ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η Chiquita δωρίζει αίθουσα φαγητού για τους 330 μαθητές του σχολείου Μπαράνκο Μέντιο στο Μπόκας ντελ Τόρο

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

31 Μαρτίου 2020 ・ 10 ανάγνωση λεπτών

Η εταιρεία Chiquita, μέσω του προγράμματος Πρώτα Το Σχολείο Μου (My School First) του Υπουργείου Παιδείας, την Τετάρτη, 16 Μαΐου, ολοκλήρωσε τη δωρεά αίθουσας φαγητού για τους 330 μαθητές της κοινότητας Μπαράνκο Μέντιο της επαρχίας Μπόκας ντελ Τόρο.

Αυτό το έργο αποτελεί κομμάτι του δεύτερου πυλώνα βιωσιμότητας της εταιρείας, το οποίο επικεντρώνεται στο «Πώς να Είσαι Καλός Γείτονας» και σκοπός του οποίου είναι η δέσμευση και η ευθύνη της Chiquita να δημιουργήσει θετικό μακροχρόνιο αντίκτυπο στις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται, επενδύοντας σε κοινωνικά έργα υπέρ των παιδιών και της εκπαίδευσης, μεταξύ άλλων θεμάτων.

«Στην Chiquita υλοποιούμε και υποστηρίζουμε έργα, όπως επενδύσεις σε σχολικές υποδομές, υποστήριξη της πρόσβασης των παιδιών στην εκπαίδευση, δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης και προώθηση της κοινωνικής χειραφέτησης», εξηγεί ο Andrew Biles, Πρόεδρος της Chiquita.

Το εκπαιδευτικό κέντρο Μπαράνκο Μέντιο βρίσκεται στην ομώνυμη αγροτική περιοχή, κοντά στο Λας Τάμπλας όπου η Chiquita δραστηριοποιείται σε τέσσερις φάρμες, και ως εκ τούτου το 75% του πληθυσμού των μαθητών είναι παιδιά εργαζομένων της επιχείρησης.

«Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες για το έργο της κρατικής κυβέρνησης και για την πρωτοβουλία της Πρώτα το Σχολείο Μου. Επίσης, εκτιμούμε εξίσου την προσπάθεια της Εταιρείας Chiquita όσον αφορά τη δωρεά αυτής της αίθουσας φαγητού για τα παιδιά, που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής και θα είναι προς όφελος των μαθητών του Εκπαιδευτικού Κέντρου Μπαράνκο Μέντιο στην επαρχία Μπόκας ντελ Τόρο. », Miriam Castro, Περιφερειάρχης της εκπαιδευτικής περιφέρειας Μπόκας ντελ Τόρο του Υπουργείου Παιδείας του Παναμά.

«Εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας, θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία μπανάνας Chiquita για τη δωρεά της σχολικής αίθουσας φαγητού, που κάλυψε μια μεγάλη ανάγκη των μαθητών αυτού του σχολείου.» Víctor Sanjur, Διευθυντής του Εκπαιδευτικού Κέντρου Μπαράνκο Μέντιο.

Ο κύριος Alberto Santos δώρισε το οικόπεδο για την κατασκευή της σχολικής καφετέριας και μετά την παράδοση του έργου από την εταιρεία Chiquita οι εγκαταστάσεις θα αποτελέσουν κρατική περιουσία, που σημαίνει ότι το Υπουργείο Παιδείας θα είναι αρμόδιο για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ακινήτου.

Η Chiquita είναι πεπεισμένη ότι βοηθώντας τα παιδιά και παρέχοντάς τους καλύτερες ακαδημαϊκές και διατροφικές συνθήκες, θα έχει θετικό και ισχυρό μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στις κοινότητες.

Στην τελετή μεταβίβασης ήταν παρόντες ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας του Παναμά, Juvenal Herrera, κύριος Ubaldo Vallejos Ramírez, ο Κυβερνήτης της Επαρχίας, Raúl Gigena, ο διευθυντής Ανθρώπινων Πόρων της Chiquita, κύριος Wagner Beig, ο Διευθυντής Γεωργικού Τομέα της Chiquita, Víctor Sanjur, ο διευθυντής του Σχολείου Μπαράνκο Μέντιο, και ο Alberto Santo, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που υπέγραψε τη σύμβαση δωρεάς κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο σχολείο.

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link