ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Πώς καταναλώνονται οι μπανάνες στα διάφορα μέρη του κόσμου

ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

30 Μαρτίου 2020 ・ 10 ανάγνωση λεπτών

Οι μπανάνες είναι το πιο δημοφιλές φρούτο στον κόσμο.

Η Chiquita ήταν η πρώτη μπανάνα που έγινε διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο και λειτούργησε ως συνδετικός κρίκος διαφορετικών και μακρινών πολιτισμών. Πώς το κατάφερε; Δίνοντας σε όλους κάτι κοινό, την αγάπη για τις μπανάνες! Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να χαθείτε στη μετάφραση με μια γεύση τόσο τέλεια όσο η γεύση μιας μπανάνας Chiquita!

Όλοι αυτοί οι διαφορετικοί πολιτισμοί έχουν τους δικούς τους ιδιαίτερους τρόπους μαγειρέματος και κατανάλωσης αυτού του πεντανόστιμου φρούτου.

Ας ρίξουμε μια ματιά στους διάφορους τρόπους με τους οποίους καταναλώνονται οι μπανάνες παγκοσμίως!

Γνωρίζατε ότι στις Φιλιππίνες, το Banana Cue είναι ένα κοινό φαγητό που πωλείται σε πάγκους στον δρόμο; Φτιάχνεται από τηγανισμένες μπανάνες με επικάλυψη καραμελωμένης μαύρης ζάχαρης. Μιαμ! Μια γεύση στην οποία δύσκολα αντιστέκεται και ο πιο σθεναρός γλυκατζής.

Στις Φιλιππίνες χρησιμοποιείται επίσης ένα καρύκευμα που προσδίδει έντονη γεύση μπανάνας, γνωστό ως κέτσαπ μπανάνας. Η ετοιμασία του είναι πανεύκολη και η γεύση, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, υπέροχη. Αποτελείται απλώς από λιωμένες μπανάνες, ζάχαρη, ξύδι και μπαχαρικά. Και μια γρήγορη συμβουλή: η κέτσαπ μπανάνας ταιριάζει ιδανικά στην ομελέτα.

Γνωρίζατε ότι στην Αγγλία τρώνε ένα επιδόρπιο με βάση τη μπανάνα, το οποίο ονομάζεται μπανόφι; Αναρωτιέστε τι είναι το μπανόφι; Δεν είναι τίποτε άλλο από μπανάνες, κρέμα γάλακτος και καραμέλα, απλωμένες πάνω σε μια βάση μπισκότου με έντονη γεύση βουτύρου. Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο; Απόλαυση στα άκρα!

Οι Matsès και οι Shipibo, φυλές της περουβιανής ζούγκλας του Αμαζονίου, δημιούργησαν ένα ποτό μπανάνας που ονομάζεται Chapo. Αποτελείται από βραστές γλυκές μπανάνες, κανέλα και γαρίφαλα. Φανταστείτε να απολαμβάνετε αυτό το υπέροχο ρόφημα δίπλα στο τζάκι.

How bananas are eaten around the world

Γνωρίζατε ότι η μπανάνα και το χοιρινό αποτελούν έναν εξαιρετικό συνδυασμό; Ένα άλλο πιάτο από το Περού, το Tacaho, φτιάχνεται από καβουρντισμένη μπανάνα, ένα συστατικό από την κουζίνα του Αμαζονίου. Σερβίρεται με παστό κρέας cecina και κομμάτια χοιρινού. Ο συνδυασμός γλυκού-αλμυρού είναι εξαιρετικός!

Ποιος να το ήξερε ότι υπάρχει αλεύρι μπανάνας; Στο παρελθόν, το χρησιμοποιούσαν στην Αφρική και την Τζαμάικα ως οικονομική εναλλακτική λύση στο κανονικό αλεύρι. Ωστόσο, τώρα χρησιμοποιείται και ως εναλλακτική λύση χωρίς γλουτένη για το αλεύρι σίτου και αποτελεί ένα συνηθισμένο συστατικό για συνταγές της διατροφής paleo.

Και αφού υπάρχει αλεύρι μπανάνας, υπάρχουν και ζυμαρικά μπανάνας! Έχουν λιγότερες θερμίδες και υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Σκεφτήκατε ποτέ να χρησιμοποιήσετε μπανάνα σε λουκουμάδες; Εσείς μπορεί όχι, αλλά κάποιοι άλλοι το δοκίμασαν. Οι Ινδονήσιοι φτιάχνουν τα Nagasari. Είναι ένα παραδοσιακό κέικ στον ατμό το οποίο φτιάχνεται από ρυζάλευρο, γάλα καρύδας και ζάχαρη, ενώ στο εσωτερικό περιέχει φέτες μπανάνας.

Με τις μπανάνες φτιάχνονται επίσης φοβερές σούπες. Παράξενο δεν είναι; Κι όμως είναι αλήθεια.

Στο Πουέρτο Ρίκο φτιάχνουν μια ζεστή σούπα μπανάνας. Οι Πορτορικανοί φτιάχνουν μια χορτοφαγική σούπα μπανάνας η οποία αρωματίζεται με πάπρικα, κύμινο, σπόρους κόλιανδρου και μαύρο πιπέρι. Στη συνέχεια σερβίρεται με pan de Agua, ένα πορτορικανό ψωμί, αβοκάντο, τυρί παρμεζάνα και μαϊντανό. Πρόκειται για ένα πολύ χορταστικό πιάτο που ξυπνάει τις αισθήσεις σας.

Τα παραπάνω σας δίνουν απλώς μια μικρή γεύση των εκατομμυρίων παραλλαγών και συνδυασμών που μπορείτε να δοκιμάσετε με τις μπανάνες Chiquita. Ελπίζουμε να σας δώσαμε αρκετή έμπνευση να γίνετε πιο δημιουργικοί και περιπετειώδεις στην κουζίνα, δοκιμάζοντας νέες συνταγές με το πανταχού παρόν μας συστατικό.

Μοιραστείτε τις δημιουργίες σας με την υπόλοιπη κοινότητα της Chiquita χρησιμοποιώντας το #Chiquitabanana. Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουν τεράστια απήχηση!

Παρόμοια άρθρα

  • Εξατομικευμένες επιλογές συνταγών: Αποκτήστε πρόσβαση σε προηγμένα φίλτρα, βαθμολογήστε τις συνταγές και αποθηκεύστε τις αγαπημένες σας στον προσωπικό σας λογαριασμό.
  • Προνομιακή πρόσβαση σε ειδικές προσφορές και διαγωνισμούς.
  • Ρυθμίστε τις προτιμήσεις διατροφής σας και αποθηκεύστε τα αγαπημένα σας άρθρα σχετικά με τον τρόπο ζωής σας.

Ελα μαζί μας!

Συμμετοχή στην κοινότητα Chiquita και πρόσβαση στον προσωπικό σας χώρο μπανάνας!

Copy link