ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η σημασία του καλού γείτονα: παιδιά και εκπαίδευση

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

31 Μαρτίου 2020 ・ 10 ανάγνωση λεπτών

«Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση των παιδιών είναι ένα από τα μέσα με τα οποία μπορούμε να κάνουμε τη μεγαλύτερη διαφορά στις οικογένειες και τις κοινότητες των εργαζομένων μας»

Raul Gigena Pazos, Παγκόσμιο Τμήμα HR και Βιωσιμότητας της Chiquita.

ίμαστε τόσο δυνατοί όσο τα θεμέλιά μας. Τι είναι αυτό που κάνει την Chiquita τόσο δυνατή; Οι χαρούμενες, υγιείς κοινότητες Chiquita και η βιώσιμη προσέγγιση που υιοθετούμε στο κλάδο. Γι’ αυτό ακριβώς, η Chiquita θέσπισε ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικών παροχών για τα παιδιά των αγροτών που εργάζονται στις φάρμες της.

Τι κάνουμε;

Με στόχο την ανταμοιβή και την ενδυνάμωση της κοινότητας, η Chiquita παρέχει σχολικά πακέτα στη Γουατεμάλα και στην Κόστα Ρίκα με πολλά από τα βασικά υλικά που απαιτούνται από το αντίστοιχο υπουργείο παιδείας της κάθε χώρας. Επιπλέον, η Chiquita προσφέρει υποτροφίες στον Παναμά, στη Γουατεμάλα και στην Ονδούρα.

Ολόκληρη η διοίκηση της Chiquita πιστεύει ακράδαντα ότι η στήριξη της πολύτιμης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των παιδιών έχει θετικό και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τις κοινότητες στις οποίες ζουν. Αυτό είναι καλό όχι μόνο για την κοινωνία, αλλά και για την ποιότητα της εργασίας στην οποία βασίζεται η Chiquita.

«Στην Chiquita θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να μείνουμε πιστοί στον πυλώνα που μας υπενθυμίζει να είμαστε καλοί γείτονες και πιστεύουμε ότι αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι μια έκφραση αυτής ακριβώς της αρχής.»

Jamie Postell, Διευθυντής Πωλήσεων Βορείου Αμερικής στην Chiquita.

Εκτός από την εκπαίδευση, η Chiquita επιδεικνύει επίσης έμπρακτο ενδιαφέρον για την υγειονομική περίθαλψη. Παιδιά από σχολεία στις περιοχές των αγροκτημάτων της καλούνται να λάβουν οφθαλμολογική και οδοντιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση σε θέματα υγείας και δωρεάν σετ καθαρισμού των δοντιών. Ο αντίκτυπος αυτών των ενεργειών είναι εξαιρετικά σημαντικός κυρίως σε περιοχές στις οποίες το μορφωτικό επίπεδο είναι συνήθως χαμηλότερο και η πρόσβαση σε διαγνωστικές εγκαταστάσεις είναι περιορισμένη λόγω της απόστασης από τα ιατρικά κέντρα και του απορρέοντος κόστους.
Πόσο έχουμε προχωρήσει;

Η Chiquita ανακοινώνει με υπερηφάνεια ότι έχει επιτύχει το 33% των στόχων που είχε θέσει για το πρόγραμμα παροχής εκπαιδευτικής βοήθειας. Ο στόχος είναι να επεκταθεί σε 100 σχολεία και 20.000 παιδιά έως το έτος 2020 και, μέχρι σήμερα, η Chiquita έχει παράσχει υποστήριξη σε 33 σχολεία. Η Chiquita στοχεύει να επεκτείνει περισσότερο τη στήριξη της εκπαίδευσης των παιδιών.
Ποιοι είναι οι στόχοι μας για το μέλλον;

Η Chiquita στοχεύει να διασφαλίσει ότι μέσα σε δέκα χρόνια όλα τα παιδιά που μεγαλώνουν στις περιοχές παραγωγής μπανάνας θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν καλή πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Έως το 2020, η Chiquita αναμένεται να έχει βοηθήσει 100 σχολεία και 20.000 παιδιά, κατασκευάζοντας και ανακαινίζοντας τις σχολικές υποδομές και παρέχοντας εκπαιδευτικό υλικό και προγράμματα διδασκαλίας. Ξεκινώντας από τις δικές της περιοχές καλλιέργειας με πιλοτικά προγράμματα στην Κόστα Ρίκα, στον Παναμά, στη Γουατεμάλα και στην Ονδούρα, η Chiquita σκοπεύει στη συνέχεια να επεκτείνει το πρόγραμμά της στις χώρες όπου η εταιρεία αγοράζει μπανάνες από ανεξάρτητους καλλιεργητές.

Θα δοθεί η ευκαιρία σε κάθε εργαζόμενο της Chiquita να προσφέρει 1 ημέρα πληρωμένης εργασίας για την υποστήριξη της κατασκευής και ανακαίνισης σχολείων ή/και για βοήθεια στη διδασκαλία.

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link