κινήσεις, χωρίς τη χρήση κοπτικού εργαλείου, όπως γίνεται με άλλα φρούτα, και αποκαλύπτεται η βελούδινη υφή της στη γεύση και την όραση. Με τόσα χαρίσματα η Miss Chiquita δε θα μπορούσε να είναι τίποτε λιγότερο από ένα εμβληματικό σύμβολο της ποπ κουλτούρας.

Από το 1944, η Miss Chiquita αποτελεί το εμβληματικό σύμβολο της κατακίτρινης μπανάνας Chiquita, σκορπώντας χαμόγελα στους υποστηρικτές της ανά τον κόσμο. Σήμερα, η μπανάνα της μεγαλύτερης εταιρείας παγκοσμίως γιορτάζει την 75η επέτειο της «πρώτης κυρίας των φρούτων» με ένα αφιέρωμα σε όλα όσα έχει καταφέρει κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων μέχρι σήμερα.

Η Miss Chiquita συστήθηκε στους Αμερικανούς στις αρχές της δεκαετίας του 1940 με στόχο να ενημερώσει τους καταναλωτές σχετικά με τη διατροφική αξία, την ωρίμανση, το ξεφλούδισμα και την απόλαυση της αγαπημένης σας μπανάνας, καθώς εκείνη την εποχή τη θεωρούσαν ακόμη εξωτικό φρούτο. Ο χαρακτήρας κινουμένου σχεδίου σε μορφή μπανάνας έγινε πασίγνωστος για το τραγουδάκι του σε ένα διαφημιστικό σποτ, το οποίο στο απόγειό του ακουγόταν 376 φορές την ημέρα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αργότερα η Miss Chiquita πρωταγωνίστησε σε δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες, εδραιώνοντας την διατροφική αξία της και την παρουσία της ως σύμβολο της ποπ κουλτούρας.

Πολλά χρόνια αργότερα, το 1987, η κορυφαία κυρία της Chiquita αφέθηκε στα έμπειρα χέρια του φημισμένου καλλιτέχνη Oscar Grillo, ο οποίος τη μετέτρεψε σε μια Λατίνα που σφύζει από ταμπεραμέντο και τσαχπινιά. Παρόλο που η εμφάνιση της Miss Chiquita εξελίχθηκε με την πάροδο των χρόνων, η αποστολή της να αναδείξει την παιχνιδιάρικη πλευρά του υγιεινού κολατσιού παρέμεινε αναλλοίωτη.

Πιο πρόσφατα η Miss Chiquita αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για τη σειρά παπουτσιών «Let’s Go Bananas» στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου του 2017.

Το 2018 δεν έλειψε από την εκδήλωση «Madison Avenue Walk of Fame» στην Εβδομάδα Διαφήμισης, η οποία τιμά τα πιο περίτεχνα διαφημιστικά εμβλήματα του κλάδου.

Λίγο αργότερα, στην εκδήλωση της Εβδομάδας Διαφήμισης της Λατινικής Αμερικής τον Μάιο του 2019, η Miss Chiquita έλαβε το πρώτο «Διεθνές Βραβείο Επιτεύγματος Pop Icon» (Pop Icon International Achievement Award), ως εμβληματικό ποπ σύμβολο.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 η Miss Chiquita παραστάθηκε για άλλη μια φορά στην εκδήλωση της πόλης της Νέας Υόρκης ως νικήτρια της περασμένης χρονιάς.

Και η πορεία της συνεχίζεται ανοδικά! Η μπανάνα Chiquita δεν βρίσκεται τυχαία στην πρώτη γραμμή της αναγνωρισιμότητας. Το όνομά της έγινε τίτλος ταινίας, αλλά και έργο καλλιτεχνίας.

Για την υψηλή διατροφική αξία της και για πολλούς άλλους λόγους η Miss Chiquita θα μείνει για πάντα στην καρδιά όλων των ανθρώπων ως η καλύτερη πρωταγωνίστρια παγκοσμίως.

Η Miss Chiquita συνεχίζει να αποτελεί το πρόσωπο της μπανάνας Chiquita και να πρωταγωνιστεί στην επιθυμία για υγιεινά σνακ και ενεργειακά ροφήματα. Για να τιμήσει αυτήν τη στιγμή-ορόσημο στην πορεία της, το brand δημιούργησε μια υγιεινή συνταγή για τιραμισού.

Ιταλικό τιραμισού Miss Chiquita με μπανάνα Chiquita

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link