ΝΕΑ

Γιορτάστε και εσείς την Παγκόσμια Ημέρα Φαγητού με την Chiquita!

ΝΕΑ

12 Οκτωβρίου 2020 ・ 4 ανάγνωση λεπτών

Στις 16 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Φαγητού, καθώς και την 75η επέτειο από την ίδρυση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, επομένως δεν θα μπορούσε να υπάρχει πιο ιδανική στιγμή για να γιορτάσουμε ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα, που έχει μία από τις πέντε μεγαλύτερες παραγωγές στον κόσμο: την υπέροχη μπανάνα.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Φαγητού είναι “Ανάπτυξη, θρέψη, βιωσιμότητα. Μαζί. Οι ενέργειές μας είναι το μέλλον μας”. Την ημέρα αυτή τιμούμε τους ανθρώπους που παράγουν, φυτεύουν, μαζεύουν, αλιεύουν ή μεταφέρουν την τροφή μας, και καλούμε το κοινό μας να ευχαριστήσει αυτούς τους #FoodHeroes, οι οποίοι, ανεξαρτήτως των συνθηκών, συνεχίζουν να την παρέχουν, τόσο εντός των κοινοτήτων τους, όσο και πέραν αυτών. Έτσι, πράγματι συνεισφέρουν στην ανάπτυξη, τη θρέψη και τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας.

Οι μπανάνες Chiquita αποτελούν σημαντική πηγή διατροφής σε πολλές χώρες, όπου η εποχικότητα μειώνει τη διαθεσιμότητα άλλων τροφών, καθώς η μπανανιά είναι ένα δέντρο που παράγει τα φανταχτερά κίτρινα φρούτα του όλο τον χρόνο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις χώρες που δεν παράγουν οι ίδιες πολλά από τα βασικά τους τρόφιμα. Επίσης, η Chiquita υποστηρίζει και παρέχει πολύ σημαντική επισιτιστική βοήθεια απευθείας από τις φυτείες της, μέσω συνεργασιών όπως το πρόγραμμα Feeding America, καθώς και σε νοσοκομεία και σχολεία σε όλο τον κόσμο.

Chiquita_Παγκόσμια_Ημέρα_Φαγητού4

Βέβαια, οι μπανάνες μας δεν είναι μόνο νόστιμες – είναι και απίστευτα υγιεινές, με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και πλούσιες σε σημαντικές βιταμίνες (ειδικά βιταμίνες C και B6), διαλυτές ίνες και βασικά μέταλλα, όπως το κάλιο και το μαγνήσιο. Αυτό τις καθιστά σημαντικό κομμάτι στην παγκόσμια τάση για υγιεινή διατροφή.

Η Chiquita είναι επίσης παγκόσμια ηγέτης στο χώρο της βιωσιμότητας των τροφίμων, και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων με άλλους ηγέτες του χώρου για τη βιώσιμη γεωργία. Καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες για να διασφαλίσουμε ότι οι φυτείες μας είναι όσο το δυνατόν πιο ευεργετικές τόσο για το περιβάλλον, όσο και για τον ίδιο τον άνθρωπο.

Οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο βιώσιμα τρόφιμα που διατίθενται στην αγορά. Μάλιστα, στην Chiquita, εξετάζουμε συνεχώς κάθε πτυχή της επιχείρησής μας για να δούμε πώς μπορούμε να μειώσουμε το ενεργειακό αποτύπωμά μας και τον περιβαλλοντικό μας αντίκτυπο. Έχουμε σημειώσει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια και συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε διαρκώς.

Chiquita_Παγκόσμια_Ημέρα_Φαγητού3

Οι μπανάνες αποτελούν επίσης σημαντικό μέρος για μια διατροφή που βασίζεται στη φυτοφαγία και είναι το ιδανικό τρόφιμο για όσους θέλουν να διασφαλίσουν ότι ακολουθούν έναν πιο υγιεινό και βιώσιμο τρόπο ζωής. Οιμπανάνες Chiquita έχουν την καλύτερη γεύση αλλά και κορυφαία ποιότητα, οπότε όποιες και αν είναι οι διατροφικές προτιμήσεις σας, αποτελούν μια εξαιρετική προσθήκη για το καλάθι αγορών σας.

Είναι επίσης ο ορισμός της ευελιξίας . Η σκληρή, κίτρινη “θήκη” της, σας επιτρέπει να την πάρετε μαζί σας και να τη φάτε ως σνακ στον δρόμο. Επίσης, μπορείτε να την προσθέσετε στο πρωινό σας για να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο γεύμα ή ένα υγιεινό smoothie, ή ακόμη και να τη χρησιμοποιήσετε ως βασικό υλικό σε ένα λαχταριστό επιδόρπιο.

Εμείς στην Chiquita είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε, ως μια εταιρεία που πιστεύει στις αξίες της “ανάπτυξης, θρέψης, βιωσιμότητας και προσφοράς” και θέτει αυτό το σύστημα αξιών ως βασικούς εταιρικούς στόχους. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι εργάζονται στην εταιρεία μας, την εφοδιαστική αλυσίδα μας ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα, για το τόσο σημαντικό έργο τους, στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε όλοι μαζί ένα υπέροχο, υγιεινό τρόφιμο στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://www.chiquita.gr/βιωσιμότητα/

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link